Na tessék a kételkedőknek. Ránéztem az első mai hírre. A zalakerámia aki 1922 óta itt végzi a tevékenységét
átköltözik romániába. Az ok egyszerű(kezeit széttáró) a vállalkozó magyar kormány rommászopatja adóval amit már nem képes az itteni körülmények között túlélni(kezeit széttáró) Aztán még a nagyarányú bérfejlesztésekről szó sem volt az a következő lapát lett volna azt már ez a régi nagy múltú gyár kint éli meg könnyebben(kezeit széttáró) https://piacesprofit.hu/cikkek...
Mert momdjuk ennyi a Lidlbe se kell, amennyit elküldenél? Azt is látni kell ekkora felszabaduló munkerővel és ráadásul mind máshoz ért vagy semmihez, nem tudna mit kezdeni az a pár multi.
Nem látjátok át a gazdaság működését (mi se teljesen) de ti csak a mikrokörnyezetetekben gondolkodtok. Mindenki nem lehet tűzoltó, ráadásul az meg nem is termel semmit, tehát el kell tartani a nem értékteremtő ágazatokat valakinek. Szedjenek kevesebb adót, meg él a kisvállalkozó és kapjatok kevesebb fizetést a kevesebb adónkból. Meg lehet forditani is az elmondásod.
Ez hülyeség... nem a megbecsülés nagyobb kint, hanem a pénz... és munkavállalót ez érdekli.
te hol élsz, királyfi? 😁
Ui: az osztrák vagy a német pont annyira szarba se nézi a keleti vendégmunkást, mint mi az ukrán cigányokat vagy a fülöpöket
én pl. afrikában voltam(kezeit széttáró) Az a meleg ami ott van kint lófasz ahhoz mint ami itt van 😅
A celziusz fok lehet kicsit magasabb mint itthon de hiába volt 42 fok meleg nappal még csak meg se izzadtunk pedig a kígyók miatt bakancsba meg hosszú szárú gatyába voltunk. Kb. egy kilométerrel magasabban fexik afrika mint mi nagyjából zéró páratartalommal.(kezeit széttáró) Az ottani 42-45 fokot az itteni 28-30 fokhoz lehet hasonlítani hőérzetben(kezeit széttáró) Ja esténként mínusz 2 fokok voltak azt meg nem éreztük hidegnek mert egész nap átmelegedett minden a rövid éjszakák miatt meg nem hűlt vissza annyira a környezet(kezeit széttáró)
Na,ezeket kell megszüntetni,akik a túlélésért vállalkoznak,az elmehet alkalmazottnak,ugyanúgy a túlélésért fog menni,viszont sokkal kevesebb gondja lesz Az a baj hogy mindenki tollasodó vállalkozó akar lenni.
Te mindig ezzel a szafarival meg a nagy mercikkel jössz. A most jelen lévő kisvállalkozások 70-80%-a túlélési határon van. Az a pénz ami megmarad a hónap végére arra elég, hogy szerényen megéljenek belőle. ez a nagy többség. Akinek meg nem marad a hónap végére az meg bezár. Most ezt látjuk, mert 12 ezer vállalkozás szűnik meg évről évre(kezeit széttáró)
Van itt a környékünkön egy kis élelmiszer bolt. Kovid előtti időkben nagy volt a pörgés adták egymásnak a kilincset az emberek. Aztán válság válságot követett a kényelmi boltok szerepe mérséklődött mert mindenki a lidülbe jár ott is csak azt veszi ami épen akcióban van. Nos ott már a tulajok egy házaspár beálltak a pult mögé előtte 4 alkalmazottal dolgoztak. Aztán ki tudnak venni amenniyt ki tudnak venni abból a vállalkozásból amit hosszú évekig építgettek. Lehet mára már nem több mint a minimál bér. Aztán az ilyen intézkedések akkor is plusz terhet jelentenek mert maguk után fizetett járulék is emelkedik ami a megélhetési pénzből jön le(kezeit széttáró) A 4 alkalmazott aki meg már nincs az vagy talál munkát vagy nem. Írtam már mindenkit a multi sem tud alkalmazni. Egyébként azért azoknak is baszódik be a helyzet a nagy foglalkoztatók mint az autógyárak sem 3 műszakban dolgoznak már(ujjával nemet mutató)
most néhány éve az a helyzet, hogy nincs kereslet. Ezért teljesen mind1 1000 zacskót gyártasz 1 óra alatt vagy 5000-et ha nem tudsz eladni csak 300-at. Ehhez képest még fizessél 2* annyi bért és járulékot nem fog kijönni a matek(kezeit széttáró)
Volt vállalkozásod(gondolkodós) A lényeget elmondtad. Ha annyira jó lett volna akkor még lenne és nem tűzoltózgatnál(kezeit széttáró)
A kisvállalkozó zsebre vág 2 millát havonta? Hol élsz te? Őrül ha ekkora forgalma van egyáltalán(kezeit széttáró) Pont azokat a vállalkozásokat küldi padlóra az ilyen arányú bérfejlesztés akiknél minden fillér számít, hogy elmenjen a hónap.És ebből van a legtöbb nem a milliárdos haverjaidból(kezeit széttáró)
Hát amelyik munkavállaló ezt így érzi, annak ott a lehetőség, hogy indítsa a saját vállalkozását... és akkor majd megtudja 😁sok idióta droid azt hiszi hogy körülötte forog a világ pedig egy vállalkozásban ő csak egy eszköz, mint egy fúrógép.
