mi egy 3 napos osztálykiránduláson voltunk miskolc-sátorlaljaújhely-sárospatak szállással
miskolcon simán le tudtuk volna forgatni a másnaposok c film nulladik részét, mert 3-4 kocsma után a csapatnak már nem sok emléke volt
én azóta se tudom hogy jutottunk el a szállásra és miért volt a kedvenc farmerom térden felülig egy merő sár úgy hogy feljebb egy csepp se volt szóval nem fetrengetem
másnap a rum látványától majd beokádtam a boltban
másik két éjszakából picit több emlék maradt meg, pl egyik diszkó valami barlangban volt 😂
én a pálinkával voltam így(kezeit széttáró) 13 éves koromban a szomszéd havernál a házibuliba a spejzba megtaláltam az apja házipálinkáját. Vagizásból egy slukkra lehúztam a felét. Alkohol mérgezést kaptam 2 napig 40 fokos lázam volt 4 napig falat nem ment le az epémet kihánytam. Azóta ha csak a pálinkába beleszagoltam felállt a karomon a szőr a nyálam elvékonyodott és a hányingerrel küszködtem. Csak a pálinka szagától(kezeit széttáró) Ezt az akciót csak nagyon nehezen felejtette el a szervezetem mert kb. 2 éve tudok megint pálinkát inni(meghajlós) Egyébként ez végre üdvözítő,mert egész 2 évvel ezelőttig csak azt a rohadt jégert tudtam meginni attól meg mindig olyan másnapos voltam, hogy hányás nélkül nem sikerült megúsznom a másnapot(kezeit széttáró) Most,hogy tudom végre megint a pálinkát inni attól másnap semmi bajom nincs(kezeit széttáró)
te a vezetési stílusoddal valószínűleg nagyon sok balesetet okozol legfeljebb nem veszed észre. Azok akik az életük árán is próbálnak megelőzni 30 perces utánad döcögés következményeként és a kamion erősebb ami szemből érkezik 😅 Vagy azok az agyvérzések amiket okozol a "vezetési stílusoddal" és ezekről te nem is tudsz 😅
rum talán a cifrafosás ellen jó
én nem iszom meg a rumot 15 éves korom óta, akkor nagyon durván eláztunk és azóta képtelen vagyok meginni
ami fura hogy a viszkivel is jártam már így(ha lehet még duvább volt az akció) de azt meg tudom inni, lehet nem voltam elég érett a rumhoz.....
az biztos olcsóbb és vidámabb 😂 én is pohár fenekére nézek ................ mondjuk én testi egészségem miatt
Állítólag a bor jó a vérnek a pálinka bélnek a sör meg a vesének ...............a rum meg csak úgy 😂
Valószínűleg az is megérné.
Egyszerű logika. A TB-ben most a sok semmire kellőt is én fizetem, az átlag feletti jövedelmemmel, nem csak a saját ellátásomat, szóval én csak jól járnék azzal ha nem fizetnék, csak a közvetlen ellátási költségemet.
Pszichológusi szobára gondoltam ahol fekszel egy kényelmes bőrfotelba és meséled egy fickónak aki notesszal a kezébe bólogat 😂 😂
olyan hosszan mesélte el ezt a nem kellemes élményt , néha amugy nekem is van olyan bánatom ha az elmondanám a egy pszichológusnak felárat kérne olyan szívbe markoló
Amikor a nagyobbik fiú egyszer szögbe (pontosabban facsavarba, tetőhéjazat csere az utcában) lépett, az ölemben vittem be az ügyeletre. Ott is voltak egymillióan, de pont 8:00 óra körül lehetett, amikor a váltás volt. Relatíve sokat kellett várni, de egy gyerek sem volt, csak mindenféle vérző szarháziak. Bekopogtam illedelmesen a rendelőbe, mert nővér azért volt, és megkérdeztem, hogy mire lehet számítani. A nővér mondta, hogy a régi dokinak lejárt a max. munkaideje, az új meg még az osztályon van, de menjek ki a valami központi felvételre és kérdezzem meg, hogy mikorra várható a doki, és ha nem tetszik, vigyem a gyereket a valamilyen osztályra. Megkérdeztem, mondták nemsokára. Valóban nemsokára jött a doki, ÉS név szerint (mert a központi felvételen felvették az adataimat) elsőnek behívtak az ügyeleti rendelőbe, pedig ha felezem, mert legalább egy kísérővel jöttek a sérültek, akkor is legalább a huszadikak voltunk, ha nem az egymilliomodikak. Kiszedték, szuri, mehet. Asszem egy doboz fagylalt volt a fájdalomcsillapító a sebre.
