Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ezt én lehet, hogy észre sem vettem volna. 😆
Az a mázli... 😁 vettem 2T pent-t, 512G-ig 3 MB/s, utána 0,5.... de legalább ócó volt 😁
Kövület vagyok maradi szemlélettel, attól még, hogy tudom képtelen vagyok változtatni rajta. 🙄 😁
A HP hoz 2-3 ezer a patron,hazhoz hozza az informatikus,postakoltseg sincs.
Ez igaz, meg én is ezt tapasztalom, ezért a tévedésmentes dolgokat ott rendelem ha lényegesen olcsóbb. De mindenre nem igaz. A médiamarkt meg amugyse olvsó ha nincs akcio.
De pl múlt héten vettem patront a nyomtatóba,18ezer forintért itt volt,ugyanez mediamarkt 33ezer és még menjek el érte.Hát hülye aki ott veszi meg.Persze tisztasor ha meló van és kifogyott valami akkor rögtön kell,bár azért ez is kivédhető az alkatrész készlettel.De pl ott van ruha cipő,az asszony szokott rendelni,ha úgy van,két méretet rendel aztán ami nem jó,már megy is vissza,futár jön ingyen viszi.A helyzet az hogy súlyos 10ezreket meg lehet fogni az online rendeléssel.
Vannak tévedésmentes dolgok, azok többnyire műszaki cikkek. Azokat simán lehet ha ugy kényelmesebb, olcsóbb, mostanság meg már elérhetőbb is.
Ebben sajnos nem lehet igazságot tenni. Mindenkinek más szempont a fontos, és az is fogja meghatározni a prioritásokat. Valakinek csak az ár, az törzsvásárló lesz a temu-n. Valakinek a garancia és a támogatás, az meg vesz a boltban. Igaz, azért mindenkinek van egy határ, ahol másképp dönt adott esetben, illetve ha a konkrét termékkel van tapasztalat, de ezt csak említem.
Én most NVR beszerzésén gondolkodom, nagy a csábítás, pláne, ha az esetleges bukfenc miatt azért nem halnék éhen, na de mégis.
Én is rendelgetek a temuról, régen ebayről. De azokkal úgy vagyok, hogy amennyibe kerül annyi rizikót megér, pláne hogy a temu ingyen szállít. Ehhez képest sikerült sok használható jó dolgot is kifogni. De amikor már minőség iránti elvárás van illetve tetemes az összeg akkor már azért nem mindegy honnan rendel az ember. A nejem már beleszaladt egy két ilyen netes rendelős dologba aztán akacatja azóta is a padláson landolva pihen a reklamációjával meg érdemben senki nem foglalkozott. Tehát van azért negytiv tapasztalás is.
Hát a cigányok a sok - akár a munkaszüneti napon is - elvégzett munkától annyira elfáradtak, hogy a temetőben a sírokon ülve pihenték ki azt.
A kurva cigány anyjukat.
Ezt írtam, magyartól előfordul, hogy veszek a neten.
De miért van az hogy a netes vásárlást egyből mindenki kínai gagyi oldalhoz köti?Mikor az autógumitól a szerszámon át a baba ruháig mindent meg lehet venni megbízható magyar oldalról,lényegesen olcsóbban mintha elsétálnál egy boltba megvenni.Most vettem a héten egy ütvecsavarozót,hétfőn két órakor megrendeltem,kedden reggel nyolckor jött az üzenet hogy ott van az automatában.Laptop,tv,porszívó,telefon.....gyakorlatilag már mindent vettem a neten,soha nem volt még gondom vele,megbízható oldalt kell választani.
Azt ahogy Mlas írta mi van ha a belseje nem az amit hirdet? Autórádióval jártam így, az volt ez egyetlen cucc amit kínából vettem és megszívtam, ráadásul igazából valahol bennem motoszkál az is, hogy ha magyartól veszek, csináltatok akkor, hogy várhatom el, hogy legyen magyar munkáltatóm aki még fizet is érte. A netes történet nagyon népszerű érthető általad is írt okokból, de talán van más szempont is ami megér nekem némi pluszt.
