Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

oszt a sivatagba ki takarítgatja ezeket a paneleket gondolom minden nap telefújja a szél homokkal(gondolkodós)
Ássa a passatnak a gödröt.
norvégia nem ilyen magadfajta idegbeteg munkamániásoknak való
ismerős évtizedekig norvégoknál zenélt szállodákban azt mondta rengetegszer volt olyan hogy elkezdett esni a hó aztán 2-3 napig megállt az élet se ki se be senki se mozdult
A bojlistóban alapvetően nem tud menni egy irányban 30 km-ert(kezeit széttáró) Szóval egy tó az egy zárt közösség és a saját logikám alapján amit már az előbb levezettem nem nagyon vándorol el az életteréről amikor fossá van etetve. A te csatornahorgászatod az megint egy másik liga. Igazából tudjuk a körtét a banánhoz hasonlítani de csak annyi fog passzolni, hogy mind a kettő gyümölcs és drága(kezeit széttáró)
igazából nekem nincs mit rágódni rajta norvégiában eddig sem jártam és ezután sem tervezek mert hideg van arrafelé 😅
A cikk azt írja, hogy vonzóvá tették az elektromos autókat(gondolkodós) nos a cikk szerint úgy sikerült, hogy 4 év alatt a belsőégésű autók árát a négyszeresére emelték az adójukat meg az 5 szörösére így a drága villanyautó már nem is volt olyan drága 😂 Orbánnak meg csak igaza lesz a millió akkumlátor gyárral amit ide telepít lehet benne leszünk az első 5-be nagyságrendileg amik ezeket az autókat majd ellátják. Aztán lehet ide is begyűrűzik a vellanyláz blődi meg elhantolhatja a passzátját(szemeit körbeforgató) Apropó blődi merre a fenébe van?
https://varkonyigabor.blog.hu/...
...ezt meg hozzá kell olvasni.
Már írtam, a kényszerrel bevezetett bármilyen változás ne legyen irányadó, sem pedig példa.
Én ezt tudom, a villany szinte ingyen van arrafelé ahogy olvastam és a legtöbb kistelepülésnek is van saját erőműve nem véletlenül a fűtés is villany arrafelé és nem gáz vagy olaj pedig abból is van bőven csak drágább és nehézkesebb eljuttatni a falvakba mint egy kis erőművet építeni, fenntartani és így könnyű "zöldnek" lenni ha olcsóbb mint a szennyezők viszont ez rajtuk kívül nem sok országnak adatott meg ezért nálunk még drágább a villanyozás mint a fosszilis, ha ez változik akkor mi is bezöldülünk egyébkémt még lehet, hogy szívnak ezzel a dologgal ha leáll a golf áramlat ahogy erről is lehet olvasni az utóbbi években mert akkor befagy a seggük és nem lesznek vízesések az erőműveiknek és kénytelenek lesznek az olajukkal fűteni, egy ilyen scenario-nál vajon mennyire tolnák a zöldséget? 😁
Hát amelyik hal olyan nagy utat bejár , az csak a hekk lehet ? 🤔
Egyenesen a dunából 🤣
Ott az északi tengeren állandóan fúj a kibaxott szél, nem tudják már hova tenni a szélkelepekből származó villanyt, térdig járnak benne... a kurva araboknak meg ott a sivatag, már több km2-es napelem farmjaik vannak, náluk van hely korlátlan mennyiségű panelt elhelyezni, nap is süt gazdagon 😅 Mi itt középen meg majd jól megvesszük ezektől - mivel a saját geotermikus energiánkat nem használhatjuk ki, se az algyői gázt.
