Hogyne lenne mire költeni, látod, új autó, borozás, utazás - költéssel semmi gond. 😁
gyereknek? 10 éves Asztma, de ő most a két éve vett budai hegyoldalban lévő családi házára költ inkább.
Akkor a fóccvágenynél mind hülyék ülnek, nagyobb autót adnak kisebb pénzért 🤣 Lehet, a megfelelő árazásról meg kellett volna kérdezniük egy magyar tűzoltót... 😅
Mondod ezt te.Te meg tudod érteni hogy nekem miért nincs szükségem új autóra?Nem,csak hajtogatod hogy ha nincs akkor azért nincs mert nincs miből.
Igen,tehát ingerszegény az életed.Nincs mire költeni,gyerek már kirepült.....tengeted az életed........,fiadnak milyen autója van?
Én is így gondolom csak a kérdés, hogy kinek mi számít józannak? Ahogy ekecset elnézem ezt a példáját és a kawa mániáját az számomra bőven nem józan, de neki úgy látszik igen így kezdem azt érezni, hogy mindenkinek igaza van a maga szempontjából. 😆
Annyiból igaza van Kawának, hogy te nem nagyon tudod megérteni, más más helyzetben van... pont mint pipi cimborád, annak a feje se veszi be, hogy van, aki másképp gondolja, mint ő...
Látod, jössz ezzel az "ingerszegény élet" faxsággal 😁 Igen, bőven eljárkáltam volna a BMW-vel is, de mivel van pénz újra, léptünk. Vagy nekem is aranyat kéne vennem minden fölös pénzemből? (vagy mint pipi, lakást?) Nekem már nem kell gyereket segíteni (fiam annyit keres egy hónapban, mint te fél év alatt) akkor mire spóroljak? Kriptára? 🤣58 vagyok, van még talán 10 jó évem, meg 5 bottal járós behugyozós - ha szerencsém van 🤣
A te sznobságod nem az miatt volt hogy miben ültél,hanem az miatt amit te gondoltál hogy miben ültél.Ami miatt te úgy gondoltad hogy egy superb-s tulaj irigykedve néz át a lámpánál,se hármas bmw-m se superb-m nincs,de úgy gondolom hogy egy superb-s tulaj sem ülne át egy superb-ből egy hármas bmw-be.
Na látod,neked nem jó,nekem meg igen.Akkor miért is kéne vennem nekem másikat?Hogy legyen?A te ingerszegény életedben valószínű már csak ez az egy örömforrás létezik,mert hát lássuk be,téged is bőven kiszolgált volna még néhány évig ez a bmw,de neked kell az új autó,mert ennyi az örömforrás,vagy így van mivel villogni.....de ezek a dolgok tőlem távol állnak.Nekem csak egy közlekedőedény,és leírom megint,(egyébként az alhambra már 15 éves)8éve van nálam,de ha még 8évig megfelel az igényeknek,akkor marad még 8évig.Megbízható legyen és vigyen A-ból B-be.
Akkoriba ennyi lé egy hobby autóra? Látod, rám ennél sokkal kevesebbért rámsütik a "sznob"-ot, pedig ma egy 7-8 millás BMW-vel járni egyáltalán nem kiugró... Mint ahogy nem kiugró egy 14 millás új autó sem, mikor egy új Opel Asztma is már 10.
Én meg azt fejtegetem, hogy vehetnél, de valójában mégse. Csak ezt nem akaródzik elismerni. Én vehettem volna 28-ért i4-et? Igen, vehettem volna, pont ugyanannyi erővel, mint ezt - de mégsincs realitása. Én úgy gondolom, a jelenlegi anyagi szintem 10-14 M közti autó, és olyat is vettem. 2007-ben 6,5-ért vettem a BMW-t, 2019-ben 9-ért, most meg 14-ért. Ha figyelembe vesszük az inflációt, az én vásárlásaim alig növekednek.
Te erre nem költesz, neked jó a 10 éves Alhambra. Nekünk meg nem. És csak egy okból nem jó: mert megtehetem, hogy jobbat vegyek. Egyébként céges autó mind, a bruttó bevételből megy, tehát ezek a számok, amiket írtam, kisebbek valójában. Persze ezt se érted, feketén dolgozol, meg ingyen fát viszel haza.
