Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bojlis pecát nem érteni ? Az egész peca lényegét sem értem ! Negveszitek a drága engedélyeket , a mégdrágább holmikat , etetőanyagot , ruhákat , fejlámpát stb. Aztán a kevés szabadidőbe kiültök a vízhez több órákra , akár napokra , aztán várjátok a csodát ! Aztán van hogy csak egy szakadt bakancsot , vagy bilit húztok a partra , jobb esetben egy öklét , de az már legalább hal !
Ezzel szembe , ha épp megkívánom a halat , bemegyek a Tesco-ba , odaballagok az élőhalas akváriumhoz , és amelyikre rámutaatok , azt kapom meg ! Nem kifizethetetlen , nem leszek büdös-koszos tőle , bármikor eszembe juthat , esőbe ,mínusz fokokba is akár ! 🤔
Hat, az elvegzett munkajuk a 4000 Ft-tal volt aranyos. 3 perc nezegetes, 3 perc fekpad, 2 foto, kb. ennyi.
mivel te más szenpontok szerint horgászol fel sem fogod a bojlis peca lényegét
emiatt kár is erről bármit mondani
a pecás műsorról annyit hogy kb olyan kidobott pénz volt mint egy csatornaparti bebaszás kajával és rókás befejezéssel 😂
de
annyiból hasznos volt hogy pár dolgot összefüggésbe hozott hogy mi miért történik
voltak dolgok amit tudok 30+ éve de a kiváltó okokat nem
amúgy ez a keen pista egy nagy kamugép ezt egyből leszűrtem
amit mondott 98% használhatatlan a csatorna pecán
két dolgot nem tudtam csak azt hogy a nagyobb halak táplálék igénye másabb mint a kicsiknek, meg azt hogy ha hideg a víz enyire lassú az emésztés
majd a vizsga napján kevesebb cigit szívtok aztán megtérül estig a különbség 😅
Azt ugye végig sem gondolta senki, hogy eddig majdhogynem ez ingyen volt?
Te lehajulnál a mai világban "4000 tája" forintért? Mert, hogy én a vizsgasort nem indítanám el érte az tuti(gondolkodós)
igaz lehet a cikk azon része, hogy a törzskönyv- forgalmi díja 14 év óta nem változott. Átlag embert ez meg egyébként nem nagyon érint nkh-hoz csak a leg elhivatottabbak járnak vizsgáztatni nekem 4 éve is 25 volt egy vizsga most 30-at fizettem egy maszek vizsgabázison. Törzskönyv-forgalmi dolgok jó esetben 5 évente érintenek a többi még eddig egyszer sem, mert nem vágyok sem egyedi rendszámra se saját magam által készítettre mint ahogy 96 ezer forintos fejlámpára sem vágyom, úgy, hogy én túl fogom élni ezt az emelést 🤣
Ez igazából valahol jól is van így...
