Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

na az a 20 év nekem pont megfelelő(óranézegetős) utána meg bajlódjon vele már más 😅
a 90-es évek vége felé horgásztam a balatonon szaré húgé lehetett pecázni kb. annyi volt egy napijegy mint pesten a buszra egy vonaljegy 😆
Ja? Azt hittem kádárkocka, akkor az még elvileg vagy 20 évet bírni fog. 😁 Na meg utoljára 2017 januárjában volt 2 hétig tartó -10° alatti hideg volt, tudom, mi pont akkor vettük az előző házat és volt elfagyott cső. 😒
már a 20+ éves házban is fosok a csövek ha bármit bontani kell
nekük a bojler bemenő áron okádott be a csap(nem lehet elzárni) de nem merem kicserélni mert esélyes hogy széttekerem a kiállást, a huszonpár centis kulccsal nem tudom a csapot megmozdítani, csőfogóval rápróbáltam de az én érzésemnek már túl sok volt így maradt a helyén, anno a mosógépnek tettem fel egy T elosztót egy másik kiállásnál ott a kulccsal lazán kitekertem a csapot
én hegesztettem inkább 2 féle bottartót, mindkettő alkalmas stégre is meg földre is
egyik olyan hogy 1,5 méteres vízbe is le lehet tenni a botokat, mert ha csónakos peca van semmi értelme a parton lenni a botoknak
egyedül a balatoni hullámtörő köveken való pecára nem alkalmas, vagyis macerás vele, a betonos mólón meg végképp nem
na de már a balaton meg úgy is kiesik, oda már csak a felső tízezer jut el pecázni
2004 ben lett a telek megvéve a tulajdoni lap információ szerint a ház utána lett ráépítve amit tulajdonképen sosem fejeztek be. Maga az épület fűtésrendszerestől szerintem nem lehet 2006-nál idősebb szóval nagyjából 18-19 éves. Én pont ennyi ideje lakok a saját házamba ami 85-ben épült nálunk még régi csövek vannak nekünk nem volt ezzel problémánk eddig(kezeit széttáró) A 18 éves ingatlan meg 5 rétegű csővel van szerelve minden a betonban. Itt a kérdés csak annyi volt, hogy szétfagyhatott e azalatt az 5 év alatt amíg nem lakták a házat. Mivel leeresztve nem volt a rendszer fűteni meg nem fűtöttek lehetett volna rá némi esély. Mondták a gázosok, hogy ezeknek nem nagyon szokott bajuk lenni ha meg szétfagyott az azonnal megmutatkozik, mert ezek a csövek eldurrannak nem repednek. Én azért minden nap egy másik csövet mértem 1 nap alatt nem engedett nyomást egyik sem(kezeit széttáró)
Mikor a kisházat újítottuk 3 éve mi is megmérettük a falban futó csöveket, állati jók voltak........,rá kb 6 hónapra élvezett el az egyik fitting (bontásnál kiderült) így újrabontva csempe, járólap ahol kellett és új csövek, nem voltunk boldogok, nincs értelme egíy 50-60 éves házban meghagyni az eredeti csöveket még eladásra sem.
a pénz szórást már elkezdtem.(szomorú)Vettem egy bottartó állványt a dekatlonba(gondolkodós) Szemezgettem vele régóta de 40 ezer forintért vesztegették(kezeit széttáró) A közel 20 éves állványom már olyan szar állapotba van, hogy már nem akarok vele szenvedni a pecákon. Szeptemberbe nézegettem ezt az állványt mondom majd arra nézek november december felé szezonon kívül hátha akcióba lesz(gondolkodós) Hát nem lett (kezeit széttáró) Pont jöttek a dekatlonos csajok valamiket ott pakolgatni én meg keresem az állványt a polcon. De csak a bemutató darab volt kint. Kérdezem ez hová van téve. Nézegetik a csajok azt mondják elfogyott.(kezeit széttáró) megnézik a kütyüjüket valóba nincs raktáron a következő szállítás arra a termékre meg egy hónap. (óranézegetős) Kérdezem, hogy a kiállítási darabot nem lehet elvinni? Mondják, hogy tulajdon képen el lehet vinni meg van annak is a táskája mindene(kezeit széttáró) Akkor már kattogott az agyam mert tudom, hogy ott vannak ilyen második esélyes darabok aminek kicsi hibával csökkentik az árát. Mondom lányok az isten tudja mióta kint áll ez már épen nézegettem de az egyik szorító belül el van már benne törve, gondolom, hogy buzerálta a sok hozzá nem értő horgász. Mutatom is, hogy mi nem nyílik ki rajta mivel azt tudtam, hogy nem értenek hozzá elhiszik(meghalós) Persze amíg nem voltak ott én tövéről hegyére átnéztem makulátlan volt. 😅 Kérdezték, hogy így is elviszem e? Mondom jó áron persze én ezt otthon meg tudom csinálni(meghajlós) Aztán küldözgettek íméleket ide oda mondták nézelődjek már egy kicsit amíg átfut a rendszeren meg adjam meg a számomat, hívnak ha minden rendben. Kb. fél óra múlva hívott a csaj, hogy 28 ezerre tudták lefaragni az árát kell e? Mondtam csomagolják 😅
