Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Itt. Má telefosta a topicot 😁
Hol? 🤨
Háhogyaviharba ne lenne jobb.
Bar a bosszú valtoja nagyon gaz. 😆
Bazzeg pipi előkerült....'nem vagyok hajlando visszaolvasni tiz oldalt
Mégiscsak jobb a manuális váltó....'.van olyanom eladó motorostól 😁
Jo hir hogy a csájna ipar is raallt. 😆

https://www.ebay.com/itm/145065873736
Ja,es a nyamvadt crosstourer ugy nez ki valto motor vagy mi a rák ami gebasz.
Nem tudtam otthagyni,a tulaj megunta a gyorshajtas csekkeket es 120 nal elveszi a gazt.
Ami szar mer tenyleg 109 a vege gps szerint.
Pedig kenyelmesen 120 at szoktam tartani,elozesnel 130.
Menne uresen 140 et,de ott mar fogyaszt is.
Azt sem értem amikor én megyek a főúton 110-zel óra szerint tempomattal, megelőz az ember és lassít.
nekem van olyanom a dákóba nincs(kezeit széttáró)
Ismerős. Az még jobb amikor rá is gyorsít előzés közben, aztán amikor visszasorolsz mögé, hogy oké, jó lesz nekem ez a tempó akkor megint lassít....aztán az ember ne hagyja ott a picsába a traffipax toleranciát leszarva 🤣
Speciel van olyan hogy emberünk vasárnap jó délután az M7-esen konkrétan gps szerint 107-el ment.
Kurvahosszú egyenes,nekifutottam előzésnek.A járműkecske bérlős óra szerint 120-nál korlátoz,ami gps-el 109.
Az a szemétláda szakállas kockás rövidujjú inges vén seggfej meg végig tartotta a 107-et.Mögöttem volt vagy 10 autó ami rágta a kormányt.
Se gyorsít se lassít.Csak megy.107-el.
Milyen ember az ilyen?
Na én majdnem megtörtem a céges kocsit a sebesség limiter miatt 🤣
Nincs benne tempomat, azzal szoktam beállítani mennyit akarok menni, azt nyomok egy padlót, és tartja.
Lámpánál elfelejtettem, majd egy előzés közben korlátozott be.
Azóta nem használom. Baromság. A tempomat az viszont jó cucc. Azt kell beállítani, aztán azzal sem léped túl a megengedettet ha nem akarod.
Mondjuk ez is igaz. Én is pont ezen filóztam most a motoron, poroszkálva 100-al az Üllőin, hogy hamar le fog ez csengeni ember hiány miatt, mint a többi fellángolás, csak ugye szezon elején kell kicsit ijesztgetni a népet, meg a nyaralásra is meglesz a támogatás 😆

Különben én az átlag sebesség mérést jó ötletnek tartom autópályán, meg autóutakon.
Teli a hócipőm, hogy nincs egy sebesség amire beállok, és végig tudok menni, mert szlalomozni, fékezni, gyorsítgatni kell, vagy a 95-el előzők miatt, vagy a mögöttem 180-al xenonlámpázóktól.
Amikor nincs forgalom, egyenletes 130-al jobb átlagot lehet futni takarékosabban, és az átlagsebesség mérésbe még az is belefér, ha előzés miatt rágyorsít az ember.
Emiatt mondjuk pont nem aggódok. Két féle ember lesz. Az egyik aki szarik bele, aztán 5-10 évente belefér 1-1 büntetés, amikor a traffipaxok új szokását kell megtanulni.
A másik meg 35-el fog poroszkálni.