Sztem az egyedi rendszam felér egy coming outtal, szóval cseppet sem sajnálom azt, aki erre költ 😁
mer szerinted egy horog okozta seb látszik egy halom 1 óra múlva? 🤣 Sokkal hülyébb vagy pecából mint gondoltam. 😅
Vannak nehezen kijövő horgok és előfordul egy két körülményesebb akadás de lapos fogóval szépen meg lehet oldani a helyzetet amit a hal szépen ki is gyógyul gyorsan. Persze van egy-két türelmetlenebb barbár akinek a kopoltyúfedő a balfaszság miatt pont széthasította a kezét vagy a bognártüske beleállt a combjába és idegből tépi ki a horgot az okozhat maradandó sebet egy halnak(gondolkodós) Én országosan tiltanám a szakállas horoggal való horgászatot pont ezeknek a hülyéknek az okán(kezeit széttáró)
és te abból, hogy egyszer 20-as bojlira a kisebbek a 24-es bojlira a nagyobbak jöttek már rögtön arra következtetsz, hogyha felrakod a 30-as bojlit arra majd a még nagyobbak jönnek akkor elég keveset értesz a horgászathoz. (gondolkodós) Azért mert te egyszer fizettél egy bojligyártó előadásáért 15 ezret rögtön el is hittél neki minden mesét 😂 Nekem is van bait-baitom pont annyit tud mint az összes többi. Bár ilyen alapon te a the one reklámot is elhiszed amikor kipottyan a bojli a horgász kezéből aztán leesik a földre a hal meg kiugrik érte a partra 🤣 Egyet kell megérteni.(szemeit körbeforgató) Ezek a nagy szakértők egyike se beszélt még ponttyal(kezeit széttáró) Épen ezért amit ők állítanak a halakról minden csak fikció(kezeit széttáró) Mint ahogy a pontyok sem olvasnak újságot és bármit írnak róluk a szerzők ezek a fránya halak soha nem tartják be, mert egy iskolázatlan szemét dögök akik nem tudnak az elvárásoknak megfelelően viselkedni 😅 Aztán ilyenkor a f und h-gon megnézel néhány 10 limites versenyt azt a nagy elméleti szelektáló bojli teszt csapatok, 90%-ban húzzák a 10 alattiakat. Pedig ezek a srácok nem csak kocából horgásznak hanem ebből keresik a kenyerük és az év 300 napját a parton töltik van aki már évtizedek óta(óranézegetős) de arra amrie te már rájöttél ők még nem tudják 🤣 Ha eredményes jó pecát akarnak felmutatni el kell menniük olyan helyre ahol hemzsegnek a nagytestű halak minimum merenyére vagy palotásra de van az országban véleményem szerint 50 olyan víz ahol ezek a feltételek adottak, Az rsd-n már nem produkálnának eredményt ezek a horgászatból túlképzett fickók sem 🤣
Szóval az én véleményem az, hogy amíg a halak nem olvasnak bennünket vagy amíg mi nem tudunk beszélni velük ez a helyzet nem is fog érdemben változni és azért lesz lehetséges az ami már megtörtént velem, hogy 8 mm bojlival 14 halat fogtam 1 délelőtt alatt 18-as átlagban(szemeit kidüllesztő) Életem legjobb pecája volt amivel a bojlis versenyek döntő többségén dobogóra kerülhettem volna 1 délelőtti produkcióm miatt. (kezeit széttáró) És mégsem állítom azt, hogy csak azzal lehet eredményt elérni én annyit állítok csak, hogy véleményem szerint a megfogandó ponty méretét nem lehet szelektálni ez csak a bojligyártok hagymázas álma 🤣 A másik amit állítok, hogy a nyári hónapokban az erjedt büdös kukoricánál nem kell jobb csali. Amit azzal nem fox meg azt a világ legjobb bojliával sem fogid meg adott időben(kezeit széttáró)
Nem mintha nagy jelentősége volna nekem egy ilyenre jött egyszer egy sikerszériám azóta sem volt különösebb eredmény vele nem is reklámozom mint te se a white fisht se a tüzes barackot se a hívó szót se az ébredő erőt, bár az utóbbival potencianövelőt is reklámozhatnának 😂
nem jön az eutól a pénz, aztán a "hülyéket" kell levenni
cigi pia üzemanyag és a többi autózással összefüggő dolog
de a villany rezsicsökkentett és ennek örülhet mindenki 😂
Mennyi most a motoros műszaki? Négyezer tája az NKH-nál?
7200 Ft lesz februártól.
Az lehet, hogy ilyen barom mód megemelnek minden illetéket jövőre?

