így van! Sőt!! Az informatikus sosem programozó, és a programozó sosem fejlsztő! Ezeket írtó kevesen tudják.... és kb snekit sme izgat, rühellem, ha informatikusnak meg programozónak neveznek, köze nincs egymáshoz , szívesen segtyek microsoft technológiákban, ha úgy van... sokat tanítottam is , előadások, is, szakmai könyvekben is ott a nevem, és magam is írok egyet 6 éve , nyugodtan keress, ha kell vmi help
Viszonylag sokat,de inkább javításokat.
Speciel most a formák olyanok hogy egy idomított majom 3 havi OKJ-val meg tudná csinálni mert csak modern szögletes forma van.
Nagykanizsai cégnál bármikor van lehetőség és ha nem jön be mész pakkernek vastelepre.
Egy informatikus nem feltétlen programozó
Pl van rendszergazda szak, meg ilyenek
A gyereket a valami autóipari automatizálási tökömtudja mire akartuk beszuszakolni de nem jött össze
A mérnök informatikus meg halasztva lett, de szerintem sose fogja elkezdeni
A youtube dolgaival megkeres otthon havi 200 pénzt akkor mit szarozzon a suliban
Ameddig fut ez a szekér addig ezt kell tolni amikor már biceg majd lesz valami
Vannak filmes sulik is majd körbenéz mik vannak
Valahol el kell kezdeni, én 4-5x annyit keresek, mint az első munkahelyemen, és annyira sok idő nem telt el közöttük.
Legelőször csak egy cél volt, hogy valahol elkezdhessek dolgozni. Utána már könnyebb volt.
Aki rátermett tud érvényesülni.
az informatikában az a baj, hiány van, és sok a friss ember, az egyetemek, főiskolák nem eléggé felkészyítőek, itthon az oktatás nem épp vmi sajnos.
A frissen végzettek kijönnek az iskolából, vegyünk egy normális esetet, ahol anyu apuka ott van, és csak iskolába jár, majd ha esetleg sikerült vmit öszehoznia, és végzett, azt hiszi, ő most akkor innentől huuu mennyi pénzt kereshet, és ilyen irreális összegeket mondanak cégeknél... ha esetleg felveszik vhova. Ez a másik gond, sokan azért akarnak "informatikusok" lenni, mert "jól" megfizetik. Aki így áll neki, már nem "informatikus"...
Első munkahelyem siemens-ben volt :) nyáklapokat programoztam meg teszteltem
Haverom programozo. Be se fejezte az egyetemet, mar a 3. helyre hivtak harmadevesen dolgozni. Felevente-evente valt, mindig egyre tobbert es tobbert. Az elso 5 munkahelyet es masik sraccal egyutt valtotta mindig, szoval meg az se mondhato, hogy haverom a zsenigyerek. Tok atlagos.
Rengeteg programozot keresnek. Sosem eleg beloluk.
Mennyit kárpitoztál?
Kibaszott megterhelő főleg a bőr műbőr
Nekem sok haver van a cégnél aki volt kárpitos 3-5 éveket ha bírnak
A cnc tudás kis cégeknék jól jöhet, de ott meg kb csak olyan kell ahol van 5-10 éves tapasztalat
Nagyobb cégeknél gépkezelő van előre írt programokkkal
Zoli leírta, hogy nekem kb. miért jó :)
Persze az tény, hogy vigyázni kell manapság a hosszú lejáratú hitelekkel. Valószínűleg 20 év helyett inkább 5 éves léptékben tud az ember tervezni.
Nem azt mondom, hogy könnyebb ma baldagulni, mert valószínűleg nehezebb (bár ki tudja), de amíg az ember 1000+ os motorral mehet addig pont leszarom, hogy régen kinek milyne zsigája volt
Ez gagyi duma az informatikusság
Aki frissen végez kb sehova sem jó
Rengeteg olyan rendster van amit nem is tanítanak vagy ha igen nem eleget
Felén egy cég vagy 5 éve keres informatikust egy siemens rendszerhez de senki se ismeri
Duál képzésben pár éve kikéoeztek egy embert ott volt fél lvet és pattant a németekhez 3x annyiért
Manapság egy multinacionális cégnél szerzett gyakorlattal,és kellő képzéssel,legyen az pénzügyi,mérnöki stb képesítés relatíve nagy pénzkeket lehet keresni,gyorsan lehet munkahelyet váltani és elég biztos a megélhetésed.
