Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Meg mindig az van hogy lassan 50 vagyok,30 ev utan gondolkodni kell,lezergep kezelokent?
Te miafadzert nem ulsz egy ilyen gep mellett?
columbóna k143 része van de azt láttam mindet többször is. valami mást néznék. ne azt ajálgassátok, hogy hol nézzem, hanem, hogy mit. Címet írjatok 😉
Pont most volt hír a tavalyi 2 biztiőrről akik egy sátorban fulladtak meg a gázfűtéstől, azért egy benzines aggregátor sokkal többet eszik mint egy diesel állófűtés, kis teljesítményű kínai amiről talán egy 2kw-os fűtés elmegy 1.5l/h az állófűtés nagy akksival sokáig bírva 4dl/h.
nekem olyan a sátor hogy fent-lent van szellőző, el sem lehet igazán zárni, csak ha nagyon-nagyon-nagyon akarom
ha tombol a szél akkor érezni hogy egy kicsit lengedezik bent a levegő
de akkor úgy fúj hogy a balaton kőszegély szélétől kb 15 méterre volt a sátram és kicsapott rá a víz, pedig onnét még vagy 5 méterre volt a nyugvó vízszint előző este
ezt értem, de akkor az alap dolog előjött: hogy egy lézergép kezelő keres nettó 400 pénzt 5x8 óra melóval 30 nap fizetett szabadsággal (és 15 nap betegszabadsággal de ez nem fizet olyan jól)
szóval 12 hónapból 10,5 hónapot kell dolgozni 12 havi bérért
ennyiből is járhatsz az astrával csak lesz majd 100 napod pluszban a jelenlegihez képest 😉
Annyit nem hoz a dolog.Van berleti dij,meg a tobbi.Szerinted mert jarok aszmaval?Szerelem?
A Videán fent van szinte az összes Columbo epizód :D

Viccet félre, ott van egy mázsa mindenféle szinkronos film. Csak tedd be a keresőbe, hogy "teljes film" és lesz kismillió találatod.
videán több a film én ott nézegetek kb mindent
15 ezer egy co érzékelő aztán 5-6 évig megy
ennyit csak megér
na itt péntek óta nincs se net se tv. mondjatok valami olyan filmet amit érdemes lehet megnézni és rajta van a jutubon magyarul. (gondolkodós) A galaxis örzöi 3-at most láttam moziba a gyerekkel a fene gondolta, hogy két és fél órás lesz szóval ne ilyen témájú legyen az ajánlat 😅
mi pont ilyennel fűtöttünk. Aztán ezek fel vannak szerelve már érzékelőkkel,ha fogy az oxigén leáll és riaszt. (kezeit széttáró)
Ha ezt nem tenné akkor bizony a sátorból is elfogyna az oxigén hiába írja ini, hogy nem Egy 2 héjjas jó bojlis sátor bizony elég jól zár. De vannak sátrak kifejezetten fűtésre tervezve olyan kivezetéssel és hozzá való fűtőtesttel ami az oxigént az égéshez a szabadból biztosítja(kezeit széttáró)
😅
400 maxiból kb megkap 250 nettót, lehet kicsit kevesebbet, ennyi egy műkörmösnek pont elég azért hogy ott legyen
300 nettó lehet nagyjából 500-ba neked, ennyibe beleférhet heti 1-2 gyors vákuum is
nem azt mondom hogy a maxi csúcs bérrel kezdjen, de ha szar bért kap/kapna nem fog odamenni, így csak a béna megy el annyiért, és sokszor évek kelenek hogy valamit érjen is
régi cégnél is egy időben elég szarul fizették meg a hegesztőket egyből el is ment aki tudott maszekot vagy jobb állást aztán jöttek helyettük a bénák, még engem is be akartak szervezni pedig még co gépet nem is láttam közelről 😆
aztán amikor küldözgették vissza a gépeket hogy kurva szarul néznek ki akkor emelkedett a hegesztői bér jöttek a jobb képességűek vissza(van 3 nagyobb cég ott kóvályog a hegesztők fele ide-oda)
most már elvégeztettek az egész társulattal egy minősített hegesztői vizsgát, bér is fasza és nagyjából minden fasza
A nagykormos cicababa csak akkor hozza vissza a havi hatkilot amit ki kell adnom jarulekokjal egyutt erte ha 10 oraban szetteszi a labat.
Megrendelolap es katalogus mutogatasbol nem.
zolinak egy nagykörmös cicamica kell aki tudja mikor melyik prospektust kell kinyitni, és ki tud tölteni egy megrendelő lapot
értékesítő a gyártó üzembe kell aki a bútorboltosokkal tartja a kapcsolatot
az élet kibaszott egyszerű csak a sokan túlbonyolítják
Simán haltak meg így sátorban vagyonőrök ezzel a fűtéssel. Mostanában volt a hírekben.
Ezt mondod te? Te aki egy két aprócska részletből általánosítod az embereket? Te aki beleugatsz mindenbe és azt hiszed a világ körülötted forog?
Így van. Régiónként van egy átlag kereset abban a szakmában, ha valakit felvesznek mint szakmunkás, nem adhatnak neki azonnal kiemelkedően magas bérezést és igen ha ügyes, kap emelést.
Fordítva ültök a lovon, azt hiszitek hogy hatalmas bérrel kel kezdeni, hogy akkor majd jól dolgozik. De nem, azért kell a nagy bér mert jól dolgozik.
Aha, tehát pl ott a Zoli. Ahhoz hogy ő felvegyen egy értékesítőt, hírnévből kellene ismerje már az embereket. Gondolkodj már. Szerinted ez reális ?!
A jo szakember siman megel sajat vevokorrell,sajat vallalkozasabol,nem kell alibi elso munkahely meg napibejelentesel kuncsorogni ismeroshoz hogy legyen helye fusizni.
Eh. A fotelvirológusokból bútorboltos vállalkozó lett, mindenki mindenhez is ért megint.
És pont ezért sírnak hogy nincs jó munkaerő.A jó munkaerő nem fog így odamenni.
A jó szakembert pl megelőzi a hírneve,ismeretségből,tapasztalatból.Nem egy bonyolúlt dolog.A jó szakember már végigjárta a ranglétrát.Látod,pont ezért nem fognak oda menni a jó szakemberek.Nemrég keresett meg egy régi ismerős,próbált oda csalni magához,én csak annyit mondtam hogy nem akarnál te annyit fizetni amennyit én kérnék,ebben biztos vagyok,kár is beszélni róla.
szóval meghirdetsz egy ács állást és azt mondod mivel egy üres lap vagy komám kapsz 1000ft órabért, aztán ha kész a tető és fasza akkor már csak 4-5 tető és kapsz akár 1200is
de nyugi 5 év múlva ez akár 2 ezer is lehet 😂
aki nem látja meg a munkásán 1 nap alatt hogy neki megfeleő-e az meg is érdemli