Különősen az egyedi egyéni rendszám érdekes, a szlovákok töredék áron a tizszeresét kaszálják itt meg mintha pont az ellenkezője lenne a gondolat.
azért mert sok buzi pecás van
nekem volt olyan halam amit tavasszal kifogtam ősszel ismét kifogták, és azt hitte az ember hogy még sosem volt horgon mert meg sem látszódott a horog okozta seb
pedig lehet
20assal tavasszal jött pár 5-6 kilós, ugyanott utána a 24essel 8-10 közti jött
pedig általában először a nagy jön ha van előtetetés és utána a kisebbek
de az is igaz hogy a csali beltartalmi értéke többet számít
amúgy pont leírtad a lényegét csak még nem fogtad fel miért van 😂
ott ahol kukoricával jön a 15+ bojlival lazán megvan a 20+ is tévesztés nélkül, csak te nem a megfelelő bojlit használtad, mert nem értesz hozzá
volt nekem is egy dévéres év, csali váltás után évek óta egy dévért nem fogtam törpét is évente 1-2 darabot
a jászkeszegekkel szenvedek kicsit, de sajna ugyanazt eszi mint a ponty szóval evvel nem tudok mit kezdeni, ráadásul kurva nagy szája van már a 2 kiló körüli lazán benyeli a 30as bojlit is
hát ahol én horgászom ott a fonott zsinór használat miatt szerintem örökre eltiltanának a pecától 🤣
(meghajlós)
Egyet értek. Ma már nekem sem kellene,de mint írtam, ez anno volt. A mostani vitara már nagyon jó nekem 😊
én még csalimérettel szelektálni halat nem tudtam aki ezt mondja az hülye vagy hazudik 😅
4 fokos vízből szedegettük a kilós dévéreket 24-es bojlival nyáron a legnagyobb halaimat 15-től felfelé kukoricával fogom ha nagyon variállni akarom akkor 8 milis walter wafterral(kezeit széttáró)
Persze ha felraksz egy teniszlabda méretű csalit azzal tudsz már szelektálni 3 napig sem kell kikelni az ágyból a negyedik napra a törpék és a dévérek lefaragják 30-asig arra meg már simán jön egy 5-ös ponty 😅
20-25 perctől nincs több egy aktus, de csak mert nem akarom tépni a szájukat
50es fonottal tolom a belógó nádak meg a millió kagyló miatt, szóval nagyjából 3 perc alatt ki lehetne csévélni a 15+ is csak akkor nagyon sérülne
kicsit túltervezett motorja volt igazából megelőzte korát és ilyenkorra ez meg szopássá vált. Eu csatlakozója még nem volt hibát kódfüzet alapján lehetett kivillogtatni belőle. Mivel a motoron minden vákummal működött ma már alig van szerelő aki szívesen hozzányúl egy ilyen ősrégi darabhoz. Nekem akkor sem kellene ilyen autó ha hozzám vágnák, csak bánatnak való(kezeit széttáró)
az igaz , hogy nem sokat bír de elég addig használni amíg fárasztasz. ha qrva jól megy a hal akkor is elég napi fél óra menet szóval ilyen alapon 2 napot kibír a parkszájdos lámpa is(kezeit széttáró)
le lehet tekerni a fényt, maximumon elvilágít a holdig is, olyan fénycsóvát csinál mint hajdanán a diszkóknál a kültéri fényvetők, a szomszéd faluból látni a fénysugarat 🤣
éjjel jön a nagy hal.......
plusz ha éjjel pecázk akkor nem kell hallgatni az asszony horkolását, én kurva jókat alszok a parton, általában 3 napokat vagyok kint, ebből max 1x kell felkelni fárasztani
jövőre már vettem 30as bojlit is hogy nem zaklassanak a 15 alatti pontyok, 15 felettiből meg nagyon kevés van így még nyugodtabban alszok kint
amúgy van hogy csak egy bot van bent mert az is bőven elég a 0 halhoz 😂
idén jobban tudtam szelektálni csak 11 ponty volt, egész felüdülés volt a mút évi 26hoz képest
igaz múlt évben sikerült egy 20+ is idén 16kg volt a maximum
hát eléggé(állát vakargató)