Nem értem hol a hiba ? Meglett a lakásunk , nem tartoztam senkinek , nem iszok alkoholt , nem dohányzom , nem kávézok , reggeltől estig dolgoztam keményen , már akkor több évet külföldön is , tehát nem a család sínylette meg , hogy ilyen autót vettem ! Egy 8 éves európai autó sem vacak , egy amerikai V8 még pláne nem volt "vacak" ! Miért ne érezhettem volna magam többnek , mint az akkori Zsiguli , Wartburg tulajok ? 🤔
Miből szűrtem le,azért veszel bidét,mert a többire nincs pénzed.Ezt már fejtegettük néhány napja,vehetnék ennyiért autót,igazából nem is hiányozna sehonnan,max a megtakarításból,ha az hiánynak nevezhető.Én egész egyszerűen nem látom annak értelmét hogy veszek egy autót 20milláért ami 4év múlva 10ért eladok,aztán megint veszek egyet 20 milláért,majd megint 10ért eladom,csak hogy értsd,4évente kidobok 10 millát csak hogy elmondhassam és lássák a szomszédok hogy új autóban ülök,miközben mostani autóm is csak ugyanazt csinálja.Pont reggel számolgattam az alhambra már mindjárt 8éve hogy nálam,egyrészt marhára megy az idő,másrészt egy okot sem tudok amiért nekem le kéne cserélnem addig amíg teszi a dolgát,egy közlekedőedény,ha nem ebben hanem egy 20milliósban ülnék,mi változna?
Megvetted azt a használt usák vackot - egy lakás áráért - és attól érezted magad többnek? Na gratulálok... 😄
Alapvetően nem ítélem el, ha valaki áldoz a vágyaira, álmaira - de csak a józan léptéken belül.
Na látod,te már akkor megtehetted volna hogy új autót vegyél.Én nem azt írtam hogy az csinál valamit szarúl aki nem vesz,hanem aki nem teheti meg hogy vegyen(ha akar).Te már 94-ben ott tartottál hogy ha akartál volna,vehettél volna egy új autót.
Hát ez ebből hogy szűrted le? te is kezded, mint pipifasz?
Csak tudod, ha valaki azt állítja, hogy "megvehetném, ha akarnám" - na az általában nem tudja megvenni, csak ugye ezt még önmagának se ismeri be, nemhogy másnak 😁 Te se tudnád megvenni a 10-20 millás autót, amit írtál - na nem azért, mert nem lenne rá meg a pénzed, hanem ha megvennéd, akkor MÁSRA nem lenne meg, amire jobban kell.
Többe bizony , drágább volt , mint az akkori Székesfehérvári lakásunk , és én még is a használt "szart" vásároltam meg és mégsem éreztem magam kevesebbnek magamat , sőtt ! 🤫
Ez micsoda egy baromság.......tehát akkor nálad mindig mindenbe a pénz dönt?Valójában mindig többre vágysz,csak az asszony pénztárcája nem teszi lehetővé.Javaslom akkor menj el dolgozni!
Mert mi a tuti,és mi az amit más szarul csinál szerintem?Csak jelzem,ismét közelítesz a kéribarom szintjére.Nincs itt semmi csavarás,igazából te mondtál ellent saját magadnak azzal hogy a használt autók szarok és leharcoltak,majd közölted hogy te jó autót adtál el használtan,sőt vettél jó két éves használt autót is.Szóval ezzel csak magadnak mondtál ellent.
Akkor én valamit nagyon elcsesztem , meg a szüleim is , mert sem nekik , sem nekem nem tellett új autóra , viszont 94-ben már saját 5l-es V8-asom volt egy 8éves Firebird formájában . 😉 Az volt az 5.autóm mind használt szar ! Szerinted legalább is ! 😉
Te se vettél autót 10-20 millióért, akkor te is elcseszett te vagy? 😁
Sztem megint nincs igazad a 10-20 millió sok egy átlagembernek... a németeknél a jó létbe az volt az ököl szabály, hogy félévi fizetés egy autó. Na ettől a mai átlagember igen messze van, ezért veszik a használt VWt 3-4 milláért.
Az a furcsa nekem, hogy bármi a téma te azonnal tudod a tutit, mindenki más szarul csinálja. Mindenre van dumád.....
Tudod az ilyen szintű emberek nem a tűzoltóslagot tekergetik egy eldugott laktanyában......ezért nem vag nekem hiteles. Nagydumások vannak felénk is, csak hát pont olyannyira foglalkoznak a mondandójukkal mint itt a tiéddel.
Csavarod a beszélgetést de olyan hülye módon hogy az már fárasztó.
A lényeg ha nem értenéd volt már nem egy használt autóm meg uj is. Tudok költségben is minőségben is megbizhatóságban is különbséget tenni. Veled ellentétben, aki csak a leamortizált passátot fujja.
Szóval megint odajutunk, amit ilyenkor mondani szoktam: nem fogadok el tanácsot olyantól, aki nem onnan jön ahová én tartok......és te nagyon nem onnan jössz.....
gyereknek? 10 éves Asztma, de ő most a két éve vett budai hegyoldalban lévő családi házára költ inkább.