Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez teljesen elhibázott hasonlat... szívrohamról senki se tehet, hajlam kérdése. Orvost vagy tűzoltót ugyanúgy elérhet
Azért kérdezek....
Hidd már el, fogalmad nincs erről! De nyargalj még pár kört! 🤣
most nem tudom hogy van ez az önkéntes tűzoltóság mert megszűnt nálunk, a szertárat is átalakították másra
de régebben úgy volt hogy ezek valahonnét mindig szereztek pénzt, aztán elitták meg főztek ezt-azt
voltak versenyek arra eljártak, de verseny előtt mindig voltak felkészülési napok, amik tönnyire evés-ivás-hányás szintűek voltak, persze tekergették a tömlőt is amíg a dög főtt a bográcsban
volt hogy versenyre is részegen mentek, egyszer kecelen volt aztán úgy vették be a keceli lefordulót(elég éles szögben csatlakozik) hogy beborították a kocsit a susnyásba 😆
de volt hogy a versenyen is alig bírták a tömlőt összekapcsolni mert az egyensúly érzék elúszott a pálinkában
de ha leég a komplett önkéntes tűzoltóság akkor az se lehet sokkal komolyabb szervezet......
...egy dietetikus hal meg elhizas okozta szivbetegsegben.
Kb mintha egy orvos meghal szívrohamba.
Ja,nagyon nem érted.Ezek a tűzoltóságok jellemzően kisebb városokban vannak,egy lényeg,8perc alatt meg kell kezdeni a vonulást.Én pl régen itt füreden mindig beértem 5perc alatt,pedig nem a szomszéd utcába lakok.
A páca eltört, itt már nincs mit tenni... elég nagy blamázs, hogy leég egy tűzoltó laktanya 😁
Továbbra se vágom... megkapja otthon a riasztást, dehát nagyobb helyen reggeli csúcsban három kilométerről lehet, hogy fél óra alatt ér be... szépen összevárják a csapatot, és még aztán indulnak a tűzhöz?
Így biztos nem működne...
Az önkormányzati tűzoltóság,ott főállásuak dolgoznak,csak rájuk a mtk.vonatkozik,és 8percük van az indulásra.Innen már kikoptak az önkéntesek,inkább főállásúak és megbízásosok vannak.Nálunk kicsit más a rendszer mint a mesés nyugaton.
Azért írtam, hogy ne törj pálcát, ha nem egészen érted!
Van egy riasztó rendszerük.Nem egy vagy dolog ez.Meg van hogy hány perc alatt kell beérniük,pontosabban hogy hány perc alatt kell elhagyni a laktanyát.
nálunk is önkéntes tűzoltóság van. itt pont ugyanúgy bejárnak a tűzoltók mint akármelyik másik munkahelyre bejárnának. Itt ugyanúgy van szolgálat stb.(kezeit széttáró)
Ok, a központ veszi, és aztán központ minden tűzoltót felhív egyesével? Az meddig tart? Aztán mire azok beérnek? Mire felszerlnek?
Valóban nem egészen értem hogy hogyan működik ez a rendszer... illetve hogyan nem működik
Hát a szüleidnek ilyet kellett volna faragniuk helyetted(gondolkodós) fából(kezeit széttáró)
Ne merülj túl mélyen bele!
Nem,nincs ott senki.Ki veszi a riasztást?Nálunk ki veszi?A 112 központi segélyhívó.És de,otthon aludtak,vagy ott ahol.Ez az önkéntesség lényege,ők ugyanúgy dolgoznak valami civil munkát,aztán ha riasztás van,eldobják a munkaeszközt aztán go.
Önkéntes vagy állami az mindegy, akkor is kellett volna valami ügyeletesnek vagy diszpécsernek ott lenni... különben ki veszi a riasztást? Meg biztos nem otthon aludtak a lakásukban, hanem ott mellette a szociális épületben. És ha ezt nem tudták eloltani időben, akkor hogy a faxba oltják el, ha a város másik végén van? sehogy... akkor mi a faxnak vannak?
Önkéntes tűzoltóság,senki nem volt az épületben.Ja,elkurták hogy nem volt tűzjelző pl.
És akkor hogy égett le tőle az egész (tűzoltókkal, járművekkel, ügyelettel teli) szertár? Valaki ott nagyon elqrt valamit.
Inkabb csak a jelentkezo teszt.
a 2 láb a kezdő szint?
Jedikepzesre.
Az arnyekon harom latszodik baszod.