Mennyi eszem volt, hogy a gyerekektől mindig elvettem a pénzüket és még most is bár a 35 éves már tiltakozik, de letorkoltam, hogy már 4 éves az ő gyereke így szedje attól az én jussomat meg adja ide. 🤑
Most ti azt bizonygatjatok hogy egy igen vekony retegproblemat amire az atlag meg csak gondolni sem gondolt soha,es nem ugy szuletett hogy ezt mindenkepp tudja kitalaljatok mit hogy csinaljon.
Szerintem motorozzatok.......
üzembetartói is jó megoldás
akkor tiéd a kocsi/motor de a gyereknek nem kell semmi papír hogy vezetheti és külföldre is mehet vele
plusz nem tudja feltenni a kártyára mert nem az övé 😆
A tapasztalás alapján - és a te emlékeid alapján az, hogy előtte egy hivatalnok ezek szerint nem jól látta el a feladatát, az nem jelenti azt, hogy, azután az időpont után neked örökkön-örökké csak úgy lehet eljárni a hasonló ügyekben. Ez nem precedensjog-szerű eljárásrend, mint az angolszász országokban.
Miért nem mondtuk? Azt mondtad talán, hogy vásárlás lesz, de azt is írtad, hogy kiskorú nevére akarod íratni? Amúgy éppen azért vagy TE a gyerek gondviselője, hogy te járj el- és te járj utána az őt érintő kérdésekben.
Amikor én ide megjegyzek valamit, az vagy engem (is) érint, vagy csak okulásul, hogy micsoda emberek vannak.
De megint leírom harmadszor, ha utánaolvastál volna elsőre egy 10-20 másodperces kereséssel, akkor el tudtad volna dönteni, hogy inkább a magad nevére íratod a motort.
Ezzel szemben túlzónak és bonyolultnak tartod a rendszert, de az szerinted jó lenne, ha a hivatal becsszóra, vagy vagyonvizgálat alapján kiderítené, hogy a szóban forgó vagyontárgy a te családodnak tényleg olyan kis értékű, ráadásul a gyerek gyűjtötte a nyári munkával, hogy te az X paragrafus szerint az egyszerűsített névre írást választhatod.
Hát nem. Van gey nem túl bonyolult szabály, értékhatár alatt így, felette úgy. lehetne még jobban egyszerüsíteni, mindenki értékhatártól függetlenül a szigorúbb szerint és kész.
Nem, ne írd le, hogy mindenki kiskorú csak úgy mint a szülei, mert éppen ezt mondtam neked, ez részben pont ez miatt született, hogy védje a nem cselekvőképes egyedeket.
Azt sem tudom hogy hány éves a gyereked........Na meg aztán én egy szóval nem írtam hogy ezt teljes mértékben tudtam,tudtam róla rész információkat,de ezek már elegendők ahhoz hogy ha netán aktuális lenne a dolog,akkor ezekből a részinfókból kiindulva utánajárjak.
"Nem nagyértékű"
Azért ez elég relatív,valahol húztak egy határt,az hogy te azt mondod ez nem nagy értékű attól még másnak az.Ismered a mondást? Kevesebbért is öltek már embert.Szóval elég sokan képesek elég sok mindenre ennyi pénzért.
Amugy apa nevére nem lesz irva mert van épp elég, másrészt meg nem akarok papirt irogatni hogy nem lopta el a gyerek hanem odadtam továbbá nem akarok még egy átirást fizetni 18 éves korában. Meg a bonuszát is hadd gyüjtse.
De mi a faszt tudálékoskodjak elötte mivel a tapasztalás előtte más volt. Akkor kérdem tőled meg a másik okostól ti mi a faszért nem mondtátok amikor hónapokkal ezelőtt irogattam itt a gyerek motorvételéről meg hogy innen is lép tovább amint tud,hogy bazmeg az azért nem biztos egyszerű lesz.
Megmondjam? Mert lófaszt se tudtatok, söt ha a gyereked venni akar akár egy szalon 125öst 16 évesen neked se lesz eszedbe utánnajárni ilyeneknek. Mert fogalmad nincs róla, csak most épp megint tudsz okos tanácsokat adni.
Kösz, utólag már nem kell, legközelebb előre szólj légyszives.
Nincs és kedvem sincs.
