Hogy a T4 hol terem , ki a faxomat érdekel , és mennyire érint engem ? És noha szándékosan nem okozok környezetszennyezést nem igen érdekel a zöldség ! 😜
ja te okos 😅 A T4 meg a fán terem 😅 Ráadásul abban is van akkumlátor sokkal környezetszennyezőbb 😅
A régi elavult autókat egy grammal sem környezet kímélőbb módon állítják elő. A csóresz keleteurópai meg nyüstöli 20 évig közben eléget egy tankernyi mérget amit kipöfög a levegőbe 🤣
Az, hogy lenne, az mindig kétértelmű. A számossága alapján lehetne, ha viszont differenciáltan nézem, mire-mennyit, akkor már nem.
Na. Ha differenciáltan lenne, akkor sem vennék, mert nekem meg sem érné az évi futásteljesítményemmel, és hát a töltési lehetőségek okán sem. Majd egyszer kényszerűségből, ha erővel akarnának a váltásra ösztönözni.
Ha minden villannyal megy nemsokára minden, akkor ott bazi forgó tömegek lesznek, aminek az alapjárati forgatása is komoly energiát igényel, no nem a 100% teljesítményhez képest.
Én a motorféket koptatom szinte mindig, amikor a tükröm nem mutat a nyakamban lihegő faszkalapot. A Hiace-n 143 ezernél még gyári tárcsa volt, szinte nulla vállal, igaz 2,4 szívódízelben volt is motorfék.
Amúgy én - bevallottan nagyon kicsi hozzáértéssel - azt gondolom, hogy amikor már ott mérik a különbséget hatékonyságban, hogy visszatermelés-gyorsításban keletkező-elhasznált energia alapján hátha helyet cserélnek a képzeletbeli versenyben az indulók, akkor én már döntetlent kiáltok.
:-)
Én pl. ALAPBÓL soha nem szemetelek, nem égetek gumicsizmát mint a rohadt cigányok és más aljanépek a kábelről a szigetelést, nem hordom az erdő szélére a szemetet, mindig lekapcsolok minden elektromost amikor nem használom, nem veszek indokolatlanul nagyteljesítményű autót, nem verem ki a füstszűrűjét a kipufogójából, amikor MINDENKI DOLGOZIK A CSALÁDBAN és nem rohadt szemét álrokit játszok, nem vagyok alkohol meg cigi miatt leszázalékolva, akkor a fűtés is vissza van véve kissé, naponta-kétnaponta járok boltba, nem tárolok élelmiszert feleslegesen és ezért a hosszabb ünnepeket leszámítva a fagyasztó sem működik, ezért én simán elmondhatom, hogy a körülményeket figyelembe véve szuperzöld vagyok. Ja, jó időben robogóval járok majdnem mindenhová.
Nem baszom szét motorral az erdőt amíg egy ideges gazda le nem bassza a fejemet egy huzallal, meg az cserélt olajat sem öntöm a csatornába.
Annyit biztos nem, de egy jó részét biztos, főleg ha nem digitálisan vezet az ember. Ennyiből már egy mild hibrid is jó ötlet, hogy a fékezés energiáját felhasználja a következő gyorsításhoz.
Cserébe akkor is működnie kell az erőműnek, amikor éppen nem tölt, mert az sem pörög fel tizedmásodperc alatt, amikor a villanyautót csatlakoztatod a töltőre.
(Nem, ne mondja el senki, hogy az erőmű pörög amúgy is, mert igen, csak nem mindegy, mekkora teljesítményre kell méretezni.)
Egy alternatív valóságban levezették amúgy, hogy a CO2 szint ugyanúgy 5% mint bármikor volt. Bármennyit is bocsátunk ki tök mindegy, az emberi tevékenység semmi a természetihez képest és ha picit is emelkedne a CO2 a fák azonnal jobban nőnek és többet nyelnek el. Vagy valami ilyesmi 😅
Nem onnan ! A face-ról másoltam át , mert érdekesnek találtam , és mert szakértették a témát a fórumon ! Nem vagyok zöld , nem is nagyon foglalkoztat , ezért is temetem a benzint a motoromba ! Ha jó idő van ! 😉
annyiból azért jobb, hogy a fékezési energiát jórészt visszanyeri, kvázi mindegy a tömege mert amit a gyorsításra elhasznál azt lassításkor visszakapja. Nagyjából 🤷♂️
A régi elavult autókat egy grammal sem környezet kímélőbb módon állítják elő. A csóresz keleteurópai meg nyüstöli 20 évig közben eléget egy tankernyi mérget amit kipöfög a levegőbe 🤣
Na. Ha differenciáltan lenne, akkor sem vennék, mert nekem meg sem érné az évi futásteljesítményemmel, és hát a töltési lehetőségek okán sem. Majd egyszer kényszerűségből, ha erővel akarnának a váltásra ösztönözni.
Amúgy én - bevallottan nagyon kicsi hozzáértéssel - azt gondolom, hogy amikor már ott mérik a különbséget hatékonyságban, hogy visszatermelés-gyorsításban keletkező-elhasznált energia alapján hátha helyet cserélnek a képzeletbeli versenyben az indulók, akkor én már döntetlent kiáltok.
:-)
Nem baszom szét motorral az erdőt amíg egy ideges gazda le nem bassza a fejemet egy huzallal, meg az cserélt olajat sem öntöm a csatornába.
(Nem, ne mondja el senki, hogy az erőmű pörög amúgy is, mert igen, csak nem mindegy, mekkora teljesítményre kell méretezni.)
Kesobb halunk ki.