Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pont ti vállalkozók nyafogtok itt hogy hú ez a 400ezer így meg úgy.....te sem írtad hogy igen,ez így helyes.Egyébként igen,engem a legkevésbé sem érint,egyik oldalról sem,szerencsére.Egyébként nem is nagyon tudok olyat aki ne vinne haza 400at,szóval nem is értem mi a gond
index? 😂
baszki látom már hol nálad a probléma(gondolkodós) Te alapvetően abból indulsz ki, hogy minden vállalkozás egy merő adócsalás(gondolkodós) Nem az általad felsoroltak miatt dőlnek be a vállalkozások hanem a lecsökkent kereslet és a megnövedett terhek miatt(kezeit széttáró)
A magad módján meg azt jelenti, hogy eddig ki tudott a vállalkozás fizetni mindent alkalmazottakat is és még maradt is valami a hónap végén a tarisznyában. Most meg már alkalmazottat sem tud fizetni és nem is marad a tarisznyába. A segítség meg csak látszat. A multik nem csak látszat segítséget kapnak hanem valódit(kezeit széttáró) Amikor én a gúnyás céget csináltam az összes fizetnivalómat egy évből 10 hónap alatt forgalmaztam meg. Kettő hónap volt amit kerestem és nem volt az rossz pénz. A kovid lenullázta azt is és ezek a cégek láthatóan azóta sem találtak magukra az 50-100 boltos nagycégek sem(kezeit széttáró)
Majd akkor ha már összeomlott......
Amugy meg nem értem.....van itt néhány vállalkozó. Egyik se nyafog sosem, szó nélkül teszi a dolgät. Ti sirtok állandóan hogy a vállakozó mindenkit átbasz, de azért csak nincs azzal semmi baj mert nincs más aki megcsinálja, kevés a fizetés pláne hogy ini nem is dolgozik 😀 aki meg dolgozik annak a másé kevés stb....nem nektek kéne akkor változtatni, másik munkahelyet keresni. Kibickedni meg tök felesleges ha nektek minden ugy jó ahogy van.
a maga módján a lényeg

amióta korlátozva van a kp fizetés, online bejelentések online pénztárgépek/számlázások meg mittudoménmi persze hogy válságban vannak
Á dehogy,csak a volkswagennél ket üzemet zárnak,gondolom mert dübörög az eladás.
Érdekes.....a gazdasági hirekből nem ez látszik
Ritka kivételek egyike amikor még blődin is túlteszel 😅
Ami cég nem bírja a fizetnivalóját többnyire köszöni szépen a válságok előtti időkig szépen el volt a maga módján.(kezeit széttáró)PL: a zalakerámia 1922-óta. Meg a vállalkozások döntő zöme. 2020-tól azonban nagy lett a baj ezek a vállalkozások az életben maradásért küzdenek és nem segít kormányunk azzal, ha a vállalkozások legnagyobb terheire a a munkavállalói bérköltségre akar még ráhajítani néhány lapáttal. Ennyire vállalkozás ellenes faszkalappal még nem találkoztam mint te 😅 Gyanús vagy, hogy te adod a tippeket a kormánynak, hogy a kialakult gazdasági környezet miatt a még maradék de romokban heverő vállalkozásokat, hogy lehet eliminálni a leghatékonyabban akik nem mellesleg még mindég a hazai gdp alappillérjei a több százezres létszámával a néhány száz üzemegységnyi multihoz képest(kezeit széttáró) De csak ismételni tudom magamat ha minden olyan támogatást megkapnak egy hazai kisvállalkozás mint egy betelepült multi a kkv-nek sem lenne semmi problémája a kialakult gazdasági környezet ellenére sem. Persze sokkal egyszerűbb egy daruskocsiról egy tornyot megmászni, mint 20 méter mély gödörből indulni amibe a kormány ráadásul folyamatosan önti bele a szart(kezeit széttáró) Egy új vállalkozás azonnal fizeti az összes terhet ami egy vállalkozás után jár, bérleményt alkalmazottat, járulékot, adókat, rezsiket amíg egy multi 5 évig nem fizet lófaszt sem a beruházási költségeihez a kormány legalább 20%-al hozzájárul és még az alkalmazottak bruttóbérének a felét is fizeti sok éven keresztül. Talán ezen el lehet kicsikét gondolkozni mielőtt hülyeségeket irkálsz(kezeit széttáró)
Nem omlik ott össze semmi......
Pedig nem. Csak igy látod mert lusta vagy dolgozni. Mindent nem lehet nápolyiért megcsinálni többet meg nem vagy hajlandó fizetni inkább tákolsz mert ugyis csak lehuznak.
Az a gond olyanokról polemizáltok amibe kicsit se láttok bele de nagyon jó nagyokat mondani az átbaszásról.
Viszont ezek alapján nekem is van jogom annyi pénzt kérni a munkáért hogy miután befizettem azbállam dolgait nekem is maradjon annyi mint amiről ti beszéltek ráforditott arányosságban munkbérem.
Nem lehet a végtelenségig csalni lopni, amire meg van lehetőség nyilván leirni ki fogja venni mindenki mert nem hajlandó az ingyenélők ellátására áldozni.
