Ami a felvetesedet illeti... Amikor negyven pluszos ven hulyek is ugy beszopodtak a Pokemon Go-ba, mint egy nyolceves, akkor nincs mirol beszelni. Volt olyan faszi, aki be akart keredzkedni a boltunk mogotti sikatorba, mert ott egy pikacsu. Mindez nap kozepen, munkaidoben. Hisztizett, mint egy gyerek es nem volt egyedi eset, tobbek panaszkodtak erre
És az ember azt hinné közel a hatminchoz komolyodnak az emberek. Különösen ha egyetemre járnak........de sokszor ott vannak a legidiótább mamakedvencei https://daemon.indapass.hu/htt...
ezek nem túl pénztárca barát járművek
ami nincs szétesve meg szarrá rohadva 2 milla, de ennyiért is szart kapsz csak nem esik szét a haza úton
egy palack gáz 60-80km távot bír, benzinnel meg még drágább az üzemeltetés
amúgy az alváz és a futómű nem rossz csak közel sem ér annyit mint amennyi az ára
hát pajti én annyit vállalnék a gyerekkel, hogy kimegyünk a vásártérre gyakorolni na nem amikor vásár is van 😅
Nálunk egyébként a vásártér egy köztudottan olyan hely ahol járnak ki az apák a gyerekeiket vezetni tanítani. A rendőr sem megy oda baszogatni őket mindenki tudja miért vannak ott aki elmegy a vásártér előtt. Az arra jó egyébként, hogy az indulást megállást kanyarodást lehet gyakorolni akár néhány bója kihelyezésével a rutinpálya feladatokat is. Aztán lehet apucival menni akár minden délután. ha valaki így ül bele egy oktató autóba legalább nem teljesen vakon van. Ha nem automata az autó legalább a váltásokat is meg lehet tanulni és lesz egy erős alap amire az oktatóautóba már könnyen lehet építkezni. Nálunk majdnem mindig van aki gyakorolgat kint a téren.
hát nekünk ha jól emléxem 91-ben 15 óra volt a vezetés. Ebbe benne volt a rutinpálya gyakorlás is(kezeit széttáró)
Aztán persze ott is voltak bukások de semmi kirívó statisztika(kezeit széttáró) Csak hát persze gyerekként nem a telefont nyomkurásztuk álló nap hanem 8-10 éves korunktól kerékpárral forgalomba közlekedtünk. Arra meg akkor még kellett nekünk kreszvizsga amit a suliban lehetett letenni. Szóval 16,5 évesen amikor beleültem az oktatóautóba nem akkor voltam közúton életembe először hanem már 6-8 éve a forgalom szerves részét képeztem igaz bringásként. De az épen elég volt ahhoz, hogy ne legyen idegen a közúti forgalom(kezeit széttáró)
ha már a kreszvizsgát otthon onlájn is meg lehet tanulni nem lenne jobb ha a vezetésgyakorlatot is otthon tanulnák meg onlájn? sokkal jobb lenne a helyzet az utakon 😅
Ez itt úgy sem lesz,mert akkor az oktatók 90%-a mehet a kukába.Egyébként érdekes dolog,az ember azt hinné hogy marha nagy faszság mert balesetveszélyes,de valahogy a gyakorlat mégsem ezt mutatja.
Nem az óra a kevés,az oktatás szar.Régen is elég volt ennyi óra,megtanultál vezetni közlekedni,a rutin meg úgy is évek mire megvan.De pl ott van ausztria,ott akkor vizsgázhatsz ha levezették 1000km-t,de nem kell hozzá oktató,meg kell jelölni 1-2 embert aki mellett vezetsz,és oda mész ahova akarsz.
Sztem és más hozzáértők álláspontja szerint is igen kevés az alapóraszám. Cserébe 10ezer egy óra. Illuzókeltésnek jó mert azt hiszi a dolgozó hogy 300 ezerből levezeti de ugyis fog kelleni hozzá.
Azóta van ez amióta 6-8 éve nagy bukások voltak és bíróságon kötött ki egy halom oktató így már nem a jattra mennek rá hanem a buktatásokra, 2 buktából még több is jön be amit risztelhetnek a buktatóval és teljesen biztonságosan, nem lehet belekötni.
Amúgy gusztustalan amit az oktatók művelnek... direkt buktatják a vizsgáztatók a tanulókat, azért, hogy menjen a plusz óra.. első vizsgán szinte senki nem megy át - csak aki előre tejel
Tudom. Soknak nem való ez a pálya mert csapnivaló pedagógus. Nem is annyira szándékosan basztatják az embert hanem nincs türelmük, nem jól magyarázzák el és hát közlekedni nem is akarják megtanitani a tanulót csak vezetni.
Az oktatók is egy érdekes téma. Nekem szerencsém volt, hogy tizenpár elpazarolt óra után találtam egyet, aki oktat is. A másik - azon kívül, hogy hagyta vezetni a szakadt Peugeot-ját - folyamatosan tette belém az ideget, hogy elbizonytalanítson, hátha leesik neki még pluszban 15-20 óra.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Erről órákat lehetne elmélkedni, de elég sok ezzel kapcsolatos dolgot látok. Van oktató ismerős, borzalom belátni hogy gondolkodnak és oktatnak. Mondtam is már ha a saját gyereked jönne szembe a tanitványoddal majd később az jó lenne?
Aztán a rutinpálya meg vizsga eltörlése ezen csak továbn ront. A gyerekem most jár B re onnan is jönnek a tapasztalatok bár neki jol megy eddig szerencsäre, de vannak diáktársak akiknek nem való egyáltalán ez és a mostani rendszer azért könnyiti a jogsiszerzést valamelyest. De ismerek aki már 7edszer bukik, már küldték alklamasságira is.
lehet a nád elviszi a térerőt