Tudom mert a tesókám ebben dolgozik.Banki műveletek téren.Irtó sok kollégája van aki bármikor válogathat ajánlatok közt,és nem kis pénzt keresnek.
Egyik héten lepítik másik héten másik cégnél jobb pénzért már melózik is.
Persze nem kazánkovács stb a szakma.
Speciel informatikusból olyan hiány van hogy lasszóval se tudnak eleget fogni.
De itt van a kárpitos.Az se rossz.3 kilót simán lehet keresni.
Jah én jelenleg ugyan annál a cégnél melózok mint a szüleim akkor és jelenleg. De az utóbbi 2-4 évben többször a kirúgás szélén álltam. Nem a munkám minősége végett hanem a sorozatos átszervezésekből kifolyólag. Volt idő mikor 2-3 főnököm is volt egyszerre mert nem tudták eldönteni hogy az osztályom akkor most kinek a fennhatósága alatt áll. No meg ugye állami cég így pl az utóbbi 3 évben három különböző főnököm is volt és 2 vezérigazgatóm is akad ez id alatt. Pedig az asztalom ugyan ott volt ez idő alatt. Jah és az ajtón a csoport neve ez időszak alatt 4-szer változott.
Jano. Nem ismerem a korod bár ha hiszek az adatlapodnak akkor nem vagy nálam sokkal idősebb. Én egyet is értek veled meg nem is.
Általánosságban nem élünk rosszabbul sőt sokkal jobban élünk mint anyumék elmondásai alapján. viszont azokból az elmondásokból az az alacsonyabb szint sokkal stabilabbnak tűnik mint a jelenlegi.
Akkor anyumék bár másodállással simán be mertek vállalni egy hosszú lejáratú lakáshitelt 30 évre mindezt már a 80-as évek végén. alig 20-on éves fejjel. Mert stabilabbnak tűnt a rendszer egy nagy állami cégnél hosszútávon is. Én most közeledvén a 30-hoz tuti nem mernék egy ilyet bevállalni. Messzebb ér a takaró ezt nem tagadom de úgy érzem hogy ezt a takarót sokkal könnyebben leránthatják az emberről, mint régen. Akkor kicsi volt ugyan de úgy le volt szegezve az ágyhoz azt onnan aztán senki nem vitte sehova. Tehát vannak pro és kontra érvek is a most és a régmúlt között. Én a a mostanit jobban kedvelem. Tuti nem motorozhattam volna ennyit ebből a melóból a 80-as években mint ma.
Nem voltak ekkora odrdas nagy különbségek és nem nyomta a pofába ekkora töménységben a sajtó meg az internetes portálok hogy a győzike mekkra házat vett,hanyadik félmillás herevasaláson van túl a berki,hol helikoterezett rogán,mennyi rolexe van botkának stb.
Csak azt látta hogy a szomszéd pali aki a mezőgépnél ellenőr ugyanolyan zsigát nyert betétkönyvel mint a másik szomszéd karcsi aki a külkernél osztályvezető.
És mindkettő ugyanahoz a bélához járt pecázni akitől a hűtőgépet lejmolták mert a lehelnél volt raktárvezető.
Boldog tudatlanság
Manapság lényegesen jobban élünk, csak a nagy többség gondolkodásával még mindig komoly baj van.
Feltehetőleg nem tudnak mit kezdeni a jóvilággal és önmagukkal.
Ha már az ember nem a másikat nézi, nem irigy, és megelégszik egy jó átlagos szinttel, akkor ugyan úgy meglehet mindene, de mégsem kell azért reggeltől-estig melózni. Beledögleni a hitelbe stb...
Manapság is főmérnökként elég jól lehet keresni. Sokmindenre telik belőle.
