Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ismerős. Én is feladtam. "Nem sérti a közösségi irányelveiket" a csalás.
Facebooknak meg a googlinak is jelentettem már be kamu hirdetést, rásebasztak...illetve de, írtak nekem, hogy no problem 🤔
teszteltem a protont is, temu, reddit, twitter meg ilyeneken, de oda nem jött eddig egy átbaszós levél se
pedig azt gondolná az ember hogy ezek a nagyobb oldalak árulnak ezt-azt
Hát ugye a C3, a soros-alapítvány, a szarházi, ratyi-utóddal büszkélkedő zsidó műve.
adathalászat. A sportmotorért se tenném tűzbe a kezem.
Nekem is van freemail, hosszu évek óta. Az egyik legszemetelősebb, legjobban beengedő tárhely. Ma már csak nem fontos regisztrtáciokra használom.
Na ez pont nem probléma, a telszámokat, mail címeket pénzért bármikor meg lehet kapni a szolgáltatóktól, erről pár éve voltak cikkek, hogy milyen jogon adják el a szolgáltatók a listákat és arra jutottak, hogy jogosan mert nincs tiltva és az új eu-s szabályok sem tiltják, de ha mégis hát akkor megkerülik.
az is érdekes honnét tudják a mail címet
amikor a citromail fizetős lett csináltam egy freemail címet, egyedül ide használtam és mégis jönnek néha ilyen mindenféle átbaszós mailok
Nekem több e-mailom van, a tutit soha nem használom, csak szolgáltatóknál, kormányzati cégeknél, munkahelyen. Van egy, amit majdnem mindenhová, de át van irányítva, meg vagy kettő, ami az "eldobható" kategória, fórumregisztráció, stb.
És igen, minden nap jön csomagom, meg van lejárt számlám nekem is.
Én, ha bankolok, pl. sohasem linkre kattintok, hanem úgy gépelem be webcímet, de előtte mindig víruskeresést is végzek, sőt, néha a keyloggerek miatt a karaktertáblából egérrel keresem ki a bejelentkezési adatok karaktereit. Mondjuk képernyőnéző vírusoknál feldughatom a valagamba, de akkor is, hátha.
Eddig életemben nem is volt problémám ilyenféle. Jófogáson, ebaynál nem is veszek frissen regisztrált eladónál semmit, a kártyámat ki nem adom a kezemből, szararcú boltosoknál meg nem is vásárolok, nemhogy bankkártyával. Lehet, hogy beteges óvatosság, de eddig ilyenből egy forint károm nem származott.
Ja, ilyenek mailben naponta jönnke, hogy fizessem be telefonszámlám, enezrgiaszámlám, futár nem találta a cimet, vámkezelik a csomagom de 153 ft hiányzik hogy megkapjam. Aztán pont ugyanoda visz mint az alább leirtak.
Az egyik legnagyobb bajnak látom, legalábbis ami az idősebbekre vonatkozik, hogy szégyellik, hogy hagyták magukat átkúrni, és nem is mondják, hogy lehessen mondani nekik, mit ne csináljanak.
A mutternak is küldtek egy sms-t egyszer, hogy hívja az alábbi telefonszámot a tartozása miatt - soha nem volt kölcsöne a kb. 40-50 évvel ezelőtti lakásvásárláson kívül - de azért felhívta, és hallgatta a zenét, amíg az "ügyintézőt kapcsolták". Kérdeztem tőle, mennyi volt a mulatság ára az emelt díjas számon, de azt nem volt hajlandó elárulni, cserébe lement a mobilszolgáltatóhoz, hogy rákérdezzen, milyen tartozásról van szó.
Kérdeztem is tőle, a mobilszolgáltatóhoz minek, nekik tartozol? Nem, csak mert telefonon jött az üzenet (az sms) ezért azt gondolta, hogy ők, a mobilszolgáltató biztosan meg tudja mondani, hogy milyen tartozásról van szó. Aztán amikor felmosott az ájulásomból, még ő hisztizett. persze nem szól előre, hanem majd ő intézkedik, és amikor még nagyobb bajt csinál, és az ő képzeletbeli egóján is túlnő a probléma, helyrehozhatatlan károkat okozva, akkor szól nekem. Mint a szilveszteri hajnali hívás, hogy rossz a fagyasztó, menjek venni azonnal, és amikor azért később rákérdeztem, hogy tulajdonképpen miből állapította meg, hogy rossz a fagyasztó, a faterra fogta, hogy az mondta, hogy mert "nem brummogott".
:-D
És amikor rákérdeztem, hogy nekik olyan hűtőjük van, ami folyamatosan megy (brummog), az jó (az amúgy mondjuk tényleg baj lenne), akkor az volt a szöveg, hogy 83 éves és nem tudhatja. Szóval itt a baj, de az egyiknél a kora miatt az elnézendő kategória, de másnál nem annyira.
Működik. Én kíváncsiságból pár oldalon végig botorkáltam addig, migy a bankártya azonosítóit nem kezdték mélyrehatóan kérdezni. Meghasonulásig azonos mondjuk bármelyik banki felülettel vagy épp internetes vásárlási felülettel. CSak ha azt leokézod már lőttek is a számlán lévő pénzednek. Egyébként mindenképp a címsort kell nézni, ott minden látszik, hogy kamu és nem a bankod vagy egy futárcég vagy online bolt oldala. De már annyira rutinosak a másolásban, hogy például az impresszumban lévő sorok is nyilnak, teljesen élethű némelyik. A címsor viszont kurva értelmezhetetlen és hosszu
Nagyon egyszerű. ha végig követed az utasításokat, eljutsz addig hogy kérik a bankkártya adatokat ugy mindenesztől, mert hát ugye arra jön a pénzed. Viszont az alkalmazáson belül azonnal meg is szerzik, aztán ha elég ügyesek egy jelszó módosítás engedélyezésig is elvisznek aztán már csak ők rendelkeznek a bankszámlád felett.
Egyik ismerősömmel állítólag 11 millát rántottak le, őt tőzsdézni csábították be, illetve valamilyen befektetésbe. Eleinte még tellefonon egyeztetek is egy csomószor, aztán akkor kezdtek elérhetetlenné válni amikor már mindenképp visszaakarta kérni a befektetett pénzét.
Jajj, ezt már egy éve vagy régebben csinálják......Eleinte smsban, aztán inkább whatsappon meg viberen nyomultak, most meg már alkalmazáson belül. Volt amikor foxpost vagy gls oldalra irányítottak. Elsőre elküldöm a kurva anyjába, de minimum az első érdeklődés után megkérdezem, de ugye nem a futár hozza majd a pénzt? Ezekre már nem szoktak válaszolni.
Hajajj, a juzerek donto tobbsege a cimsort se tudja, eszik-e vagy isszak, mert 'a guglibol szokott mindent megtalalni'.
Tele van a net ilyen sztorikkal. Asszem a Postas SMS atveres meg az orszagos sajtot is megjarta.
Persze, ha resen vagy, nem er baj. Sajnos rengeteg a naiv ember.