Igen, lehet, hogy egy vállalkozást padlóra visz egy 400000 Ft-os fizetés... ha a bevétel nem nő olyan arányban mint ahogy a fizetést emelni kellett volna
Volt.. kimondtad a lényeget. most már nem a kétezres évek van, nem fura, hogy a legtöbb kisvállalkozó az alkalmazottak miatt panaszkodik? valami gond csak lehet a rendszerrel...
Egyébként tudom mi a gond: a sok külföldön szolgáló hazánk fia felhajtotta a magyar béreket is, plusz a legjobb munkások kimentek, a selejtje marad itthon - persze ugyanazt a pénzt szeretné megkapni az is
Hát ha eltapsolják meg is érdemlik.
Tudok én is ilyenröl. Meg olyanról is akik kurva jól termelnek de minimálbéren kizsigerelik a dolgozót pont azért hogy elverjék a lóvét. Ez ellen se tudunk mit tenni, mindig lesz balek aki dolgozik nekik.
Attol fugg milyen kicsi kell mert momentan a nagyon minik elfogytak,kb 240x160 amibol tudok mutatni egyet,inkabb a 250-270x220 koruliekbol van,most.
Rakerdezek mit tudnak hozni gyorsan.
Változó, milyen év vqgy hónap van. Idei szar év. Klimásként a sok okj s miatt sok a balfasz de olcsó konkurencia. Én nem panaszkodom ugy sem, hogy iden munkavállalóként is lehet nem jártam volna rosszabbul. Volt már ilyen, tul kell élni.
Egyébként 600 körül simán el tudnék helyezkedni, de ehhez meg kellett a folyamatos tanulás. Én a kötőttségek mellőzése miatt ragaszkodnék végletekig a vállakozósdihoz.
te könnyen vagy mert ha sok a munka felveszel 3 embert ha kevesebb egyedül csinálod a pénzed nem lesz sokkal kevesebb
de ha pl egy zacskó gyártó üzemed van ahol egy ember egy óra alatt gyárt 1000 zacskót de a másik cégnél olyan a gép ami 5000 zacskót gyárt óránként akkor esélytelen leszel felvenni a versenyt mert a bérköltséged 5x akkora mint annak aki egy modern géppel termel
amúgy mindig előjön az irigység, én nem irigyelek senkitől semmit, pl afrikába ingyen se mennék mert kurva meleg van, csak látom hogy mi folyik ott ahol többször megfordultam
többszázfős cégek mentek nullára mert eltapsoltak minden pénzt
Tudom hogy te mindenhez jobban ertesz mint mas,ezt kurvara nem fogod fel,hogy is tehetned,ha a sajatodba is siman belebuktal.
Szoval jobb ha hallgatsz.
Tévedésben vagy,én a legkevésbé sem irigylem a sikeres vállalkozót,nekem az a bajom hogy az alkalmazottak által megtermelt haszon sokszor nincs arányban a fizetéssel.Amelyik vállalkozást meg padlóra küld egy 400ezres fizetés,az zárjon be vagy vigye maga a tulaj.Te dolgoznál ma 2024ben 300x ezer forintér mint klímás?Gondolom nem.
