A problémám érdekes, bizonyos felbontásoknál a fényerő ha csak az asztal látható, automatikusan csökken, de ha megnyitok bármit, akkor visszaáll 100%-ra, míg más felbontásoknál meg változatlan.
Aki az esze/valamilyen képessége miatt kerül olyan helyzetbe, hogy előnyt élvez a többiekkel/többséggel szemben, és azok ezt hatalomnak élik meg (irigység), azokkal mi van?
Egy cégvezető-tulajdonos cselekményeit, ami az általa irányított cég prosperitását helyezi előtérbe, és ez határozza meg azokat a cselekményeket, azt is lehet úgy értelmezni, hogy hatalmaskodik (de hülye szó ez)? Ergo, aki a munkára, pontosabban legalább az elvárható mennyiséget/minőséget képtelen teljesíteni, annak felmond?
Igen, de miért? Mi a jó a hatalomban? Akinek csak egy icipici is volt mások felett (nem a család bár akár) az tudja és akkor válik el a szar a májtól, van akit megrémít és van akit megrészegít esetleg akit hidegen hagy.
a hatalom fura dolog, ha sikerült megszerezni csak azon agyalsz-küzdesz hogy el ne veszítsd, persze mindenképp elveszíted, csak utána az életed beárnyékolja a küzdelem
nekem megy a gomb, szóval a géped a rossz, lehet vírusos
azonnal vidd ki az udvarra és 2 liter gázolajjal öntözd le és fel kell gyújtani
ez az egyetlen dolog amit már tehetsz hogy megmentsd a környezeted gépeit
Na, ezt már az "új" gépről írom.
Az előttem álló feladattól (lustaság) megrettenve felmerült bennem, hogy kell-e ez nekem, hiszen 8-9 év beállításai, szoftververziói, programjai, törések, stb. újraépítésére van-e szükségem...?
Eleve a két gép közötti mentések (problémás a régi gép hálózatra kötése) pendrivés cserélgetése, letöltött programok átlapátolása már uncsi. Persze, rakjam át a vinyót, de amíg ez tutira nem működik, addig azt tuti nem bontom meg.
De legalább ennek a gépnek a hátsó ventije az RGB színek helyett csak pirosban villog, ami nagyon fontos nekem.
Az első néhány évben még úgy volt a főgépem, hogy két partíció, dual boot, és mindig ami kellett, azzal indultam... aztán egy idő múlva rájöttem, hogy a windows sose kell 😁
15 éve még tudtam az összes dos parancsot, a nem dokumentáltakat is, az összes kapcsolóval... aztán ez jól elmúlt 😁 mert már akkor se kellett 😁
... bár még xp korban is használt vettem, leginkább a hálózat javításakor.
Az a baj, hogy elvakultságodban nem tudsz értően olvasni. mis is volt az ELSŐ mondatom? Kliens. Ezt persze lehet bárhogyan is érteni, pláne ha kötözködni akarsz, de itt, ahol már hónapok óta a Parkside meg a horgászatról folyik a szó - és ez nem is baj, csak jelzem - a CERN-ről beszélsz? Lehet, de minek? Néhány milliárd felhasználó? Ezt azért gondold át.
Ha mind a 8 milliárdnak lenne gépe, a 4 % is "csak" 320 millió lenne, de ezek, tudjuk, hogy gecik, mindent úgy hamisítanak, hogy nekik tetsző, illetve a létük jogosságát alátámasszák. Az, hogy néha kíváncsiságból telepít egy linuxot, aztán több-kevesebb ideig használja is, én nem nevezném felhasználónak. Ültem helikopteren, repülőn, de azért nem nevezném magam pilótának sem, sőt, annak ellenére sem, hogy van Andrfoidos vackaim és a NAS-on is az fut.
A világ Android használójának szerintem 10%-nak sincs fogalma kettő közti kapcsolatról, és még ennek is a töredékrészét érdekli.
Természetesen amikor te kötözködés végett ezzel próbálkozol, pontosan fogalmazva azzal, hogy aki egyszer a kezében tart, tartott valami olyant, amin android van, esetleg valami specializált Linux, és megpróbálsz baszakodás miatt párhuzamost keresni azzal, amit leírtam, hogy leginkább pc-n futó oprendszer, mert ugye eredetileg arról volt szó, hát ez már valami kétségbeejtő a részedről.
Vicc az, hogy manapság már főleg linuxról átírt programokat használok a win alatt is. CAD, grafika, office, media lejátszó, 3D printer. Részben tudatos, de másrészt a klasszikus wines megfelelőinak az ára nagyon elszállt, crackelni meg egyre macerásabb. Plusz jórészt el is cseszték azberedeti praktikusságukat. Ha meg játszani akarok, USBn feldugok egy Win boot SSDt. De amivel játszok az is megvan Linuxra.
letöltötted?
elindítod aztán kiválasztod a pendrivét, az iso fájlt aztán indítás
kb olyan bonyolult mint az oviban a különböző formákat bedugni a formával egyező lyukakba
A réteges felépítésben igen... és pont ez a baja a Win-nek. Az egy grafikus interfésznek indult, a DOS-ra, hogy az egybites usernek ne kelljen parancsokat magolnia, elég, ha rámutat a képecskére az egérrel 🤣 csakhogy a teljesítmény nőtt, a 8 bites DOS már nem volt elég, tehát "lefelé" kellett bővíteni a felületet. Ezért tudjuk, hogy alapjaiban szar 🤣
Ha játszol is a géppel - a manapság trendi játékokat - akkior a Linux nem neked való. Ha alapvetően böngészőt használsz (már nagyon sok minden böngészőből fut) akkor viszont egy gyors és stabil oprendszer lesz. Persze némi hozzáértés kell, mint ahogyan egy Win-hez is, csak az ugye már nem tűnik fel, mert az megvan 😃 a Linux meg totál új.