Várjál, arról nem volt szó, hogy leáll az olaj/földgáz kitermelés. :)
Annyi fjordjuk van, mint a szemét, attól tudnak villamos szempontból önellátók lenni. Majd exportálnak azt is. :D
Szóval te is ettél már a Balatonon Hekket ! 😅
Végre.........és így pár évtized múlva visszatérhetnek őseik életmódjához a halászathoz földkunyhókban lakva hisz ha sikerül a tervük és mindenki átáll a villanyautókra akkor gyakorlatilag megint lecsövesednek mert az olajon kívül nem sok mindenük van amiből pénz jön ha csak nem a viking fosztogatásokat kezdik újra. 😁
Nekem az egyik halam egész hosszú vándorlási úttal bírt mert igazoltan óceáni eredetű volt és utazott vízen, szárazföldön és talán levegőben is és elfogyasztás után analizáltam és átadva a természetnek egy valósággal csudálatos módon visszadiffundált az óceánba ahol újra megindul a körforgás így újra hallá válik azt meg én is megfigyeltem pár éve egy pontyunknál, hogy a kádban eltöltött napjai során soha nem érdekelte milyen ízű kutya/macskatápot adtunk neki csak azt ette aminek a belsejében valódi érett ökörhere darabok voltak.
Inkább ezen rágódjatok kicsit:
https://www.vg.hu/nemzetkozi-g...
volt olyan halam amit tavasszal kifogtam ősszel meg egy másik ember atrán kettő között kb 30 km táv van
tudom hol vannak a halak kora tavasszal tavasz végén ívás előtt és ôsszel
mind más terület
már 4 év adata megvan eddig mindig stimmelt
kivétel a mostani ősz mert az árvíz miatt leengedték a vizet 70 centi alá aztán eltűnt a ponty meg a keszeg
idén ősszel így is fogtam 4 pontyot de sokan nulláztak
amúgy a ponty nem nagyon szelektál íz szerint
volt hogy 8 bottal teszteltünk adott területet és a beltartalmi érték ami számított nem az íz
ilyen kutatások a hakiban is vannak de a hal is úgy van mint az ember gondolataim szerint nem csak akkor eszik amikor éhes hanem ha lát egy mogyoróscsokit az asztalon akkor is lecsap rá ha 10 perce ebédelt 😅 Ehhez viszont nem kell 40 féle csak épen azért mert természetes körülmények között nem találkozik sem kolbászos bojlival sem tutti-fruttisal 😅 és majdnem biztos vagyok benne,hogy pont ugyanúgy mint az emberek van a példányok között eltérés kinek melyiket kívánja jobban a receptora(kezei széttáró) Persze ezt az előbb felsorol 3 íz már le is fedi(gondolkodós) A spenótot én sem eszem meg az asszony meg azzal büdösködik a konyhába mikor magának csinálja.(fejét fogó)
hát megint csak ismételni tudom magam, hogy mivel nem tudok érdemben a halakkal kommunikálni nem biztos az sem amit most írok, de elméletileg valahogy úgy van, hogy a halaknak van megszokott vándorlási útvonaluk(kezeit széttáró) Ezt kell tudni lehetőleg megtalálni és ennek az útvonalnak a közepébe kell tudni belehelyezni a bóját, hogy gyorsan jöjjön a siker(kezeit széttáró) Nálad ez igazából mind1 is hisz köpőtávolságra van a túloldal 😅 amit megfigyeltem egy több km-es vízen, hogy lehetőség szerint nem vándorol a hal keresztbe kasul az egész víztesten mert semmi szüksége nincs rá(kezeit széttáró) Ezt onnan következtettem ki, hogy a púpost és a kispúpost merenyén mindig adott 4-5 állásról fogják meg. A másik következtetésem pedig az, hogy amíg a lenti pályán döntően a kisebb 8-12 kg-os halak a jellemzőek a fenti pályákon nem is nagyon lehet fogni 15 alatt és ott vannak a darabosabb 20+-os példányok amit lent szinte kizárt megfogni(kezeit