Na igen, az olyan hülyékre mint én, nem vásárolok neten szinte semmit vagy ha igen akkor valódi bolttal rendelkezőtől( ezt is eddig talán 3-4X). Szeretek kézbe fogni mindent mielőtt fizetek érte és ahogy Kawa írta, tudok hova menni reklamálni.
az 5 ezres alis opcom klón hibátlan legalább 10 éve
az tény hogy a piros hibákat nem tudom kiszedni a kocsiból(légzsák vagy egyéb összetanítások)
a sárgákat kiszedi, mindent kiolvas, regenerálást elindít, kerékméretet változtat stbstb
mindezt 5 ezerért egyenesen kínából
tudni kell mit honnét kell rendelni, de aki 35 ezerért megrendeli a nagy koffer dewalt akkus készletet ami a legolcsóbb helyen is 500+ ezer az meg is érdemli hogy szart kapjon
az a lényeg hogy 5 ezerért vettem de hozott már legalább 10 ezernyi csokit meg kekszet, szóval tuti az üzlet

kínából eddig egy telefon tartó volt eltörve aminek nem tudtuk érvényesíteni a garanciáját, lehetett 500 forint így könnyen túltettük magunkat rajta
most is rendeltem csomó peca cuccot a temuról, pl 50 db gyorskapocs nagyjából annyi mint nálunk egy 6 darabos csomag, 1-2 kapcsot lemérek mennyit bír aztán ha megfelelő akkor használjuk ha szar akkor megy a szemétbe
a műanyag biszbaszok meg itthon is ugyanolyan fosok, a fox se jokkal job mint a gagyi kínai, lehet ugyanazon a gépen készültek.....
egy mágnessal kúrtak csak át mert 30 kilósnak írták és nem tud 3 kilót se, de ezt azért sejtettük amikor extra akcióban párszáz forintért adták 😂
de a hűtőre csekket tenni pont jó
csak azért lett rendelve mert tényleg van néha ilyen extra akció, ájfón telefon szilikon tokot vettünk már 160 forintért, meg peca kalapot 700ért és ezek mind kurva jók voltak, na a mágnes meg pont nem volt az, de akkor se volt több mint itthon akármelyik boltban
Én tudnék adni marad ki vagy 50 db. opelcsavarom de hát nem olvasol 😅
Igaz szép drapp színű fejjel(kezeit széttáró)
na erről a netről rendelésről tudnék mesélni. Bár egyszer már írtam. Jön a postás gyerek a transzporterral elég jóban vagyunk beszélgetünk. Mondja most megint van egy csomó olyan csomagja aminél már a feladó megnevezéséről tudja, hogy kamu csomagok. Mindig figyelmezteti a balekot,hogy ezt ne vegye át ne bontsa ki, mert átqrják. Nem az van benne bóvli szarral fog találkozni. De ha átveszi a csomagot meg ki is nyitja ő már nem tud vele mit kezdeni, nem veheti vissza(kezeit széttáró) Azért mindig van egy-két erősködő de ő biztos jót kap mert innen-onnan rendelte stb. Na ezekből gyűjtött már egy csokor fényképet a telefonjára ezeket szokta megmutogatni a rendelőknek, hogy eltántorítsa őket a csomag átvételéről. A múltkori egy 36 ezer forintos autódiagnosztika volt 😅 Na az úgy nézet ki, hogy ilyen parkszájd fúrós műanyag dobozszerű valamibe volt egy csavarhúzó meg egy fekete szig szalag, mint autódiagnosztikai műszer 😅 És ezeket utána nem tudod elérni fuccs a lóvénak(kezeit széttáró)
igen csak a bóti annyival jobb, hogy az 80 megabit per szekundomos a netről rendelt meg csak 100(kezeit széttáró)
Csak a dragan ott a nologramos matrica, meg azert meg latok kulonbseget a csomagolason is
