a "rendes" szünetmentes simán elbírja a sok mtz akut is csak utána kurva lassan tölti fel
amit sokan nem tudnak hogy a motorokhoz szinuszos szünetmentes kell, amiben trafó és/az vagy inverteres áramátalakító van azok mennek az olcsóbb szünetmentesekkel is
az aggregátorban a benzin a gyenge átmérő, amilyen fosokat árulnak mostanában 3-4 havonta érdemes újat vásárolni a tartaléknak
Na erre tényleg így a jó.
UPS-re rátenni a kritikus dolgokat, mint fűtés vezérlés, számítógép, meg amit nem akarsz hogy leálljon.
Aztán az aggregátort egy 4-5 perces késleltetéssel indíttatni ha elmegy a betáp.
Persze kell egy váltó kapcsoló, hogy a hálózat és az áramfejlesztő véletlenül se tudjon egy hálózatra dolgozni, mert abból nagy csattogás lehet ha ezek össze találkoznak.
Ebben az üzemben a szünetmentesnek csak azt a 4-5 percet kell áthidalnia amíg indul a motor, ah meg rövidebb a szünet, akkor el sem kell indulnia, ami pedig az áramfejlesztőt kíméli.
ezt a részt láttam de ebben a beállásban nem volt a filmben, leöltek valami állatot(talán jak) aztán ott iszogatta a vérét meg ropogtatta a szemét
nagy átbaszós ez a sorozat, de azért nem kevés dolog van amit én nem tudnék-mernék megcsinálni utána
Egy Yamaha DT 175. ezt már tudom. Karbi takarítás kell neki egy hátsó futóműbe valami tűgörgő csere sem árt meg neki meg egy hengerfej tömítés csere. Meg is van minden hozzá csak idő nem volt még megcsinálni.
Na akkor az nem köllene...
Mivan, elmegyek nehany orara es baszol rendet tenni? Na, a palacsintat mindjart csinalom, de lemaradsz rola
(legalabb volt mit visszaolvasni )
Janival megdumálom. azt ami Nála van az valami 200-as 2T-s hangvillás motor asszem. De se rendszám se forgalmi se semmi. Szóval az tényleg csak hobby motor lehet. Amúgy nem mondott még rá árat. Meg még én sem láttam de jól felhívom mindjáááá.
Hohhó de még mennyire. olyan üres mint egy bálterem. Még viszhangzik is. Szerszámok ugyan a szomszéd műhelyben de ahhoz is van kulcsom majd szépen lassan közben visszarakodok.
Mi a célod? Lehet neked tényleg az aggregátor a megoldás. A kis méretű szünetmentes meg áthidalhatja azt az időt amíg beindul az áramfejlesztő.
Eredetileg nekem is csak a 12V@200Ah-s akku volt hozzá, a többi csak lerakódott a pincémben
Amúgy túl nagy akkutelepet nem érdemes fenntartani pénzért vásárolva, mert drága és nem bírják a ciklikus üzemet túl sokáig.
Egyik ismerősnek a hajóján van sziget üzemű napelemes, meg kikötőben tölthető akkus rendszere, de ő is inkább lítium akkukat használt, mert 1-2 év alatt tönkrementek az ólomakkuk....ugye vitorláson nem mutat jól a diesel korom
Tényleg ha már ilyen nagy műhely meg egyéb felszerelésekről megy a diskurzus, bedobom a témát. van még itthon pár elvileg működő vegyes méretű villanymotorom. kW alattitól asszem 4,2 kW-osig olyan 3-4 darab. 1 illetve 3 fázisról is működtethető. Annyit tudok róluk hogy amikor utoljára kollégám megnézte akkor nem volt rajtuk tekercszárlat. Ha kell valakinek szóljon. darabját méretétől függően kb 10 körül lehet vinni. (nem póstázokvmert nehéz némelyik mint a dög) Ne kérdezzetek részleteket annyit értek az áramhoz hogy ráz.
Abból lehet kapni tartósat.