hát nem tudom. Van épp két különböző asztalos cimbim is akik azon panaszkodnak, hogy lassan a beszerelés több időt vesz igénybe mint a bútor legyártása. Hiába mérnek le pontosan mindent a helyszínen a gyártás előtt a ferde plafon, a görbe falak mindig akkor jönnek elő amikor már kész a bútor. És nem anikó konyhát gyártanak amit én veszek bagóért 😅 drága konyhákat építenek be gazdagéknak csili-vili házakba(kezeit széttáró)
Az én logikám szerint a legisleg minimum vastagság a 7 cm. Azért gondolom így, mert a vasra én 1 cm-t számolok, az építőiparban nincs milliméter, a vas pedig nem lehet 3 centinél kisebb távolságban a beton szélétől, 3+3+1 centi jön ki. És a jóalvási tényező miatt én minimum 10 centit gondolok betonlemez esetében.
Nem tudom a németeknél mi a követelmény műszakilag de azt tudom, hogy dolgozott kint festő haver. Ott nem ismerik szerintem a glettvasat sem. Azt mondja a házak úgy néznek ki mintha zsákkal simították volna a vakolatot. nincs se csiszolás sem tökölés megy rá a festék nekik úgy a szép(kezeit széttáró)
Alapjában véve ott gyalog járkálsz ugyis. 7-8 centi már bőven jo. De ezeket én még sose találtam el rendesen, aztán általában tulszaladok 4+5 centivel a szükségeshez😃 de egy aknánál ez nem tetemes mennyiség. Vahy vastagabb sóderágyat csinálsz
😅 az új házakban sincs sem derékszög sem egyenes 😅 A technológia ugyan módosult de csak annyit, hogy gyorsabb lett az építkezés és már a leg hülyébbek is tudnak építeni(kezeit széttáró) Aki baromira egyeneseket akar meg derékszögeket az körbe gipszkartonoz. (kezeit széttáró) De szerintem teljesen felesleges ez a hű de pontosság. A szem nem veszi észre az 5 méter hosszú szobában a 2 cm eltérést. A derékszögek és a plafon ferdesége is csak a díszcsík miatt jön elő. Azt meg ha ügyesen rakja az ember tud vele csalni, hogy szintén nem látszik(kezeit széttáró) Szóval ha a szemnek jó akkor jó(kezeit széttáró) Ezek a milliméter pontos egyenesek meg percpontos szögek nem kellenek. Nem fog kevesebb hálót szőni a pók a sarokba 😅 De ha nekem nem hiszel menj el egy új építésű házhoz állj fel egy létrára aztán nézz bele a plafonba (persze ha nem gipszkartonos) akkor majd érteni fogod miről beszélek(kezeit széttáró)
jobb helyeken van annyi hely hogy simán félreteszel akár egy váltót is úgyhogy nem kell utána átesi rajta
de legalább a lábad elfér rendesen ha alul szélesebb
Ez a szélesebb az alja azért már vasalást igenyel, ha ne akarod magadra boritani valamelyik nehezebb autót. Betonba nem bizok se nyirásra se hajlitásra🙂
nekem 1.7 mély, szopok is a terepjáróval miatta
opelhoz toyotához teljesen jó
szélességhez meg nézd meg az opelt, a többi mind szélesebb tőle
ha most csinálnám az alja szélesebb lenne mint a teteje legalább 20-20 centivel
de legalább a lábad elfér rendesen ha alul szélesebb
opelhoz toyotához teljesen jó
szélességhez meg nézd meg az opelt, a többi mind szélesebb tőle
ha most csinálnám az alja szélesebb lenne mint a teteje legalább 20-20 centivel
egyet még zsaluzva a másodikat már zsalukőből épitve. 40x40 szögvas keret de ha 50x50 akad az is jó