Nem holnap, ezt nem állítom még én sem, de pár év, és a 300 lovas csúcsverda pont annyira fog haladni, mint én a fosommal. Addig ki kell élvezni a lehetőséget.
Most én nevetek.
:-)
Nem a töltés a baj, az már vállalható... a gond az, hogy az utcai gyorstöltők extra profittal dolgoznak, 200 Ft körül van 1 kW (van ahol 300) ami kb 5-6 (7-8?) literes fogyinak felel meg. Szóval úgy buli, ha otthon töltöd. ha panelproli vagy a 7-ik emeleten, és csak utcai gyorstöltőt tucc használni, akkor semmi értelme.
Ez az anyagias magyarázat, amit a legtöbben (talán) felfognak. A másik magyarázat, hogy kurvára megy, és semmi hangja 😃 én pl. ezért fizettem.
Te megint kevered a dolgokat... itt két kérdés van:
1) elég-e a hatótáv? a válasz: van akinek igen, van, akinek nem.
2) lehet-e növelni? válasz: igen, mint ahogy MINDENT lehet javítani, fejleszteni - még a te dízelmotorodat is.
Szóval, kell-e kompromisszumot kötni? igen, több figyelmet igényel, mint tankolni.
Autóztam-e a hétvégén meg ma összesen 700 km-t, csendesen suhanva egy 300 lovas limuzinnal 4500 Ft-ból? Igen 😃
Igazából nem a hatótáv a lényeg hanem a töltés gyorsasága és tömeges lehetősége, amíg ezek még nem elégségesek addig fontos hatótáv ezek ellensúlyozására hisz egy átlag fosszilisnek 4-500km a hatótávja (nyilván vannak amik többet tudnak, de a kisautóknál és benzineseknél ennyi az elvárt) ami bőven elég is hisz gyorsan és sok helyen meg lehet tankolni.
Nem az a lényeg,hanem ez.Most akkor elég az a néhány 100km vagy sem?Minek kísérleteznek ha egyszer szerintetek elég,meg hát úgy is kell fél órát hugyozni 2óránként.
"Régóta keresik már a megoldást a mérnökök arra, hogy miként lehetne minél nagyobb hatótávolságot kipréselni az elektromos autókból. Ennek fényében folyamatosan kísérletezgetnek az akkumulátorokkal, "
Érdekes......milyen hülyék a mérnökök hogy azon kísérleteznek hogyan növeljék a hatótávot,hisz már itt is többen megmondták hogy elég a 300km és csak a hülyének kell több.
https://m.hvg.hu/tudomany/20241118_elon-musk-tesla-catl-akkumulator-4680-cella#rss
legalább 100 led nem világít, pákával ezt kb mélytorok lenne cserélni, mini hőlégfúvóval lehet nekikezdenék, a kiégett led izzókból lehetne kimenteni ledeket
50-60ft tuti van egy ilyen led, szóval majdnem gtk egy ilyet rendesen kivitelezni
...legfeljebb a belvarosi jooldali ontudatra ebredt, filoszemita, belterjes csocseleknel. Tudod, akiknek mar a kurva anyjuk is szojalattet fogyasztott.
https://totalcar.hu/magazin/ko...
Nem holnap, ezt nem állítom még én sem, de pár év, és a 300 lovas csúcsverda pont annyira fog haladni, mint én a fosommal. Addig ki kell élvezni a lehetőséget.
Most én nevetek.
:-)
Ez az anyagias magyarázat, amit a legtöbben (talán) felfognak. A másik magyarázat, hogy kurvára megy, és semmi hangja 😃 én pl. ezért fizettem.
1) elég-e a hatótáv? a válasz: van akinek igen, van, akinek nem.
2) lehet-e növelni? válasz: igen, mint ahogy MINDENT lehet javítani, fejleszteni - még a te dízelmotorodat is.
Szóval, kell-e kompromisszumot kötni? igen, több figyelmet igényel, mint tankolni.
Autóztam-e a hétvégén meg ma összesen 700 km-t, csendesen suhanva egy 300 lovas limuzinnal 4500 Ft-ból? Igen 😃
"Régóta keresik már a megoldást a mérnökök arra, hogy miként lehetne minél nagyobb hatótávolságot kipréselni az elektromos autókból. Ennek fényében folyamatosan kísérletezgetnek az akkumulátorokkal, "
https://m.hvg.hu/tudomany/20241118_elon-musk-tesla-catl-akkumulator-4680-cella#rss
de ígyszerintem nem
bár van egy nagyobb blokk az kompletten nem világít oda lehet nem jut áram
50-60ft tuti van egy ilyen led, szóval majdnem gtk egy ilyet rendesen kivitelezni