Frílac.
Ez megint olyan post, ami a teljes hozzá nem értést mutatja - de a lényeg, hogy a véleményed megvan 🤣
Valamikor a kezdetekben a linux a nagygépes környezetből indult, a Win meg a felhasználói oldalról. Ez a különbség a mai napig fennáll, a Win egy kereskedelmi termék, lényegében az összes módosulása a profit maximalizálása miatt van 😄 a linux viszont együtt fejlődik a számítógéppel - nyilván nem a széles néprétegnek van szánva. A felépítése alapvetően más, mint az otthoni "játék PC" oprendszerének.
És hogy nem használják? De, csak olyan helyeken, aminek te nem jutsz a közelébe se... pl. CERN, vagy a svájci kormány, vagy az legtöbb katonai felhasználás, ami nem "letölthető Linux" de alapvetően azzal azonos. Te linux-al a beágyazott rendszereknél találkozol, routerek, switchek, stb (azokon egyiken se Win fut 🤣)
Ja még valami: nem érted a kliens oldali linux használókat? Pedig valszeg épp te is az vagy - a többi néhány milliárd felhasználóval együtt - amikor az androidos telódon pötyögöd be a hülyeségeket 😂
Egy cégvezető-tulajdonos cselekményeit, ami az általa irányított cég prosperitását helyezi előtérbe, és ez határozza meg azokat a cselekményeket, azt is lehet úgy értelmezni, hogy hatalmaskodik (de hülye szó ez)? Ergo, aki a munkára, pontosabban legalább az elvárható mennyiséget/minőséget képtelen teljesíteni, annak felmond?
azonnal vidd ki az udvarra és 2 liter gázolajjal öntözd le és fel kell gyújtani
ez az egyetlen dolog amit már tehetsz hogy megmentsd a környezeted gépeit
Az előttem álló feladattól (lustaság) megrettenve felmerült bennem, hogy kell-e ez nekem, hiszen 8-9 év beállításai, szoftververziói, programjai, törések, stb. újraépítésére van-e szükségem...?
Eleve a két gép közötti mentések (problémás a régi gép hálózatra kötése) pendrivés cserélgetése, letöltött programok átlapátolása már uncsi. Persze, rakjam át a vinyót, de amíg ez tutira nem működik, addig azt tuti nem bontom meg.
De legalább ennek a gépnek a hátsó ventije az RGB színek helyett csak pirosban villog, ami nagyon fontos nekem.
ráadásul lts amire sok évig kapsz frissítéseket
amúgy akár a windows xp is tud így menni pendrivéről, csak gondolom elég szarul 😁
... bár még xp korban is használt vettem, leginkább a hálózat javításakor.
Ha mind a 8 milliárdnak lenne gépe, a 4 % is "csak" 320 millió lenne, de ezek, tudjuk, hogy gecik, mindent úgy hamisítanak, hogy nekik tetsző, illetve a létük jogosságát alátámasszák. Az, hogy néha kíváncsiságból telepít egy linuxot, aztán több-kevesebb ideig használja is, én nem nevezném felhasználónak. Ültem helikopteren, repülőn, de azért nem nevezném magam pilótának sem, sőt, annak ellenére sem, hogy van Andrfoidos vackaim és a NAS-on is az fut.
A világ Android használójának szerintem 10%-nak sincs fogalma kettő közti kapcsolatról, és még ennek is a töredékrészét érdekli.
Természetesen amikor te kötözködés végett ezzel próbálkozol, pontosan fogalmazva azzal, hogy aki egyszer a kezében tart, tartott valami olyant, amin android van, esetleg valami specializált Linux, és megpróbálsz baszakodás miatt párhuzamost keresni azzal, amit leírtam, hogy leginkább pc-n futó oprendszer, mert ugye eredetileg arról volt szó, hát ez már valami kétségbeejtő a részedről.
már automatikusan a nc indult el....
elindítod aztán kiválasztod a pendrivét, az iso fájlt aztán indítás
kb olyan bonyolult mint az oviban a különböző formákat bedugni a formával egyező lyukakba
max a biosban be kell állítani, de ezt ne kérdezd hogy mert amióta az új bios(uefi) van nem néztem beléjük
Ez megint olyan post, ami a teljes hozzá nem értést mutatja - de a lényeg, hogy a véleményed megvan 🤣
Valamikor a kezdetekben a linux a nagygépes környezetből indult, a Win meg a felhasználói oldalról. Ez a különbség a mai napig fennáll, a Win egy kereskedelmi termék, lényegében az összes módosulása a profit maximalizálása miatt van 😄 a linux viszont együtt fejlődik a számítógéppel - nyilván nem a széles néprétegnek van szánva. A felépítése alapvetően más, mint az otthoni "játék PC" oprendszerének.
És hogy nem használják? De, csak olyan helyeken, aminek te nem jutsz a közelébe se... pl. CERN, vagy a svájci kormány, vagy az legtöbb katonai felhasználás, ami nem "letölthető Linux" de alapvetően azzal azonos. Te linux-al a beágyazott rendszereknél találkozol, routerek, switchek, stb (azokon egyiken se Win fut 🤣)
Ja még valami: nem érted a kliens oldali linux használókat? Pedig valszeg épp te is az vagy - a többi néhány milliárd felhasználóval együtt - amikor az androidos telódon pötyögöd be a hülyeségeket 😂