Jaaaa, azt hittem, ez a régi ház, amit felújítasz vidéken.
Általában pedig úgy jó a kivitelezés, ha minden elektromos eszköz leválasztható a hálózatról, a világítás egy kakukktojás, mert az ugye nem eszköz, és, amikor régebben még csináltam ilyent, máshogy ki sem adtam a kezemből a munkát.
Mindegy, megvan a hiba, az a lényeg.
Ez nem a régi ház, ez pesten a lakás. Úgy néz ki megtaláltam a rohadékot, fém házas a páraelszívó és ahol bemegy a vezeték a lemez kicsit belevágott a kábelbe. Bent hiába kötöttem ki. Csak azt nem értem miert ilyen random hibát csinált és miert nem vert le mindent is.
Elvileg lehet rossz szigetelésnél IS, ahol a szivárgó áram nagyobb, mint az ávk hibaárama.
Régi házaknál pont ezért problémás az utólagos beépítés, illetve egyszer láttam már ezer éves vasalónál is leoldani, ami amúgy érintésre nem lehetett érezni, hogy rossz lenne.
Én a te helyedben kezdeném a szerelvényekkel, mindennel is. Ha a világítás is keverve van, akkor a kapcsolókkal, mert nagyobb eséllyel ott a hiba, mint egy használaton kívüli konnektorral.
Pláne, ha van benne glimm lámpás kapcsoló pl.
értem. De ha semmi nincs bedugva és csak a vezeték a falban, akkor tényleg, illetve a régi házakban előszeretettel keverték a világítást és a dugaljat, és ha nálad is van világítás azon az áramkörön, azt nem tudod egyszerűen "kihúzni", azt is nézted?
Azt írtam, hogy megvan hogy melyik kör a ludas, ha az a kismegszakító le van kapcsolva akkor semmi gond. Viszont ha mégis sikerül felkapcsolni úgy, hogy az a kör is megy, akkor már semmi gond, minden működik. Tehát csak az indulásnál van valami gebasz.
A komplett áramkör ismeretének híján nehéz. Kawa ebben a spíler, én huszonéve tanultam erről, ha találgatok, még a végén lebasz :D
Ha az ÁVK nem csak azt az egy kört "figyeli" és a vezetékezést nem végig ismered, az se kizárt, hogy valahol a PE és a N pl. egy konnektorban (amiben még van fogyasztó) össze van keverve, az csinálhat ilyet. Ilyennel speciel találkoztam már.
Én is kérdezek akkor már. Az mi a fasztól van, hogy ha lenyomom az ÁVK-t a tesztgombban akkor nem lehet visszakapcsolni? 1 körrel van baja, ha azt lekapcsolom akkor működik, de arról a körről elvileg már lehúztam az összes fogyasztót. A vezetéknek mi baja lehet a falban? A másik érdekesség, hogy ha sokadik próbálkozásra fent marad akkor minden ok, minden működik és nem veri le semmi. Hogy tudnám megtalálni hogy mivel van a gond?
😄