Az arany árfolyama az csak tőzsde. Most ennyi(kezeit széttáró) meg majd lehet emelkedni is fog még meg vissza is fog esni felére 2030 körül.(kezeit széttáró) A legdurvább bukása amikor 70%-ot esett egyik napról a másikra. A mi kisember szintünkön az arany arra jó, hogy azokat a megtakarításokat amire nincs szükségünk tárolhatjuk benne viszonylag biztonságban. Ha nem muszáj azonnal pénzé tenni az se baj amikor felére fog visszaesni az ára(kezeit széttáró) Ha van ideje kivárni az embernek meg kell várni amíg ismét erős pozícióba kerül. A mi szintünkön egyébként arra jó, hogy ha feldobjuk a pacskert az üszkök tudnak kézzel fogható dolgokat örökölni. Egy bankszámla nem biztos, hogy jó választás pláne egy államcsődnél egyik pillanatról a másikra nullává válik az egész és az már nem fog visszaerősödni hisz eltűnik vagyis eltüntetik(kezeit széttáró) Át lehet hidalni vele az inflációs időket. Most pont ezt látjuk bár még tart a folyamat talán már a 2 évvel ezelőtti 100%-os infláció mára megállt(kezeit széttáró) De erre bármi más is jó nem csak az arany. Az a lényeg, hogy materiális legyen. Lehet ez szántóföld, erdő, mező, ház stb. Van aki jobban tudja ezeket forgatni és mondjuk rezet vásárolt 10 tonna szám az már előrébb van mint ha aranyat vásárolt volna. Mi rohadt kevesek vagyunk, hogy értsünk ehhez mind értelmileg mind anyagi lehetőségek tekintetében(kezeit széttáró) Műtárgyak is nagy buli meg számtalan más minden. Ha a fel nem használt elkölteni nem szánékozó megtakarításaidat aranyba fekteted végül is nem hibázol a mi szintünkön. Ha még is, nagyot akkor sem(kezeit széttáró)
Aki kereskedik az arannyal az megint más tészta. Az meg vette 12-ért most adja 23-25-ért
17 éve gyűjtöd(gondolkodós) Arányaiban mérten nem ért sokkal többet az akkor 5 ezer ft/gramm ami most kb. 25 ezer ft/gr Ha minden hónapban megtakarítottál paritáson 300 ezer ft-nyi aranyat(kezeit széttáró) Ez azt jelenti, hogy ha minden így történt volna most lenne kb. 2,5 kg aranyad. Tagbaszakadt tűzoltóként ennyit még bele tudsz tenni a legkisebb gyerek pelenkájába akit te viszel úgy is ha menekülni kell. Kawa engem ugyan nem olvas de mond meg neki ne aggódjon az miatt, hogy nem tudod könnyen mobilizálni 😅
az arany az mindig jó(kezeit széttáró) Abban a pillanatban amikor a pofozkodás van nyilván nem ér semmit(kezeit széttáró) De hát nem 100 évekig tartanak a háborúk(óranézegetős) Az ember életéhez mérten viszonylag egy rövid idő. Ha az egyén életbe marad meg nem felejti el hová ásta el szépen tud vele boldogulni ha vége van a turbulens időszaknak(kezeit széttáró)
arany az akkor jó hogy ha van egy izmosabb válság akkor is megőrzi az értékét és a felívelő szakaszban tudsz vásárolni belőle, persze csak akkor ha az ínséges időkben nem lett elcserélve kajára....
És akkor az mér kérkedés,ha más nem abba fekteti a pénzét?Mondtam,más ingatlanba,telekbe.....valaki új autóra új motorra locsolja,én meg ebbe.Hogy milyen befektetés,nézd meg mennyit emelkedett az árfolyama csak az elmúlt egy évben.
Ez miért kérkedés?Baszki,én mondom hogy mim van?Nem,annyit írtam hogy aranyba van a megtakarításom,ha már itt tartunk,te is leírtad hogy éppen milyen motort autót vettél.....akkor te is kérkedsz ezzel?És soha nem írtam hogy én soknak tartanám ami összegyűlt az elmúlt 17év alatt,sőt ezzel kapcsolatban egy megnyilvánulásom volt,ami úgy hangzott hogy "nem elég".Szóval szerinted ha bárki elmond valamit hogy milye van,az kérkedés?
Ott a hiba hogy ha nem egy sima korlátozott dimenziós proxihaboru van hanem az igazi nagyhatalmak közti buli,akkor nem fog maradni a bolygón olyan terület aminek a megmaradt lakói értékelnek pár tucat csillogó puha fém lapot.
Azoknak egy jó minőségű víztisztító,legcserelo,és kaja nagyobb érték lesz.
Ha még maradunk a helyi pofozkodasnal minek menekülne blődi?
Hisz ő a legkiralyabb,legmenőbb mindent is jobban tudó ember az országban,ő a Best of.
Jó befektetés az arany, ha nem marad a tűzfészekben. Egyetlen hátránya van, fél perc alatt le tudják nullázni, pl ha egy telitárral néz szembe bárhol a világon, de könnyen el is lophatják.
Állandóan ezzel az arannyal kérkedsz. Szerintem az csak szerinted sok ami neked van. Jó néhány meglehetősen tehetős ismerősöm, barátom van akik az egész utcát megvehetnék ahol élsz, de sose hallom tőlük milyük van, inkább szerényen hallgatnak róla, pedig amit csak én látok az is tengernyi. És forint alapon üzletelnek.
Ha odáig jutunk az arany helyett nagyobb érték lesz egy teli tár,gyógyszerek,egy sebkötözőcsomag vagy egy nagyobb kanna tiszta víz mint két kiló arany.
fogtöméseidet cseréld át aranyra ha összejött már annyi(gondolkodós) ez azért jó, mert ha majd menekülni kell hiába motoznak meg a vagyonod a szádban lesz(meghajlós) Arra azért vigyázzál, nehogy valami táborba kerüljél mert ott átvizsgálnak és bakanccsal szedik ki 😅
Aki kereskedik az arannyal az megint más tészta. Az meg vette 12-ért most adja 23-25-ért