Most is hülyeséget írsz, de már elfáradtam. "Otthon borászkodó ember" nem csinál jobbat, mert ez egy szakma, tudás kell, és tapasztalat. Akik "befutott" pincészetek, abban minimum 15-20 év mindben benne van.
Igen, Szepsytől bármit adhatnak, és jó lesz nekem, ezt véletlenül eltaláltad 😅
Kár visszafelé számolgatni bármit is. HA megveszik, akkor a gyártó számítása bejött, ha nem, akkor majd elgondolkozik. Amúgy az, hogy nekem mennyibe van amit árulok, az egy dolog, az sehol nincs a képletben, hogy figyelembe kell venni.
A feltevésed ott hibádzik hogy azt írod "olcsó szarok".Mert hát a szar az szar.A másik hogy én soha nem azt írtam hogy az olcsó a jó/jobb bor.Én azt írtam hogy sok otthon borászkodó ember,jobb bort csinál mint sok túlárazott valamilyen név alatt árusított bor.Ismét vegyük a te példádat,Szepsy néven bármit adhatnának neked,az csak jó lehet,mert hát Szepsy.
Ok, nekik finom, de nekem nem..........akkor? El kell fogadnom számomra tök idegen semmit sem jelentő emberek véleményét ami ellentétes az enyémmel? Én sem kötelezek senkit, hogy ismerjék el a legjobbnak az általam kedvelt pils típusú sört a legjobbnak. Ettől még nem mondom, hogy rossz az a bor amit jónak ítélnek csak nem érdekel ahogy az én véleményem sem mást. 😁Amúgy ahogy írtam a szavazós, pontozós történeteket semmiben nem tartom jónak, sport vagy bármi másban sem. 🧐
Te meg azt nem fogadod el, hogy szőlő és szőlő közt is qrvanagy különbségek vannak, és akkor még szóba sem került a technológia meg a borász tudása, tapasztalata. Nem csak a cukorfok számít...
de, teszek, mint ahogy tettem eddig is. Bakker, te is tucc két hal közt különbséget tenni, még akkor is, ha pl. nekem tök egyformák
Ilyen ez a popszakma 😃
Ui: mint a high-end, ott is tettem különbséget, miközben az öszes laikust arról kellett győzködni, hogy bizony, ez hallható - de ők biztosak voltak benne, hogy nem, de persze ki sosem próbálták 🤣
Szóval 10 év high-endezés és 20 év számtech alatt annyi hülyével találkoztam, hogy meg se kottyantok nekem 🤣
na igen
40 év boros múlt után azt se tudom mi a bor 😂
neked az a hibád hogy végletekez látsz
a 600 forintos pet palackos koccintós meg a 30+ ezres pro bort
közte van azért egész sok szint és 2000ft/l bor után mint írtam 99,9%-ban csak a hit számít
biztos vagyok benne hogy nem tennél különbséget köztük
Ezek olyan szép történetek, te egyedül találod ki? 😁 akár még igaz is lehetne... biztos van ilyen is, de én nem erről beszéltem soha.
Tény, hogy sznobok és hülyék vannak, meg az is tény, hogy nagy különbség van az olcsó szarok meg a drága neves borok közt - de te ez nem hiszed el... de nyugi, pipi meg ini se, meg még qrvasokan se, akik nem értik, nem tapasztalják.
Te biztos tudod, melyik fajta tömlő a jó, meg melyik szivattyú - én meg nem... és nem is mondok róla véleményt 😁
Ez az (egyik) különbség köztünk.
A motoros szakmai fórumon részt vett:
Talmácsi Gábor, motoros világbajnok, motorsport edző-oktató
Bistei Péter, túravezető, szakújságíró (Rhino Tours; Fotelmotoros)
Dobos Zoltán, Tudatos Motorosok Országos Egyesület, ügyvezető; senior túravezető (Rhino Tours)
Fiedor Ferenc rendőr őrnagy, műveleti vezetéstechnikai vezetőoktató (TEK)
Fodor „Dodor” Donát, szakújságíró, szakíró (Kanyarvadászat)
Huszti László, oktató, Szakoktatók Országos Érdekképviseleti Egyesülete (SZAKOE), elnök
Sági Tibor, szakoktató, vezetéstechnikai oktató (Hungária Rendőregylet), szakmai tanácsadó (HUMDA)
Szabó Henrik, szakújságíró, vezetéstechnikai tréner
Szimcsák Attila, Tudatos Motorosok Országos Egyesület, elnök; senior túravezető (Rhino Tours)
Szloboda Tamás, iskolavezető, a Continental Safety-Hungary üzletágvezetője
Tóth Zoltán, vezetéstechnikai instruktor (BMW Motorrad)
LOL egy csomó ember akik azt hiszik magukról hogy tudnak motorozni és hogy ők nagy motorosok. Ezek döntik el hogy te milyen jogosítványt kaphatsz. Olyan emberek mint Dodor, aki motrorral megy A-ból B-be, és azt hiszi hogy ő motoros és tud motorozni. Az asztfalton mindenki tud menni motorkerékpárral, ehhez nem kell semmilyen nagy tudomány. Megint elakarja valaki dönteni helyetted hogy mit tehetsz és mit nem. Újságíró meg iroda kukac féle emberek, és ők a legjobbak az index szerint, a legnagyobb hazai motorosok. Oké Talmácsi biztos jó, de nevetséges számomra.
