Mindenképp szállitható, hisz abbol dolgoztam többnyire. És meg a viz is feljön a tetejére, ha eldolgozod.Asszem vagy kétszer kellett földnedves de az épp csak nem porzik
Én meg csak azzal dolgoztam, mert olyan hülye az utca nálunk, hogy a mixer még csak-csak, de a mixer meg a pumpa már gond lenne, ha nem is lehetetlen. itt egy másik link, ahol látható, hogy mi a kk: https://www.betonar.hu/beton-arlista/
Vagyis más, de ahogyén én értettem, szállítható platón (is).
Ja csak nekem is kihozták egy másfél köbméteres kockába, olyan kemény volt hogy a lapátot alig tudtam belenyomni, aztán hogy terítsem el azt 10 centi vastagra 30 négyzetméterre?
Pedig hiába is mondod, a földnedves más kategória. Elhiheted több betont hozattam meg eldolgoztam, mint kéne. Csak az utóbbi éveben kb 40 köbmétert, de életem során már 100 felett járok. Ebbe volt sokféle therautón hozatott is mixer is meg nem kevés itthon kevert is.
Hú én így jártam garázsommal... kértem multikárral betont, a leghígabbat, és kihoztak egy olyat, hogy koppant mikor leengedték az autóról. A lényeg a lényeg, kurvára összevesztem velük, kiabáltam a főnökükkel hogy takarítsák innen ezt a szart, miafaxt kezdjek vele, nem lehet kitetíteni, már kezdett húzni. Erre kiküldtek négy embert aki elterítette vibroléccel 😁
Nem igaz, aföldnedves (FN) külön kategoria. Hozzák betonozásra alkalmas módon is teherautóval, nem higfolyós, de bedolgozható. ha meg kell slaggal kicsit meglocsolod anélkül hogy a cemnetet kinmosnád, simán boldogulni vele egy óra mulva is. Ha 3 köbmétertől több kellett mindig igy hozattam, alatta nem gazdaságos mert a fuvardij ugyanannyi
Aha. 1 m3 sóder kb. 9.000,- abba teszel mondjuk 2.500,- forintos zsákból 3,5 mázsát, azaz 14 zsákot, máris kb. egy árban vagy. A fuvar dettó, és ez tutira egyformára van keverve.
Földnedveset nehezebb bedolgozni, de gépesitett tömöritésnél az a jobb. Otthon nem annyira jó háztáji körülmények közt. Ha meg valahova pumpálni kell vagy nagyfelületet lehuzni vagy kiönteni egyben akkor jobb a mixer. Drágább, de hatékonyabb.
Mixerrel teljesen más a kidolgozható konzisztencia, másképp is használják fel. Szemcseméret nem feltétlen más csak több a viz benne, illetve kihordáskor adagolják hozzá amennyi kell.
ráadásul a szemcseméret is más amit a mixerrel hoznak meg amit platón hoznak
legalábbis felénk így van
ellenben a platós sokkal olcsóbb, de az száraz mint az öregasszony picsája, hiszen ha folyna mint a mixer akkor elfolyna útközben meg a rázkódástól leülne az aljára a kavics a hígfos meg felette lenne
na de van itt mixeres majd mondja a tutit
Miért nincs értelme? Nálunk is rebesgetnek valami földnedves betont amit lehet hozatni de azt még át kell keverni vizzel mert nem lehet bedolgozni, én annak nem látom értelmét ha még 1x át kell lapátolni a keverön az egészet.
olcsóé jóaz
Havernak volt ismerőse, ha megmaradt beton akkor a mixer kihozta neki amikor épitkezett. Nyilván ezek változó menyiségek, cska megszakitható folyamathoz jó, mint pl udvar betonozás vagy járda. De volt hogy valami acélbetétes kibaszott kemény betont hoztak mert az maradt ki valami gyáralapozásnál. Volt hogy egész mixert küldtek vissza, leigazolva de már nem kellett a bekevert beton. Olyankor ugrani kellett aztán gyorsan betonozni amikor szóltak. Az ár meg mindig ugyanannyi volt mindegy milyet hoztak, de c20 alatt sose volt beton.
Ugyhogy ha nem átbaszós a történet mert van amikor a cementet vagy kisporolják vagy valami szart tesznek bele akkor jó üzlet
Kőmíjes haver mondta, hogy közeli keverőtelep billenccsel csak valami c30-36-ost hoznak ki, gondolom annak nem sok értelme van csak annyira jó áron van, hogy azé' bizserget kissé. 🤑
nekünk a nagy az 4 talicskás volt avval haladni is lehetett
csak buzi nehéz volt átfordítani
haver apjának kb ekkora volt ott motorláncos áttételes tekerős volt azt egyszerűbb volt mozgatni, miénken csak egy kar volt, azért kérte az erőt amikro teli volt
https://www.betonar.hu/beton-arlista/
Vagyis más, de ahogyén én értettem, szállítható platón (is).
https://korrektbeton.hu/kisse-...
legalábbis felénk így van
ellenben a platós sokkal olcsóbb, de az száraz mint az öregasszony picsája, hiszen ha folyna mint a mixer akkor elfolyna útközben meg a rázkódástól leülne az aljára a kavics a hígfos meg felette lenne
na de van itt mixeres majd mondja a tutit
Havernak volt ismerőse, ha megmaradt beton akkor a mixer kihozta neki amikor épitkezett. Nyilván ezek változó menyiségek, cska megszakitható folyamathoz jó, mint pl udvar betonozás vagy járda. De volt hogy valami acélbetétes kibaszott kemény betont hoztak mert az maradt ki valami gyáralapozásnál. Volt hogy egész mixert küldtek vissza, leigazolva de már nem kellett a bekevert beton. Olyankor ugrani kellett aztán gyorsan betonozni amikor szóltak. Az ár meg mindig ugyanannyi volt mindegy milyet hoztak, de c20 alatt sose volt beton.
Ugyhogy ha nem átbaszós a történet mert van amikor a cementet vagy kisporolják vagy valami szart tesznek bele akkor jó üzlet
csak buzi nehéz volt átfordítani
haver apjának kb ekkora volt ott motorláncos áttételes tekerős volt azt egyszerűbb volt mozgatni, miénken csak egy kar volt, azért kérte az erőt amikro teli volt