Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pont ezekkel a nagyon korszerű blokk falazó elemekkel nehéz egyenes falat rakni... mivel a hézag gyakorlatilag semmi, nem tudod a hibákat se kivenni belőle, ha a legelső sor nem stimmel akkor viszed végig az egészen a hibát. Ez persze csak ott érdekes, ahol komoly műszaki átvétel van, például a németeknél
érdekességképp
volt egy rakat bontott kisméretű téglám,ami kb semmire se lett volna jó, kéményeket bontottunk le azokat nem szabad falba építeni
letettem sorba a földre, cementes lével fugáztam aztán évek óta azon mászkál a toyota semmi baja sincs
takarmánytároló alja is ilyen meg a biciklis fészer alja is, itt csak homokkal fugáztam
Pedig annak mindig elő kell fúrni, legjobb négy élűvel, én 6ossal szoktam. Másképp szerintem be se lehet hajtani, az nem ön fúró
A garázsod alá milyen alapot szeretnél? Én tavaly ilyen ajánlatot kaptam.
Azert ez nem teljesen igaz.A regi hazakban egy fal se egyenes,parhuzamos,derekszög,hasas,a padlok hullamosak,volt hogy a sarokban 8 centit esett a parketta.
De lattam sajat szememmel az ajto felenel vegzodő betonathidalot,utana sinan vegigraktak telglaval.
Ez a kalakaban epitkezes sok csodat rejt.
A mostaniak legalabb blokkfalazo rendszerek es gepi vakolas miatt derekszoget es az egyenest ismerik.
A mohóság...
Mondjuk úgy, hogy nem is volt, nem pedig nem használtak. A fater, ha válaszfaltéglával dolgozott, akkor a nyílászáróknál kisméretűre váltott, a tokot abba rakta.
Régiek még tudtak épiteni. Ma meg csak a véletlen meg egy vagyon műve ha minden ugy készül el ahogy kell.
Nálam a sárgerenda van az ajtók ablakok felett már, attól jobb áthidaló szerintem nem kell. 2 facsavar fent úgy fogja a tetejét hogy az tuti nem fog kimozdulni. A 180-as tokrögzítöből meg volt hogy le kellett vágni mert tényleg nem bírtam behajtani, ha meg előfúrok neki akkor meg már nem fog semmit.
Régen a technologia adta, hogy azonos anyag azonossal köt a legjobban. Nem kell ütögetni és nem mozog. Ettöl függetlenül tart az rendesen ha jol csinálták. Bontottam vályog falat eleget, lehet azzal ugyanannyit szivni mint a kisméretü téglával. A lyukast nem hasonlitom mert ugye ott a lyukakba befolyó anyag is tart nem keveset és ezáltal a felület is nagyobb ahol kötésbe van.
én elhiszem, nálunk egy csavar nincs se az ajtóknál se az ablakoknál, az ajtónál még purhab sincs csak be lett öntve híg betonnal(dupla ajtó jó vastag)
de nálunk fent rendes áthidaló van alja-oldala faszán megcsinálva
haver újított kádár kockát ott még malter sincs hanem ayag van a téglák között, bármelyik téglára odaversz 2x a gumikalapáccsal már mozog is
Na jó, de ennyire? Ezek már régi próbálkozások és tejesen életszerűtlen, hogy minden kötődés nélkül külföldről egyszer csak megtalál valami ügyvéd vagy bankigazgató aki rengeteg energiát fektett bele öncéluan, hogy felkutasson a világ másik végén és midenféle megjelenés vagy egyeztetés nélkül felajánl egy baszott nagy összeget. Meg is érdemli az ilyen idióta hogy a kapzsisága miatt elszedjék azt is amit eddig megtakaritott.
Nem a csavar tart, hidd el. Régen nem is használtak tokrögzítőt. Nyilván egy könnyűszerkezetes gipszkartonos lófasz házban rögziteni kell, de normális falszerkezetben a beékelés, purhab, vakolat tart. Aztán ha kiveszed a tokcsavart MTZ 80nal ki nem szeded egybe.
a tévé meg egyéb falra rakós dolgok teljesen más kategória, ott nyilvan jobb a hosszabb csavar.
A vályog ugyanolyan stabil, mint a tégla. Ha szar anyagból szarul csinálták, akkor persze nem áll meg semmi benne. De amivel eddig találkoztam annak a 90 százaléka probléma mentes volt. A szilikát sokkal problémásabb rögzités terén.
nagyon sok a hülye, én csak az autóvásárlós videókat nézem, és sokszor már fáj hogy lehet valaki ilyen idióta
és nem a 60as iq parasztgyerekekről van szó akik olyan sötétek mint a szénpor, hanem sokszor (túl) magasan képzett emberekről
nekem mindegy
tégla egy stabil cucc, a vályog az meg nem, főleg ami bontva van
gyerek tévéjét is 20+centis cuccal szereltem a falra, vagyok 150+ kiló meg sem moccant amikor ráfeküdtem teljesen kihúzva
persze nem esik ki az ajtó meg az ablak, csak amikor a gyerek majd hintázik a kilincsen meg ilyenek azért fog mozogni az ajtótok a japán pöcsnyi tokcsavaroktól
https://www.landiusan.shop/pro...
Megint ilyen hirdetéssel van teli a google ajánló, de én már nem jelentem be, basszák meg az anyjukat.
https://promotions.hu/belfoldi...

De most tényleg...ilyen van a mai világban még?
Nem mindegy milyen nehéz nem a csavart tartja az csak pozícionálja, alul kell megékelni. 260-as tokcsavar simán elég plusz ragasztós purhab
Nem kell azt olyan mélyen.
Sehol nem használnak még 20 centiset se aztán mind a helyén maradt az utóbbi 30 évben ami házépitésnél vagy felujitásnál megfordultam.
Kell, de simán jo a mostani időjárásban a sima is.
Simán megfogja a 18-20 centis is. Nálam mindkét házba vályog és műa ablak, a legutóbbi 3 rétegű. Ráadásul a purhab meg a spaletta vakolás tartja a helyén nem annyira a csavar.
A vályog tájfűggő. Hol milyen az agyag. Van ahol szinte fekete földből csinálták. Egyebként a vályog és a vert fal alapanyaga semmiben nem külünbüzik. Csak az egyik blokkokbol van össze rakva a másik meg zsaluzat közé tömöritve.
a 3 rétegű ablakok elég nehezek, én tuti mélyebbre fúrnám
18 centi az kb 1 vályogtégla vastagság, a kötőanyaggal, én biztos belefúrnám a mellette lévőbe is
40 centi? A 18 centi is nehezen megy be még akkor is jajgat 🤣