Aki meg fullba lop az előbb utóbb sittre vágják. Erre is van példa környezetemben meg arra is hogy egyik cimbora teljes vállakozäs nélkül évek óta folyamatosan dolgozik épület munkákban és kicsit se olcsóbban mint akinek van vállakozása, többet se fizet az emberének és ráadásul hirdeti is magát. Mégse baj senkinek
hiába írsz 10 oldalakat ami cég nem bírja a fizetnivalójat meg sem kellett volna alapítani
szerintem fele cég csak azért van hogy adót csaljon aztán amikor a körmükre néznek és adózni kellene rendesen egyből a kardjába dől
A kinti őskakosnak azert annyi a fizetese mert a mikrokornyezetben abbol tud megelni,a csillagszemű magyar meg csak azt latja hogy ott 3x annyi,csak kurvagyorsan elfogy a 2500 euro ha az albi 900,az ovoda 600,a kocsit is fizetni kel meg meg a TV adot is.
Es a vegen ugy van vele hogy az itthoni eletszinvonalat tartja,csak itt van egy haza vagy lakasa,ami az övé.
Igen, annyiról indult, aztán...
Hát pedig pont ugyanannyit kéne keresniük ugyanabban a munkakörben, ugyanazzal a szaktudással, de pont azért nem keresnek ugyanannyit, mert kevesebbért is elvállalják.
Ne felejtsd el, ott marshallsegély volt, nálunk meg 50 év kommunizmus. Talán mi megérjük hogy megfordul és mi állunk jobban.
én is így emléxem(kezeit széttáró) Bár legyünk őszinték ott arról volt szó, hogy asszisztensi fizetés a felesége mellé. Az nem olyan rossz pénz ám pláne, hogy emlékeim szerint 4 órás munka. Erre mondtad, hogy 500 ezer lófaszra sem elég(kezeit széttáró) Ehhez mérten szent meggyőződésem, hogy a lakosság legjelentősebb része ettől az összegtől jóval kevesebből kénytelen megélni(gondolkodós)
Ahogy omlik ossze,nalunk is fog,viszi magaval az uniot egyben.
500 ezerre mondta
Erre van esély ahogy nálunk is.
a sok apró cég többnyire ezért zár be mert nem tudja kitermelni azokat a pénzeket amit a munkavállalói teher ró a vállalkozásra(kezeit széttáró)
Akik még épen nem zártak be azok pengeélen táncolnak(kezeit széttáró) Most erre a teherre tervez még hajítani a kormány néhány lapáttal. elmondtam már egy mikro és kis vállalkozás legnagyobb vállalkozói terhe jelen pillanatban az élőmunka megfizetése. és nem azért mert geci vállalkozó és nem akarja megfizetni az alkalmazottját egyszerűen jelen gazdasági környezetben egy erősen beszűkült kereslet mellett nem tudja kiforgalmazni azt a pénzt amiből ezt tudná finanszírozni(kezeit széttáró) Nem véletlen, hogy rekordmértékben dőlnek be a hazai kisvállalkozások ehhez képest még mindig ez jelenti a hazai gazdaság alappillérjét a dzsídípít még ezek a vállalkozások termelik ki nem a néhány multi boltlánc és összeszerelő üzem. (kezeit széttáró) A vállalkozások eddig sem voltak megbecsülve kormányaink által, hol álmodozhat egy hazai kisvállalkozás olyan kedvezményekről ami egy multi ha bejön az országba alanyi jogon megkap és azonnal? A 15 százalékos adóval van kiakadva a kormány, hogy 23-ról ezt hogy le vitték de egy vállalkozás terheihez mérten pont ez aprópénz. (dollárjeles) A munkaerőt kellene megfinanszírozni, hogy a vállalkozások tudjanak alkalmazni és nem a vállalkozók faszával verni a csalánt, hogy adjanak nekik még több fizetést és fizessenek be utánuk még több járulékot a közösbe most már abból a pénzből amit a kisvállalkozó elő sem tud állítani(kezeit széttáró) A multi ha idejön 5 évig az alkalmazottainak fizetésének felét a magyar állam állja(kezeit széttáró) Ha ugyan ilyen normák vonatkoznának a magyar kkv-kre azok is több embert tudnának foglalkoztatni nagyobb bérért.
Hogyne,most omlik össze a német autóipar és vele együtt a beszállítói lánc,meg a hozzájuk és a munkavállalókat kiszolgáló kisipar,lesz itt annyi helyi munkavállaló hogy simán repülnek a bevándorló magyarok,bolgárok meg mindenki,nem lesz megbecsülés,az a németnek jár.
Ezt világgazdasági szinten kéne megvitatni hogy egy adott munkafoklyamat értéke miért nem ugyanannyi mindenhol
Az 500 volt,nemigaz?
Mihez viszonyítunk?Ha ugyanazért a munkáért 3x annyit kap mint itthon,akkor meg van fizetve,senki nem azért megy el mert a kinti őslakos annyit keres amennyit,hanem azért mert itthon annyit fizetnek amennyit.