széttáró) Nagyjából úgy képzelem el, hogy ők is adott helyen laknak mint az ember a saját házában és nem úszkál a világ végére amikor a horgászok a háza elé terülj terülj asztalkát helyeznek(ujjával nemet mutató) Egy csatorna pecáznál akár más is lehet a módi hiszen az nincs fehérje dús táplálékkal túletetve mint egy agyonhorgászott bojlis tó. Tehát te egy állandó etetéssel oda is szoktathatod a célhaladiat ehhez viszont léhűtő életet kell élni és rá kell érni arra, hogy folyamatosan etess. Átlag embernek nincs erre ennyi ideje az lemegy és egy hét alatt akar 1 tonna halat megfogni. (meghajlós) Szelektálni csalival ő sem tud. Annyit tud, ha nagyobb halakat akar megfogni oda ül ahol a nagyobb halak tartózkodnak. (kezeit széttáró) Az, hogy te csalival halméretet szelektálsz az csak szemfényvesztés és parasztvakítás 🤣 Ezt lovagolják meg a gyártók és már nem általkodnak olyan kjelentéseket tenni, hogy az Ő csalijukkal 10 kg alatt nem is lehet halatfogni 🤣 Egész elképeztő milyen hiszékeny a horgász állatfaj benyalják ezeket a meséket a horgászcikk gyártók meg gennyesé keresik magukat a sok hülyén 😅 Én is elképedve látom azt amikor a sógorom, szomszédom hatalmas táska csalikkal nyomulnak legalább 40 féle íz, illat, szín, méret és mindegyik tuti(fetrengős) Mondom ezt a ti horgászidőtökkel, hogy tudjátok kipróbálni? Amennyit ti eljuttok a vízpartra ez a készlet 2 év munkája lenne 😂 Egy versenyhorgásznak volt egy hiteles őszinte vallomása amit inkább elhiszek mint bármi mást. rég is láttam már a nevét sem tudom de amikor a versenyen ripoltolták még szerintem a pv tv-n elmondta, hogy ő 3 féle csalival jár amit maga készít. Van büdöshalas, fűszeres és édes bojlija. Ez a három letakarja a palettát. Ha baromira áll a víz akkor ezek kombinációit alkalmazza. És top horgászról beszélünk nem valami himi-humi 50-be éppen beférő pecásról. Én azon csodálkozom, hogy ezt egyáltalán le merték a tv-be adni 😅
Boldog karácsonyi ünnepeket minden olvtársnak!
ja a lassú emésztési kisérletet valami egyetemen csinàlták
5 fokos vízben csúnya sok nap kellett ahhoz hogy a megjelölt kaja kijöjjön
ismét lényeges dolgot írtál de tudatlanul
az a lényege a bojlis pecának hogy ott legyen a hal a bojlinál
ha ott a hal akkor már megvan
na ehhez kell a tudás hogy oda jöjjön ahol pecázol és akkor amikor pecázol

30 éve is lehetett fogni 15+ pontyokat, most is fognak néha kukoricával 15+ pontxokat olyan szerelékkel amit a 70-es években vettek
de ez mind csak véletlen

de neked a bojlis peca lényegét kb olyan elmagyarázni mint az iszlámnak hogy milyen fasza a szalonna sütve

amúgy ha sok halat akarnék fogni akkor feeder meg valami halas pellet kell csak
szerintem egy hétvégén 50 kiló hal is meglenne
de inkább eret vágnék magamont mintsem ennyi szirszar halat húzgáljak ki a vízből
ahhoz képest,hogy nem vagy horgász egész pontosan megfogalmaztad a lényeget 😅
Csak ini hiszi azt magáról, hogy professzionális szintre fejlesztette a halfogási tudását egyébként semmi köze hozzá minden a halon múlik, hogy ott tartózkodik e adott időben és épen eszik e 🤣 De hát erre az áltudományra nagyon sok horgászcikkgyártó ráhasalt és egész jól megélnek a sok hülye horgászból 😂
Te kapásból érted az alapokat egész jó horgász lenne belőled már csak bokorba szarni sátor mellé hányni és reggeltől estig kommersz italokat inni kellene megtanulnod 🤣