Nem mindig.
Erre ékes példa a mi kicsiny országunk.
Fineszesen csinálták mert alapvetően nem mutatták hogy van aki jobban él,nem volt a sajtóban közszereplésben,csak fű alatt.
A nagy átlag meg szinte mind ugyanúgy élt.Volt trabi,lehetett menni balcsira meg NDK-ba és volt létbiztonság.Ha valaki egy cégnél volt mondjuk főmérnök az sanszosan fel tudott nevelni két gyerkőcöt,volt egy nyaralója csákánydoroszlón szot üdülőben volt két hetet zsóriban és volt nygdíj,de nem volt bűnözés gyilkosság meg évi 3.
No ez az alapja a "régen jobb volt" nak.Persze lehet akinek ez nem elég de sokaknak az volt.
Akinek meg nem volt elég az elkezdett feketézni,fusizni,lemyúlni a TSZ erőforrásait.
Ami egy idő után már nem volt kigazdálkodható mert szó szerint vette mindenki a "tied a gyár magadnak építed" szlogent és széthordták a lelkesek.
Pl. bruneiben szeretik a királyt,fontos neki a nép,bár kétségtelen,hogy ez nem gyakori.
A fejlett nyugaton is diktatúra van ,az,hogy mennyire szar vagy jó ott élni az határozza meg,hogy milyen kerületet tudsz megfizetni.
Speciel most a formák olyanok hogy egy idomított majom 3 havi OKJ-val meg tudná csinálni mert csak modern szögletes forma van.
Nagykanizsai cégnál bármikor van lehetőség és ha nem jön be mész pakkernek vastelepre.
Pl van rendszergazda szak, meg ilyenek
A gyereket a valami autóipari automatizálási tökömtudja mire akartuk beszuszakolni de nem jött össze
A mérnök informatikus meg halasztva lett, de szerintem sose fogja elkezdeni
A youtube dolgaival megkeres otthon havi 200 pénzt akkor mit szarozzon a suliban
Ameddig fut ez a szekér addig ezt kell tolni amikor már biceg majd lesz valami
Vannak filmes sulik is majd körbenéz mik vannak
Legelőször csak egy cél volt, hogy valahol elkezdhessek dolgozni. Utána már könnyebb volt.
Aki rátermett tud érvényesülni.
A frissen végzettek kijönnek az iskolából, vegyünk egy normális esetet, ahol anyu apuka ott van, és csak iskolába jár, majd ha esetleg sikerült vmit öszehoznia, és végzett, azt hiszi, ő most akkor innentől huuu mennyi pénzt kereshet, és ilyen irreális összegeket mondanak cégeknél... ha esetleg felveszik vhova. Ez a másik gond, sokan azért akarnak "informatikusok" lenni, mert "jól" megfizetik. Aki így áll neki, már nem "informatikus"...
Első munkahelyem siemens-ben volt :) nyáklapokat programoztam meg teszteltem
Rengeteg programozot keresnek. Sosem eleg beloluk.
Kibaszott megterhelő főleg a bőr műbőr
Nekem sok haver van a cégnél aki volt kárpitos 3-5 éveket ha bírnak
A cnc tudás kis cégeknék jól jöhet, de ott meg kb csak olyan kell ahol van 5-10 éves tapasztalat
Nagyobb cégeknél gépkezelő van előre írt programokkkal
Persze az tény, hogy vigyázni kell manapság a hosszú lejáratú hitelekkel. Valószínűleg 20 év helyett inkább 5 éves léptékben tud az ember tervezni.
Nem azt mondom, hogy könnyebb ma baldagulni, mert valószínűleg nehezebb (bár ki tudja), de amíg az ember 1000+ os motorral mehet addig pont leszarom, hogy régen kinek milyne zsigája volt
Aki frissen végez kb sehova sem jó
Rengeteg olyan rendster van amit nem is tanítanak vagy ha igen nem eleget
Felén egy cég vagy 5 éve keres informatikust egy siemens rendszerhez de senki se ismeri
Duál képzésben pár éve kikéoeztek egy embert ott volt fél lvet és pattant a németekhez 3x annyiért
Ugyanott voltam ugyanazt csináltam és mindig gagyibb kft-be lettem áttuszkolva
Tudom mert a tesókám ebben dolgozik.Banki műveletek téren.Irtó sok kollégája van aki bármikor válogathat ajánlatok közt,és nem kis pénzt keresnek.