Erről a segg hülye dologról most eszembe jutott egy sztori,egyik haver ilyen borkóstolós helyen dolgozik,jönnek a pesti sznobok,ilyen magadfajták,aztán kóstol gatnak,az olcsótól a teljesen drágáig,na ezek a hülyék fel szokták cserélni a borokat,természetesen a gyökerek az olcsó bort köpködik,ami egyébként meg a drága,a drágának hitt bor meg a világ legjobb bora.Szóval valami ilyesmi lehetsz te is.
most már mind szőlőbor
nem éri meg másból csinálni
felénk most 140 volt a szőlő ára jellemzően 20-22 cukorfok közti
de volt nem egy ismerősnek 22 feletti is
szekszárdon vagy a balaton környékén 2x esetleg 3x ennyi a szőlő ár a többi dolog meg ugyansz mint itt
számold ki mennyivel veszik le a "tefajtádat" 😂
ja bocs, az üveg drágább legyen max 400 pénz dugóval cimkével de akkor már minden extra mert a sima üveg 200 felé van
Sokan csinálják, mert - hogy klasszikusokat idézzek 😀 - a tefajtád ezeket issza, és enyit hajlandó fizetni érte. Sztem az egész polcon lévó összesben nem volt 2,5 kg szőlő... egy ilyen kettespet bor önköltsége ha 100 Ft-nál több lenne, akkor már ráfizetéses lenne 825-ért adni (nagyker-kisker árrés, szállítás, jövedéki, ÁFA, meg ami még nem jut eszembe)
a flakon+kupak+cimke kb 60 forint
kb 2,5 kiló szőlőböl lesz ennyi gyenge bor ami idén felénk 350 forint volt
szóval mindent összeszámolva max 500 forintból megvan egy ilyen kettespet bor
800-1000 ft között mennek ezek, szóval ne csodálkozz hogy sokan csinálják mert jó üzlet
sokkal jobb mint az általad favorizált 30+ ezres borok
Ez az egész nagyon szubjektív, én nem borozok, de a szőlőízűt szeretem ha száraz ha nedves, sörözök, de abból meg a keserűt szeretem tehát én csak ahhoz értek, hogy én mit szeretek, de nem mondom, hogy másnak is annak kell a jónak lenni ezért gáz a zsürizés, pontozás mert az legfeljebb a zsüri véleményét jegyzi nem mindenkiét, ittam, hoztam villányból, egerből, tokajból drága állítólag többszörös nyertes borokat amik még a zasszonynak sem ízlettek pedig neki szinte mindegy csak borital legyen a címkén. 😁 🥂
Csakhogy ezek a kicsi különbségek inkább a belemagyarázás szinten hozzá adott érték. Elhiszem hogy változik ha körbe varázsolják, és azt is elhiszem, hogy elhiszed hogy ettől premium, de nem véletlenül fontos a jobb éttermekben a somelier 😁
Baszki,még mindig nem érted a lényeget.Borásznak tanult 4évig,tehát 4évig járt mindenféle borászathoz.Hol írtam olyat hogy ő bárkinek is vékeményezte a borát?Szóval mi alapján "legjobb"az a bor?
Nem ecet volt, de jónak sem mondanám. Parafa dugó. Már eleve kizárja, hogy jó legyen egy öreg bor akárhogy tárolják.
Persze biztos bele lehet mindent magyarázni, mint az 1 milliós Simsonba, 😆 de aki túl sokáig tárolja a bort, az szerintem nem is szereti igazán 😁
Szóval borásznak tanult, de nem borászkodik? Kitalálom: tűzoltó lett 😅 biztos mérvadó a véleménye a borról 😅 kb, mint a tiéd.
Ami a többség szerint a legjobb, az a legjobb...
Igen, Szepsytől bármit adhatnak, és jó lesz nekem, ezt véletlenül eltaláltad 😅