Az apam is sokadszorra csuszik bele ilyen szarokba, "szerencsere" az elso kidobott 3000Ft utan szokasava valt eloszor megkerdezni, hogy szerintem atveres-e.
Az igazi szerencse az lenne, ha egyszeruen nem is nezegetne a Facebook hirdeteseket.
És van, aki nem nézi a címsort, hogy valójában hol is van?
Mondjuk a mutter átvernék az tuti.
Abban igazad kell legyen, és azt kell írnom, hogy a buta ráfázik, egyszerűen figyelni kell, érteni a dolgok működését, rutinból kiszúrni az eltéréseket.
Én ugye eleve nem így adtam fel a hirdetést, nincs olyan opcióm - ha van is ilyen a jófogáson - hogy utaljon.
...hogy kattints a linkre, vagy másold be a böngésződbe, ott meg megpróbál valami kártékony alkalmazást telepíteni.
egyre több a hülye
épp most nézegetek egy totalcar sorozatot, aztán az ész megáll mekkora idióták vannak
pl egy 4 millás kocsi vásárlás előtt nem vesz egy 30 ezres festék mérőt hogy körbenézze a kocsit 2 perc alatt...... aztán megvesz egy körbetört kocsit aminek a jobb hátulját komplett cserélték, olyan gány módon hogy a festékmérő nem tud réteg vastagságot mérni
vagy egy ugyancsak körbefestett kocsi aminek az alja annyira rohad hogy morzsolni lehet az elrohadt vasat mint a kukoricát
vagy akár megvesz egy pár éves kocsit csúnya sokért aminek annnyirra olajos a blokkja mint egy 1 millát futott kettes golfnak afrikában
na ezektől én nem várok többet csak hogy minden egyéb csalókkal hagyják magukat megszopatni

amúgy ismerőst is heti szintem beszélem le a 50-100 ezres dewalt, makita, stb nagy készletekről amiket a fészbuk feldobál nekik, aztán nem nagyon akarja felfogni hogy 3 akku meg a töltő annyi pénz mint az a készlet amiben van 5-6 gép meg a többi kacat....
mert persze vannak néha akciók 70 ezres gép 60ért de nem 5 gép 60 ért
Persze, de az atlagos juzernek a feszbuk meg az insta 'az internet'. Ott a link betuhalmazaban valami relevans, a reszletekre nem figyel, mert nem is erti.
Moderalok par FB csoportot, egesz sokan beszopjak meg annak ellenere is, hogy sokan megirjak a sztorijukat. Az alant vazolt is ilyen elbeszelesen alapszik, de GLS-sel is lattam mar ugyanilyen sztorit. "Megvennem a termeket, leszervezem a szallitast. A futarnak fizetek, neked csak fel kell adni es kifizetni a szallitasi koltseget, amit majd visszakapsz."

Sajnos amit ott leir az ember, par nap utan (ahogy elfogy az erdeklodes) a sullyesztobe kerul a poszt a hasznos infoval egyutt es hat ahogy latom a jozan paraszti esznek nagyon hijan vannak.
Most nezem,aproban nincs olyan hogy gps,meg ezek a carplay cuccoknak kategoria.
Sikeresen kaptam karacsonyra megegyet.El kene passzolni a regebbit.😄