Én is jó kamionsofőr lehetnék ha a húzókereket szakszerűen tudnám lehugyozni amikor reggel kiszállok a fülkéből 🤣
Bakker és még én hittem a múltkor hogy túl sokat írtam a mély hangsugárzó működéséről 😁
Pedig az lóhimtag se volt ehez a horgász agymenéshez képest... de legalább azt megtanultam, hogy halastóba, ahol van telepített hal, ott fog minden hülye, ahol nincs hal ott meg nem fog eddig se, kurvára mindegy, hogy milyen csalit használ 🤣
hát ha nem 96 ezerért veszem a fejlámpát nem feltétlen olyan drága dolog. 🤣
Igazából én azt nem értem, hogy létezik olyan zálogos marha aki vagyonokért megvesz egy lakókocsit amit éves 2 alkalom miatt kerülget a portáján, állandóan törődik vele, mert igényli vizsgáztatja, karbantartja stb. Aztán kb. kamion díjszabásban elhúzza egy autópályán az autó egyébkénti fogyasztásának a duplájával, majd befizet egy kempingbe egy egész jó panzió áráért ahol van wifi, fürdő, hűtő kert. Cserébe ezért a pénzért egy utazó cigány cirkusz táborába találja magát ahol kerülgeti a kifeszített szárítóköteleket 😅
🤣 Én az elsők között találkoztam ezzel a fasszal 10+ éve. Igazából horgászboltoknak tartottak kiállítást sok gyártó emlékeim szerint törökbálinton. A kécskei horgászboltos komámmal voltam elhívott. Ott mondta, hogy ő ki tud fejleszteni adott vízterületre csalit. 😅
Én kb. ott vesztettem el a fonalat. Baszki amit te úgy gondolsz,hogy valamit összefüggésbe hoz valamivel azt miből gondolod, hogy igaz?
Leírtam már neked egyik sem beszélt még hallal sosem. Mind csak fikció, kitaláció, gyenge következtetés, saját ötlet,elképzelés. Homokvár. Erre építkezni felesleges. Miért lenne másabb a nagyobb halak táplálék igénye??? Persze nem tudom csak logikusan gondolkodom, mert hogy én sem beszélek velük. A fiam is pont ugyanazokat eszi meg mint én csak most még kevesebbet.(kezeit széttáró) Egyenlőre(gondolkodós)Hideg vízbe ennyire lassú az emésztés? Ehhez nem kell drága konferenciákra járni ezt tanultad 5 általánosban bioszból 😅 Hidegvérű. Testük hőmérséklete egyenlő a külső környezet hőmérsékletével. Azt, hogy mennyire azt nem tudom kín pista, hogy állapította meg, hogy még előadást is tart róla talán az ilyen egyszerűbb kérdésekre a hakiban már tudnak válaszolni 😅
Azt, hogy hogy szelektáld na azt már nem fogják tudni pedig halakat kutató laboratóriumról beszélünk 😅 Azt csak az okos horgász fogja tudni 😅 Álmukban és képzeletükben 🤣
Amikor palotáson horgásztam kb. 15-18 éve mellettem az energo fish tesztcsapat egy hete nullázott a nagy tudásukkal. Persze én is(kezeit széttáró) Aztán mellettem a napijegyes helyen Marikanéni gilisztacsokorral üvegbottal mpx orsóval fogott egy 21,3-as pontyot 🤣 Tudom mert én sétáltam be a derékig érő vízbe és én buktam a víz alá megszákolni 🤣 Akkor még 20 +-os ponty álomhal volt javában. Benne vagyunk a magyar horgászban. Ha lenne kedvem kutakodni még meg is találhatnám az újságot 😅 És marikanéniek foglama sem volt mi fán terem a bojli ő csak bedobott gilisztacsokorral, mert neki mind1 mi jön rá csak jöjjön 🤣 Én azért nulláztam mert akkor még a bojli bűvkörében leledztem. Ha már akkor büdössel nyomom megfricskáztam volna az energofish csapatát 😅
Mondanám, hogy higgy a saját tapasztalatodnak de hiába a 30+ év mindig lesz olyan körülmény, esemény ami rácáfol az addig szerinted elsajátított tudásra(kezeit széttáró)