Mondhatnám én is mi a fasznak bosszankodsz ide az emberek pitiáner dolgairól, ház engem meg ez bosszant mert napokig kell baszkodnom olyannal amihez igazábol közőm sincs sok de a gyerek nem tud önállóan eljárni. Nyilván segitek mert én azért kedvelem a családom, meg tämogatom is elképzeléseiben de azért aránytalanul nagy terhet ne rójjon rám.
A rendszer lehet, de ez nem ingatlan nem nagyértékű és valójában a gyerek gyüjtötte rá a pénzt tehát az övé. Viszont nem tudja a nevére iratni csak bonyolultan.
Megint csak 1-ig látsz.Gondold végig nem ritka eset,szülők mondjuk alkeszok(de teljesen mindegy az indok)a nagymami úgy dönt hogy az egy szem unokájára íratja a házat aki még nincs 18.Szerinted azt a szerencsétlen gyereket mi védené ha nincs az általad annyira kritizált rendszer?
Ha papíron, akkor a gyakorlatban is. EZ csak egy végtelenül rossz hozzáállás, hogy papíron ez, gyakorlatban meg az. Ez legfeljebb az első komolyabb nagyobb pofonig van így, utána elgondolkodnak rajta. A szabályokat megalkotók tudják, hogy mit-miért, még akkor is, ha neked nem tetszik. Vagy nekem.
Ezért kellett voléna előtte tudálékoskodni a neten, és mondtad volna otthon a családnak, bocsi lurkó, bonyesz, ezért az apa nevére lesz írva a csettegő, mert kurva fontos ember vagyok, nincs nekem időm bemenni a hatósághoz és baszakodni velük pluszban a gyámügy miatt.
neked az eddig leírottakból mi derült ki?(gondolkodós)
Szerintem motorozzatok.......
akkor tiéd a kocsi/motor de a gyereknek nem kell semmi papír hogy vezetheti és külföldre is mehet vele
plusz nem tudja feltenni a kártyára mert nem az övé 😆
(Nem akarok papírt írogatni... gugli, 5 másodperc, ELSŐ találat már megint...)
Miért nem mondtuk? Azt mondtad talán, hogy vásárlás lesz, de azt is írtad, hogy kiskorú nevére akarod íratni? Amúgy éppen azért vagy TE a gyerek gondviselője, hogy te járj el- és te járj utána az őt érintő kérdésekben.
De megint leírom harmadszor, ha utánaolvastál volna elsőre egy 10-20 másodperces kereséssel, akkor el tudtad volna dönteni, hogy inkább a magad nevére íratod a motort.
Ezzel szemben túlzónak és bonyolultnak tartod a rendszert, de az szerinted jó lenne, ha a hivatal becsszóra, vagy vagyonvizgálat alapján kiderítené, hogy a szóban forgó vagyontárgy a te családodnak tényleg olyan kis értékű, ráadásul a gyerek gyűjtötte a nyári munkával, hogy te az X paragrafus szerint az egyszerűsített névre írást választhatod.
Hát nem. Van gey nem túl bonyolult szabály, értékhatár alatt így, felette úgy. lehetne még jobban egyszerüsíteni, mindenki értékhatártól függetlenül a szigorúbb szerint és kész.
Nem, ne írd le, hogy mindenki kiskorú csak úgy mint a szülei, mert éppen ezt mondtam neked, ez részben pont ez miatt született, hogy védje a nem cselekvőképes egyedeket.
Azért ez elég relatív,valahol húztak egy határt,az hogy te azt mondod ez nem nagy értékű attól még másnak az.Ismered a mondást? Kevesebbért is öltek már embert.Szóval elég sokan képesek elég sok mindenre ennyi pénzért.
Megmondjam? Mert lófaszt se tudtatok, söt ha a gyereked venni akar akár egy szalon 125öst 16 évesen neked se lesz eszedbe utánnajárni ilyeneknek. Mert fogalmad nincs róla, csak most épp megint tudsz okos tanácsokat adni.
Kösz, utólag már nem kell, legközelebb előre szólj légyszives.
Mondhatnám én is mi a fasznak bosszankodsz ide az emberek pitiáner dolgairól, ház engem meg ez bosszant mert napokig kell baszkodnom olyannal amihez igazábol közőm sincs sok de a gyerek nem tud önállóan eljárni. Nyilván segitek mert én azért kedvelem a családom, meg tämogatom is elképzeléseiben de azért aránytalanul nagy terhet ne rójjon rám.