Bolt kicsit másabb, ott árrésből gazdálkodnak. Ha van forgalom arányosan nő a bevétel. Egyik haver kisboltozik, jol megy neki. Beáll a pult mögé, ki is fizeti a 400at sztem most is de nem talál számolni tudó alkalmazottat. Szempont hogy a bolt bérlemény vagy saját
átköltözik romániába. Az ok egyszerű(kezeit széttáró) a vállalkozó magyar kormány rommászopatja adóval amit már nem képes az itteni körülmények között túlélni(kezeit széttáró) Aztán még a nagyarányú bérfejlesztésekről szó sem volt az a következő lapát lett volna azt már ez a régi nagy múltú gyár kint éli meg könnyebben(kezeit széttáró)
https://piacesprofit.hu/cikkek...
Nem látjátok át a gazdaság működését (mi se teljesen) de ti csak a mikrokörnyezetetekben gondolkodtok. Mindenki nem lehet tűzoltó, ráadásul az meg nem is termel semmit, tehát el kell tartani a nem értékteremtő ágazatokat valakinek. Szedjenek kevesebb adót, meg él a kisvállalkozó és kapjatok kevesebb fizetést a kevesebb adónkból. Meg lehet forditani is az elmondásod.
te hol élsz, királyfi? 😁
Ui: az osztrák vagy a német pont annyira szarba se nézi a keleti vendégmunkást, mint mi az ukrán cigányokat vagy a fülöpöket
A celziusz fok lehet kicsit magasabb mint itthon de hiába volt 42 fok meleg nappal még csak meg se izzadtunk pedig a kígyók miatt bakancsba meg hosszú szárú gatyába voltunk. Kb. egy kilométerrel magasabban fexik afrika mint mi nagyjából zéró páratartalommal.(kezeit széttáró) Az ottani 42-45 fokot az itteni 28-30 fokhoz lehet hasonlítani hőérzetben(kezeit széttáró) Ja esténként mínusz 2 fokok voltak azt meg nem éreztük hidegnek mert egész nap átmelegedett minden a rövid éjszakák miatt meg nem hűlt vissza annyira a környezet(kezeit széttáró)
A kisvállalkozó zsebre vág 2 millát havonta? Hol élsz te? Őrül ha ekkora forgalma van egyáltalán(kezeit széttáró) Pont azokat a vállalkozásokat küldi padlóra az ilyen arányú bérfejlesztés akiknél minden fillér számít, hogy elmenjen a hónap.És ebből van a legtöbb nem a milliárdos haverjaidból(kezeit széttáró)
Igen, lehet, hogy egy vállalkozást padlóra visz egy 400000 Ft-os fizetés... ha a bevétel nem nő olyan arányban mint ahogy a fizetést emelni kellett volna
Egyébként tudom mi a gond: a sok külföldön szolgáló hazánk fia felhajtotta a magyar béreket is, plusz a legjobb munkások kimentek, a selejtje marad itthon - persze ugyanazt a pénzt szeretné megkapni az is
Tudok én is ilyenröl. Meg olyanról is akik kurva jól termelnek de minimálbéren kizsigerelik a dolgozót pont azért hogy elverjék a lóvét. Ez ellen se tudunk mit tenni, mindig lesz balek aki dolgozik nekik.
Rakerdezek mit tudnak hozni gyorsan.
Egyébként 600 körül simán el tudnék helyezkedni, de ehhez meg kellett a folyamatos tanulás. Én a kötőttségek mellőzése miatt ragaszkodnék végletekig a vállakozósdihoz.
de ha pl egy zacskó gyártó üzemed van ahol egy ember egy óra alatt gyárt 1000 zacskót de a másik cégnél olyan a gép ami 5000 zacskót gyárt óránként akkor esélytelen leszel felvenni a versenyt mert a bérköltséged 5x akkora mint annak aki egy modern géppel termel
amúgy mindig előjön az irigység, én nem irigyelek senkitől semmit, pl afrikába ingyen se mennék mert kurva meleg van, csak látom hogy mi folyik ott ahol többször megfordultam
többszázfős cégek mentek nullára mert eltapsoltak minden pénzt
Szoval jobb ha hallgatsz.
Lehet a héten egyedül de leginkább asszonnyal ..............mert úgy is neki kell rábólintani