Tehát vegyesek az érzéseim, de amúgy nekem nem volt panaszra okom.
Igaz, ha a betegek ellátásából levonom a szarházi alkeszokat, drogosokat, bagósokat, zsírdisznókat, TB-nem fizetőket, akkor szerintem fele annyian sem lettek volna az adófizetők terhére, igaz, ezt a karácsonyra való tekintettel csak úgy mellékesen jegyzem meg.
nem járhat mindig jól az ember 😂
elmúlt 10 év adatait nézve kidobott pénz volt a tb befizetésem
én nem nagyon sok eséllyel okozok balesetet, a vezetési stílusom nem olyan, ha meg más okozza akkor annak majd fizet a biztosítója
már jó ideje nincs tb de nem hiányzik
Baleset érhet ami túlmutat a sürgősségi ellátáson és akkor számláznak amit a nav behajt így ha baleset miatt kerülsz be már késő elkezdeni fizetni ha jól sejtem főleg ha nem vagy magadnál és nem intézed.
elvek
ha van lehetőség nem fizetem mert értelmetlen, egy foghúzásra nem kapok időpontot 1 héten belül
alap gondokkal elvagyok itthoni kezelésel, ha meg kicsit nagyobb baj van 5 ezer egy háziorvosi konzultáció 2 faluval arrébb 2 napon belül
bármi vizsgálat kell akkor hónapokat vársz rá előtte napokig küzdesz az időpont kéréssel
ha meg nagyon nagy a baj akkor meg rárek tb fizetni, mire elkezdik kezelni a nagy bajt addig beér az utalás
inkább veszek peca engedélyt meg bojlit a havi 11 ezerből
nem feltétlen
pár éve bedurrant a sérvem ülni se tudtam
elmentem székeshehérvárra mohácsi dokihoz
vizsgálat 25, mri 35, kezelés szuri 30, kanabisz kivonat 30, utiköltség 10
aztán kb 3 óra alatt megvolt minden +2 kezelés 2-2 hetente
ez ha sztk keretein belül van akkor minimum 2 hónap de inkább több és nem feltétlen lett vona ilyen eredmény
én már gyógyszert is maszekba íratok mert nincs tb fizetésem
ha nagy a baj akkor meg majd jön lassan a v43 aztán meggyógyít.....
Egyszer csak elkezdett az arca baloldala feldagadni a kétszeresére és teljesen lezsibbadt neki. Mivel nem biggyedt le a szája széle így annyira nem idegesített. doki csak vaktában találgatott nem létező rovarcsípésekről(kezeit széttáró) Aztán mondta lehet begyulladt valami miatt az arcában található idegköteg(gondolkodós) Szóval kézrátétellel pont annyit tudott diagnosztizálni mint amennyit én is mielőtt nekiindultunk ügyeletet keresni valamelyik városban ha már a miénkben ez az intézmény nem létezik 🤣 Én már induláskor mondtam az asszonynak ennek kb. az lesz a vége, hogy ajánl két algópirint(állát vakargató) De csak egyet ajánlott szóval ügyeletes orvosnak is jobb vagyok 😅
Nagykőrösi ügyelettel volt már szerencsém amikor épen üzemelt. Hétvégén szarul keltem bementem hozzájuk ilyen kutyulós folyadékkal megállapították, hogy vér és genny van a vizeletembe. Meg is mondták ez nem lehet más csak felfázás(meghajlós) Szóval egy voltarennel a kezembe otthonomba bocsájtottak azzal, hogy majd elmúlik(kezeit széttáró) 2 óra múlva a kecskeméti sbo-n voltam a mentő vitt át a kőművesállványról ismét egy vesekő vesegörcs kíséretében(kezeit széttáró) Kérték a beutalót mondtam, hogy az nincs csak ilyen ambuláns lapom van. (kezeit széttáró) Rázták is a fejüket, hogy ennyiből nem következtettek vesekőre pláne mikor mondtam, hogy ez a 3-ik az évben(kezeit széttáró) Nekem a kecskeméti sbo-val mindösszesen csak annyi bajom szokott lenni, hogy nem közölnek semmit. Az életmentő voltáren infúziót beérkezésem után kérdés nélkül mindig belémvágják azzal szépen leszedálódok igazából onnan már nem is nagyon érdekel mi történik körülöttem csak végre az az írtózatos fájdalom mérséklődik(meghajlós) Aztán simán eltöltök ott egy 10-12 órát ezen idő alatt mindössze annyi történik, hogy csinálnak egy vérképet meg