Ez csak látszat
Ki lehet lépni persze. De egy anglia méret is le fog térdelni a kilépés után, persze csak ha nem lesz millió kiskapu-kedvezmény oda-vissza
Magyarországnak teljesen vége lenne ilyen esetben, magyar ipar nincs magyar kereskedelem nincs magyar mezőgazdaság részben van
Naivitásod megmosolyogtató
Nem mennék bele a pénzügyi helyzet azonnali megingásába,a felvásárolt s tönkretett ipar milyenségébe,a megvásárolt politikusok erkölcsi milyenségébe,a média mindenhatóságába,stb.
Szerintem azt a kis időt bárhogy kihúzzuk ami a következő nagy háborúig van
Szerintem elég kevés a párhuzam.....ebből bármikor ki lehet lépni, talán ezzel lehet kezdeni, semmi sem kötelező, lépjünk ki és élvezzük a szabadságot.
Hááát,mivel nincs új a nap alatt ezért én nem vagyok ennyire optimista!
Amúgy érzésem szerint most brüsszel az új szovjetúnió!
Nem szó szerint,de azért van nem kevés párhuzam!
Egy biztos még jó sokáig!
Aki dolgozik az szopik,aki közel a tűzhöz azt szopják
Az utolsó mondatod a lényeg....azt meg nem tudhatjuk mekkora vagyonuk volt stikában az akkori elitnek hisz az nyilván nem itthon tartották, látszatra szerényebben voltak mint a mostaniak, de tisztességesebbek biztos nem.
Emlékszem anno amikor a rrégi endszernek vége lett akkor fikázta acreform a vezetőséget
Hogy kádár külön vonattal járt meg volt neki hifitornya
Ha a,mostaniak is ilyen arányú gazdagságot halmoztak volna fel akkir bokáig járnánk a,pénzben
Szerintem arányokban nézve most nagyobb a különbség
Bár az ugaz hogy most azért az átlag melósnak olyan cuccai vannak ami hajdanán elképzelhetetlen volt
Akkor gyerek voltál és nem tudtad, hogy a szüleid mit élnek át csak a jóra emlékszel, de elég csak megnézni, hogy akkor mik voltak a lehetőségek és ma mik a lehetőségei egy gyereknek.......persze az akkori pártelit nem ér mert azoknak a mi bőrünkön végtelenek voltak a lehetőségei, mi nem jártunk külföldre csak az 5 cuclista országba lehetett, szarabbnál szarabb termékeket vehettünk, enni csak pár félét tudtunk hisz a boltokban más nem volt meg ilyenek, én megéltem azt az időt és legfeljebb a fiatalságom sírom vissza, de a körülményeket nem.
Halálra ítéltek a héten két Dél-Koreai újságírót az északik mert megírták, hogy az északi pártelit nyugati módon él és nyugati termékeket használ. Egy diktatúra kb így működik, a népnek beadják, hogy az élet értelme a közösségi lét és az annak szolgálata az élete árán is míg a derék tolvajhad akik a nyakukon ülnek kiélvezik a dekadencia össze vívmányát és lehetőségét és hát épp azért kell elnyomni a többit mert amúgy ők maguk csak az erőszakhoz értenek és ha nem lenne ez alapján hatalmuk akkor az életben semmire sem vinnék mert ahhoz tehetségtelenek. Én pártkörnyéken nőttem fel (kisvezetők, apparatcsikok) és ugyan maguk a szülők nem éltek nagylábon (nyaraló stb. persze volt, de csak szoci autó meg ilyenek), de a gyerekeik már nem bírták visszafogni magukat, nem volt jó látni csöves szülők gyerekeként ahogy a velünk egyidősek mihez tudnak hozzájutni, ez erősen rombolta a lelkünkben a diktatúra iránti lelkesedést.
A kettőből kellene gyúrni valami normálisat!
De ahhoz olyan vezetők kellenének akiknek fontosak vagyunk s nem csak a hatalom,pénz,hatalom,pénz témákban tudnak gondolkodni!
Ez meg már Sci-fi
Én azt nem értettem a cocializmusban,hogy a sok pártfunkci állandóan baszogatott bennünket a nyugatimádatért(akkor még volt ) és bizonygatták,hogy ez, itt mennyire fasza!
Viszont ahogy összeloptak egy kis pénzt mindegyik azonnal vett valami audit,opelt,fiatot,stb.
Még a koreai háborút a ruszkik oldalán megjárt faszi is BMW-t vett,utált is a dzsekimen lévő amcsi zászló miatt
Nem.
Az első hogy időben elkészülnünk és nem sütünk,a másik hogy azt a baszott féket nem úgy húzzuk mint amikor 28 fok van reggel,és nem a saját utcank végén hogy ideje se legyen melegedni.
és mi van,ha egyszer azért lehet megunják,hogy a pénzükkel mit csinálunk...?