asszem idénre pihi(óranézegetős) Most az erdőt vágják arra kell koncentrálom az egy kényelmesebb folyamat. (kezeit széttáró)
Nem tudom mennyi látszik ezen a képen de akkoriba csak ez az egy kép készült itt a víz osztót ledarabolta róla a birka(kezeit széttáró) itt még vegyestüzelés volt a kazán az megvolt és az akkor már 5 éve nem lakott ingatlanba nem volt leeresztve a rendszer a radiátorokba is volt víz(kezeit széttáró) nekem ebből a műsorból annyi jutott, hogy ki kellett bontanom a falat az új vésőgépemmel 😅 és csináltak nekem egy mérőórás cuccot amivel ki kellett a csöveket egyenként mérni, hogy szétfagytak e. Kompresszorral megnyomattam azt megnézegettem szerencsére nem volt baja egyik csőnek sem a 16-ból(gondolkodós) A legnagyobb fejfáját az okozta, hogy azt a g.cinagy vegyes kazánt, hogy dobom onnan ki de arra meg az élet hozta a megoldást épen a párkánydeszkát cseréltem az állványról amikor jöttek a cigánygyerekek a hangosbemondós autójukkal, hogy vasat vesznek a legjobb áron 😅 Hát lepattantam az állványról ki is intettem őket 😆
Nagy volt a z ijedelem amikor meglátták a monstrumot de mondtam nekik adok flexet ha ezt innen elviszitek egy forintot nem kérek érte(kezeit széttáró) A 4 cigány gyerek szerintem nem volt 2 mázsa a kazán meg vagy 3 😅 Én előre kijelentettem, hogy nekem fáj a hátam nem tudok segíteni 😅 20 perc múlva a futón volt a kazán(meghajlós) Tudnak ezek a cigányok dolgozni ha akarnak(gondolkodós)
Hát őszintén szólva ha nagyon felszívnám magam nincs benne semmi olyan amit ne tudnék csinálni. Csak egy lángforassz kellene a rézcsövekhez a többi mind 5 rétegű cső. ahhoz meg van press nyomóm(kezeit széttáró) De ki van az találva, hogy te ehhez ne nyúlhassál. Csak akinek papírja van róla azok intézték az összes közműves dolgot az engedélyeztetéstől az üzembehelyezésig voltak vagy 3-an megnézni. Mindenkinek a pecsétes papír kellett. (kezeit széttáró) A gázcsonkra se lehet ugye rákötni maszekilag. Egy eph-ért is külön ember jött a gázórát feltenni is külön ember jött a gázkazánt beüzemelni is külön ember jött és ehhez mind a kivitelező papírjai kellettek,hogy jogosult a szereléshez(kezeit széttáró)
Megunta a munkát és most utazgatni, pénzt szórni kezd vagy Inivé válik baldachinos kanapén. 😄
Mi ez a pénzszórás a drága mesterekre? Simán megcsinálhattad volna azt is 😁
😅
A klímát, kazánt nem 😆
Mármint azokra a fotókra gondolsz amikor ugyan az a kövér pasas van a képen, csak behúzta a hasát és jobb a megvilágítás? Igen, stimmel. Más szögből süt a nap. 😅
Ő sokkal rondábban rakta volna le a kockakövet 😆
Te csináltad?
mire nem képes egy kis vakolat 😂

amerre járok pecázni újítanak fel egy lom házat, ott nem baszakodtak az új vakolattal az omladozó szar vakolatra-falakra felfúrták a hungarocellt azán egyből újszerűnek néz ki a ház
Ezeket az előtte-utána fotókat ismeritek?
köszi!
nem is nagy összeg
Nekem a harmadik próbálkozás és használat után ez állapodott meg, vagy két éve vettem. Ez jó.
a falon túli tévé itt se akar menni
vezetékhez fúrni kellene
egy jobb wifi erősítő a leg stresszmentesebb
routert is fel lehetne tenni csak oda is kábel kell tápegység kell
szóval ez a konnektoros bedugós lenne a legjobb
Ezt az orosz csokit nem ismerem, Lindl-t szeretem. 😆
Működik, de nyilván rontja a sebességet.
Az jobb, ha vezetékre dugsz egy wifi elérési pontot. Ez amúgy lehet egy router is amit annak állítasz be.
Persze a legjobb a Wifi6 vagy Mesh Wifi hálózat, csak az drága, de azt úgy csinálták hogy bármennyi központja lehet, és egy hálózatnak látja, nem veszed észre amikor a telefon átáll az egyikről a másikra, kb. mint a mobiltelefon átjátszóknál. Ezeket lehet vezetékre és wifin is csatlakoztatni, és bár nyilván vezetékkel jobb, de nem olyan szar mint a sima Wifi repeater.