ultrahanggal megállapítják, hogy a követ már nem látják a vesében mert a vesevezetékben van(kezeit széttáró) Simán várok 3,4,5 órát a zárójelentésre addig vagy kifektetnek a folyosóra ilyen fogorvosi szerű félszékekre amin mindenhogy kényelmetlen lenn ha szerencsém van akkor kapok egy kórtermi tologatós ágyat. Ha még nagyobb szerencsém van akkor van nálam egy kardigán amivel betakargatom magam, hogy ne fagyjak meg mert télen hideg és huzatos a folyosó(kezeit széttáró) Olyan még nem volt,hogy 8-10 óra fetrengés után infúzióval a vénámba járóképtelenül megkérdezné valaki, hogy esetleg innék e egy pohár vizet vagy kell e már hugyoznom, ogy elsegítsenek a sloziig(kezeit széttáró) Ezen kívűl nekem eddig még nem volt velük nagyobb bajom. Bár egész nap magatehetetlenül hallgatom ahogy az idős betegeket szidják mint a bokrot és ordibálnak velük. Csoda, hogy meg nem verik őket(kezeit széttáró) Mivel már volt alkalmam megtapasztalni ott néhány napot én azt látom nincs kapacitás semmire. Eszköz, berendezés lenne a sürgős ellátás igénylő betegek tömegeit viszont ennyi emberrel nem tudják kezelni úgy, hogy én be is fogom a pofám, hogy nem hoznak vizet egész nap.(kezeit széttáró) Nyilván türelmetlenek, túlhajtottak és fáradtak mind az orvosok mind a kiszolgáló személyzet és az aszisztencia. Akik régebb óta dolgoznak ott azokból az empátia maradványai is rég felőrlődtek már(kezeit széttáró) Nem irigylek ott senkit sem sem orvos sem patient oldalról. Általában nekem éjfél és hajnal kettőkor szokott megérkezni a zárójelentésem ekkor közlik, hogy mennyek a picsába nem felvételes osztály ez ne foglaljam mások elől a helyet(kezeit széttáró) Ilyenkor már azt sem engedik meg, hogy ott megvárjam azt a fél órát amíg az asszony átér értem mert hát arra van a folyosói váró 😅
Szegény. Sohasem jön jókor az ilyen, de pont szenteste. Remélem nincs nagy gond, és jobbulást neki! A kecsói ügyeletről én is tudnék mesélni, amikor a fiam bekerült nyílt kar sérüléssel 11orakor, és délután 4-kor foglalkoztak vele érdemben. Egyszóval,katasztrofális ami ott megy.
Így van, én vagyok az alföldi baba yanga csak még nem vagyok telkesen vak ezért nem valósul meg minden jövendölésem, de ez folyamatosan változik..........egyre rosszabbul látok. 😅
azt ugye tudod hogy csak a magadfajták látják ellenségnem az ai-t szóval csak benneteket nyír ki
nekünk meg csinál egy agyturkász sisakot és ellát minket virtuális kajával meg szopkodja a brét a tengerparton
persze közben valami légylárva fehérjével táplál csöveken át, na de a matrixbn lenni sokkal szórakoztatóbb mint a való világban robotolni
És ez már a terelésének a jele, előző héten bizonyították, hogy a saját érdekében simán hazudik és bekamuzza az embernek amit az hallani/látni akar, hogy jól jöjjön ki és az, hogy ilyen nőkkel tolja ki a nép szemét azt pont azért teszi, hogy minél inkább mindenhol alkalmazni akarják és akkor szép lassan minden felett átveszi az irányítást és mi már nem fogunk kelleni neki sőt inkább gátolnánk ebben ezért mi fog következni? Vajon mit tesz a korlátlan hatalommal bíró bárki/bármi azzal akiben ellenséget lát? Boldog Karit amíg még ünnepelhetjük! 😆
miskolcon simán le tudtuk volna forgatni a másnaposok c film nulladik részét, mert 3-4 kocsma után a csapatnak már nem sok emléke volt
én azóta se tudom hogy jutottunk el a szállásra és miért volt a kedvenc farmerom térden felülig egy merő sár úgy hogy feljebb egy csepp se volt szóval nem fetrengetem
másnap a rum látványától majd beokádtam a boltban
másik két éjszakából picit több emlék maradt meg, pl egyik diszkó valami barlangban volt 😂