az 10% -évente az mostanába nem is olyan jó 😆 Nekem is van egy kis apró még részvénykosarakban de én akkor rágtam be amikor bmw és richter részvényt vettem 6500 ért, hogy az milyen jó lesz majd. Nem is foglalkoztam vele évekig aztán elindult az inflálódás akkor kezdtem gondolkozni, hogy le kellene ezeket a befektetéseket cserélni materiális javakra(kezeit széttáró) Eltelt már vagy 5 év ránéztem a részvényindexre és azt láttam,hogy 5 év alatt egyetlen egyszer emelkedett 6500 fölé az árfolyam de az is csak hajszál híján(fejét fogó) Akkor 4000 körül esegetett vissza a 6500 ft-ért vásárolt papírjaim egy-két ingatlannyi buktában álltam akkor(fejét fogó) Elkezdtem figyelgetni mondom nekem van időm kivárni annyira nem sürgős a pénz tudtam helyette miből vásárolgatni. Egyszer elindult felfelé de lassan. Fél év múlva beleszaladt 7500-ba az árfolyam elkeztem számolgatni 5-6 évnyi bentragadt pénzem mit hoz ha most kiveszem kb. nullára jött ki, mondom én kiveszem a picsába jobb helyen van az a pénz máshol(kezeit széttáró) Nyerni nem nyertem rajta de legalább sokat talán bukni sem buktam az akkor inflációs rátával számolva(gondolkodós) Aztán fél év múlva megint beesett olyan 4500 köré még örültem is, hogy milyen ügyes voltam 😅 Aztán kb. 1 év múlva ránéztem bőven 10 ezer felett volt az árfolyam mondom akkor rohadjon meg 😅
A tőzsde az ilyen. Akinek van ideje kivárni jó esetben nem bukik rajta ha nem megy tönkre az a cég ahonnan a részvényt vásárolta. Bár mostanság ezt kikerülendően részvénycsomagok vannak vegyítve 5-10 nagy cég részvényei vannak 1 kosárban(kezeit széttáró)
Amikor 2009-ben az otp beszakad és akinek volt benne sok részvénye és nem pánikolt be és adta el buktában az jól járt(kezeit széttáró) A tőzsde az olyan, hogy okos szerintem nem tud lenni benne az ember akik jókat szakítanak vele azok úgy csinálják, hogy sok tőkével pörgetik az adásvételt egymás utánba és a nagy számok törvénye szerint meg egy kis szerencsével több lesz a nyereséggel eladott értékpapír mint a veszteséggel. És a nyereség mindig valami más befektetésbe kerül mint a tőzsde mit tudom szántófőld, festmény vagy arany és mindig az alaptőke van forgatva akkor lehet nyereséget optimalizálni. Mert az a nyereség a helyén marad akármekkora a tovább forgatott tőkénél a bessz(kezeit széttáró) persze tuti tippekkel lehet pillanatok alatt hatalmas pénzt szerezni de az meg olyan mint a lovi 😅 Lehet nagyot nyerni és lehet nagyot bukni is. Én nem szeretem ezeket a tőzsdézéseket egyrészt hülye is vagyok hozzá de akik tanácsadók voltak ebben a témában mint prémium ügyfél azoknak sem volt semmi fingjuk ehhez ezt többször igazolták az eredmények. (kezeit széttáró)
De igaz mondjuk akár butorra is, meg csomó készregyártott cuccra mert rengeteg a gagyi és csak képen néz ki jol.
Na ruhát soha. Az ritkán jó elsőre.
Sisakot,kesztyut ruhazatot is rendelesre kelll venni.
6ért már én is inkább valami samsungot rendeltem volna, postával együtt is elfért volna ennyibe
Igazából engem a neten rendelésekre is a boltok hozzáállása vitt rá a legtöbb esetben. Mert bemegyek, nincs de holnapra itt van. Na holnapra nekem is megy és olcsóbban. De melóhoz a anyagot csak boltból, oda vissaz lehet vinni ha nem olyan vagy szar és másnapra cserélik. Egy webáruháznál ez hetek kérdése.