Egyik héten lepítik másik héten másik cégnél jobb pénzért már melózik is.
Persze nem kazánkovács stb a szakma.
Speciel informatikusból olyan hiány van hogy lasszóval se tudnak eleget fogni.
De itt van a kárpitos.Az se rossz.3 kilót simán lehet keresni.
Szóval aki akart az tudott motorozni
Neked egy bármilyen hitel olyan mint kismalacnak a sötét farkasokkal teli nagyerdő éjszaka.
Általánosságban nem élünk rosszabbul sőt sokkal jobban élünk mint anyumék elmondásai alapján. viszont azokból az elmondásokból az az alacsonyabb szint sokkal stabilabbnak tűnik mint a jelenlegi.
Akkor anyumék bár másodállással simán be mertek vállalni egy hosszú lejáratú lakáshitelt 30 évre mindezt már a 80-as évek végén. alig 20-on éves fejjel. Mert stabilabbnak tűnt a rendszer egy nagy állami cégnél hosszútávon is. Én most közeledvén a 30-hoz tuti nem mernék egy ilyet bevállalni. Messzebb ér a takaró ezt nem tagadom de úgy érzem hogy ezt a takarót sokkal könnyebben leránthatják az emberről, mint régen. Akkor kicsi volt ugyan de úgy le volt szegezve az ágyhoz azt onnan aztán senki nem vitte sehova. Tehát vannak pro és kontra érvek is a most és a régmúlt között. Én a a mostanit jobban kedvelem. Tuti nem motorozhattam volna ennyit ebből a melóból a 80-as években mint ma.
Csak azt látta hogy a szomszéd pali aki a mezőgépnél ellenőr ugyanolyan zsigát nyert betétkönyvel mint a másik szomszéd karcsi aki a külkernél osztályvezető.
És mindkettő ugyanahoz a bélához járt pecázni akitől a hűtőgépet lejmolták mert a lehelnél volt raktárvezető.
Manapság lényegesen jobban élünk, csak a nagy többség gondolkodásával még mindig komoly baj van.
Feltehetőleg nem tudnak mit kezdeni a jóvilággal és önmagukkal.
Ha már az ember nem a másikat nézi, nem irigy, és megelégszik egy jó átlagos szinttel, akkor ugyan úgy meglehet mindene, de mégsem kell azért reggeltől-estig melózni. Beledögleni a hitelbe stb...
Manapság is főmérnökként elég jól lehet keresni. Sokmindenre telik belőle.
Erre ékes példa a mi kicsiny országunk.
Fineszesen csinálták mert alapvetően nem mutatták hogy van aki jobban él,nem volt a sajtóban közszereplésben,csak fű alatt.
A nagy átlag meg szinte mind ugyanúgy élt.Volt trabi,lehetett menni balcsira meg NDK-ba és volt létbiztonság.Ha valaki egy cégnél volt mondjuk főmérnök az sanszosan fel tudott nevelni két gyerkőcöt,volt egy nyaralója csákánydoroszlón szot üdülőben volt két hetet zsóriban és volt nygdíj,de nem volt bűnözés gyilkosság meg évi 3.
No ez az alapja a "régen jobb volt" nak.Persze lehet akinek ez nem elég de sokaknak az volt.
Akinek meg nem volt elég az elkezdett feketézni,fusizni,lemyúlni a TSZ erőforrásait.
Ami egy idő után már nem volt kigazdálkodható mert szó szerint vette mindenki a "tied a gyár magadnak építed" szlogent és széthordták a lelkesek.
A fejlett nyugaton is diktatúra van ,az,hogy mennyire szar vagy jó ott élni az határozza meg,hogy milyen kerületet tudsz megfizetni.