A Skoda? jó hasonlat, arra, amit én állítok 😁
A cseheknél, Mlada Boleslavban, 120 éve gyártanak autót L&K, majd Skoda néven, a mai napig. Ha ma veszel egy Octaviát, ugyanonnan kapod, mint 50 éve. Hogy közben megváltozott a GYÁR tulaja, az valóban közömbös. Ha viszont egy Nokia telót veszel, annak semmi köze már a Nokiához, csak a márkanevet vitte tovább valaki más, egy másik földrészen. Mint ahogy a MG sem MG már, meg a Volvo villany SUV se Volvo, hanem egy kínai... de így veszi meg a birka, Geely néven nem sokat adtak volna el Ejrópában 😁
Nem igaz, hogy nem érted a különbséget...
Nagyjából ennyi.Lehet annak bárki a tulaja,étmehet az akárhány kézen,gyárthatják a világ bármely pontján,amíg vw embléma és passat felirat van az autón,addig az egy vw passat,és ha meg akarod venni,akkor neked egy vw passatit kell kérned az eladótól a butikba.Ezt nem fogja fel a mamlasz.
Ez így logikus(kezeit széttáró) ha bemégy a fószvágen szalonba passzátért nemsoká asse a németek gyártják már hanem a kínaiak attól még fószvágen passzát a neve(kezeit széttáró)
Nézőpont kérdése......Nokia felirat van rajta?Ha bemész a boltba és bemondod hogy kérek egy hmd globál telefont,mit nyomnak a kezedbe?És ha azt mondod hogy kérek egy nokia telefont,akkor mit adnak?Értsd már meg,eladás szempontjából nem az alapján fogod kérni hogy ki a gyártó.És teljesen mindegy hogy nem az a gyártó mint 15éve,attól az a telefon nokia néven van forgalomba.Mondok egy jó hasonlatot,skoda.A skoda az ami 30 éve volt,az gyártja aki 30 éve?Vagy eladták másnak és továbbra is skoda néven kapható?Ha bemegyek és kérek egy autót a tulajdonos nevével,akkor skodát fognak adni?Teljesen mindegy ki a tulaj ki gyártja,az embléma a felirat határozza meg a nevet.Szóval ha akarok tudok venni nokia telefont,az egy teljesen más kérdés hogy ki gyártja mit rak bele,de az akkor is egy nokia névre hallgató telefon.
90-es években Pécsett felszámoltak egy TV gyártót, asszem pont az ITT Nokia üzemet. Jó volt, mert szinte kilóra tudtam venni frekvencia mérőt, kettős labortápot, induktivitás mérőt 😂
...és én már a végire jutottam oda, komoly szkópokat, célgépeket adtak el bagóért.
Az igaz, hogy orion néven futottak még pár évig muitán megvették a magyar oriont csak nem itt gyártották...........és az is igaz, hogy sokkal jobbakat gyártottak mint amíg magyar volt az orion gyár. 😆
Nem vagy könnyű eset. Látod, PONT ezért adnak pénzt a márkanévért. "Nokia" telót megveszi a birka (mert ismeri a nevet), "HMD Globál" telót meg nem.
WIKI https://hu.wikipedia.org/wiki/Nokia_(v%C3%A1llalat)
Írtam olyat hogy ugyanaz?Nem,azt írtam hogy tudsz venni nokia telefont.Látod?Te is orion tv-t írsz,miközben leírod hogy már rég nem az gyártja aki régen.De ha egyszer orion,akkor nem mondhatom azt rá hogy samsung.
Ilyenek a nagy neveket megvevő kínai motorgyárak is, kérdés milyen lesz hosszabb távon a minőség, mondjuk nekem van amelyik tetszik, nálunk az egyik főnökszerűnek már a 2. van, most valami sv650-re hajazó blokkos gépet vett.
Akkor az orion tv is ugyanaz mint régen (ha még megvan a szingapúri cég egyáltalán), 99-ben börikbe vittem az orion gyárból (ahol már rég nem gyártottak csak raktározták a keleten készült tv-ket) fekete-fehér tv-ket és ugyan orion volt a név, de ettől még a nagy nevű szinvonalat nyújtotta? Mondjuk a 80-as évekre már nem, hogy világszinvonalút, de szibérirait sem tudott gyártani.
Komoly baj van a szövegértéseddel (nem először)
NEM tudsz venni Nokia telefont, mert a Nokia nem gyárt mobiltelefont. Eladta a márkanevet Billnek, az meg valami másik cégnek, de már azok is bebuktak vele.
Legszebb, hogy a sáját mondatodat sem érted 😁 Ezt te írtad:
"Az teljesen mindegy,van,nem szűnt meg létezni.Sosem lesz már ott ahol van,de ha jól tudom nem is ez a fő profiljuk."
Ez a mondat egy értő embernek azt jelenti, hogy szted FOLYAMATOSAN van... és aztán meg is erősíted ezt a másik két mondatrésszel.
Semmit, ez inkább a kormányokat zavarhatja mert a szavazók rosszkedvűek lesznek és rájuk fogják teljes joggal ezért a gyárak ezekkel a belengetésekkel a kormányaiktól támogatásokat akarnak kicsikarni. A nyugati kormányok maguk az eu így igazából ők hozták a szabályokat.
Most utána olvastam 2010-ben még piacvezető volt, 2013-ban meg eladták az egész uzletágat a microsoftnak, mert már csak ráfizettek... aki most gyártja, csak a nevet vettem meg, semmi köze a nokiához mint céghez.
Szóval nincs már nokia a telefon, csak nokia nevű telefon
Hát.....azt tudom hogy a vw hosszú ideig volt piacvezető kínában,a bidé most taszította le onnan.Ők egyébként nem hoznak autót,a kínai gyárban kínának gyártanak.
Ellenzik hát, mert már az összes németnek kínában van gyára, onnan hozzák európába a verdákat 😁
A bmw több autót az el kínában mint európában, gondolom a volkswagen-nél sincs másképp
Szerintem ez a gyárbezárás leginkább blöff,vagy fenyegetőzés....ha utcára tesznek ennyi embert,mit mondanak?Belekényszerültek a kormány,az unió elhibázott döntése miatt.Hozzáteszem az európai gyártók is ellenzik a kínára kivetett extra adót.
A cseheknél, Mlada Boleslavban, 120 éve gyártanak autót L&K, majd Skoda néven, a mai napig. Ha ma veszel egy Octaviát, ugyanonnan kapod, mint 50 éve. Hogy közben megváltozott a GYÁR tulaja, az valóban közömbös. Ha viszont egy Nokia telót veszel, annak semmi köze már a Nokiához, csak a márkanevet vitte tovább valaki más, egy másik földrészen. Mint ahogy a MG sem MG már, meg a Volvo villany SUV se Volvo, hanem egy kínai... de így veszi meg a birka, Geely néven nem sokat adtak volna el Ejrópában 😁
Nem igaz, hogy nem érted a különbséget...