én péntek este fogtam egy 6-os tövest aztán vége lett, vasárnap reggelig egyszer csippant a jelző amikor rászállt a nádirigó
olyan mértékű kapástalanság volt hogy a törpe se rágta a halas bojlit
ha héten se lest semmi akkor szeptember végéig csak azért megyek ki hogy ne lássam az asszonyt egy ideig 😁
nekem 1 hetem volt nullás merenyén ott már verik a nádat rendesen(ujját lefelé mutató)
Megérkeztünk hétfőn a sógorral. Az első nap olyan illuminalitásba estünk, hogy csak kedd délutánra tudtuk megkezdeni a pecát 😅
Ráadásul kedd-szerda- csütörtök délig folyamatos viharos erejű szél vastag felhőzet és 12-13 fokos hideg(fejét fogó) Az itthoniak meg élvezték a szélcsendet 22-25 fokos napsütésben(szemeit körbeforgató)
Szóval kedd délutánra behúztunk. Jobbra mellettünk ukránok (nem is értem, 30-40-50 éves ukrik 6-an mit kerestek nálunk a katonásdi helyett) (kezeit széttáró) Balra tőlünk szlovákok, románok(kezeit széttáró) este felé felvette a 20-as pelletet egy dorozsmás dévér. Mondom én ugyan vissza nem húzom a cájgot a bot ment a parton egy nyárfának nekitámasztva. Éjfél körül feküdtünk le a szél fújt az eső esett(ujját lefelé mutató) hajnal 3 kor elsült az egyik bot, kiszedtem egy 18,5-es tövest (meghajlós) na mondom jó lesz ez innentől indulunk befelé(óranézegetős) Na azt a botot sem vittem vissza a sógornak is bent volt még 2 botja nekem is maradt bent 1. Fél hat körül éppen ébredezgetek a sátorba csipog a rádiós jelző. Na mondom baszakszik valami megint a horgon belelépek a papucsba kicipzározom a sátrat. elég mattos voltam még alig láttam ki a fejemből. Az ukri sportkollega meg ott áll a sátor mellett hadovál valamit nekem(kezeit széttáró) Az ő állásuk kb. 60 méterre van a mienktől. Kérdeztem, tőle, hogy nu kák? Mert ugye én tanultam oroszt régen(kezeit széttáró) Mutogat a stégemre. Odanézek se rod-pod, se horgászbot csak a csupasz stég(szemeit körbeforgató) kérdezem ggye udocská? a gyegébbek kedvéért kérdeztem, hogy hol a horgászbotom? Az ukri széttárta a karjait, hogy Ő nem tudja majd integet, hogy menjek át a táborukba mert mutatni akarnak valamit. Átballagunk. Már fent voltak vagy ketten hárman láttam lázasan szerelgeti mindenki a botját 😅 mutogat, hogy monofil az enyém? Egy nagy kupacban rengeteg fluoreszkálló sárga zsinorom ott hever előttük az állásban amit már lefejtettek a saját szerelésükről(fetrengős) Mondom az enyém ám(gondolkodós) Mutogatja a kezével, hogy kapásom volt a halam átúszott a térfelükre összeszedett vagy 6 botjukat 😂 Mondom ezt értem de még is hol a botom? Kérdeztem még egyszer. Mutatott a csávó a víz felé csak ennyit mondott in the water 😅 Hát teljesen elkeseredtem visszamegyek az állásunkba odamegyek a sógorom sátrához felverem, hogy jöjjön már tragédia van 😅 Kijött aztán akkor vettük észre, hogy a rod-pod a stég mellett a vízben van csak a lábai látszottak ki. Kiszedegettük bot sehol. Aztán elkezdtük keresgélni a csónakból a botot a szerencsére találtunk zsinórt így a stég előtti nádasból a bot is előkerült a víz alól(meghajlós) Délig megfejtettük a rejtvényt. Szóval a hajnali pontyomnál addig baszkódtam a hal kiemelésével, hogy a fogó bottal a podon lévő botot kibillentettem az elektromos jelzőből. Aztán mérés és fényképezés után a halat amikor visszatettük a vízbe a sötétben szélben esőben hidegben nem foglalkoztam, hogy az utolsó 1 botom ami még a rod-pod-on volt mi van vele. A hal úgy húzott le 400 méter zsinórt, hogy nem jelzett a jelző aztán a végén lerántotta az állványt a stégről a bottal a megkötésnél. (fejét fogó) 3 elektromos jelzömből most kettő már működik 1 még gyengélkedik. Szerencsére a sógórnál mindig vannak pót cuccok így zsinórt is meg jelzőket is tudott adni. Aztán onnan tól meg megállt a hal a következő napokban féderbottal fogdostunk kilós dévéreket meg 2-3 kg-os pontyokat, de a bojlis botokról értelmes kapás már nem jött szombat reggelig(fejét fogó) Annyira nem fogott senki semmit a környékünkön, hogy 6 csapatot számoltunk aki 1-2 nappal hamarabb ment haza mint ahogy a foglalása szólt(kezeit széttáró) Az ukrik is egy nappal hamarabb dobbantottak és nem hiszem, hogy azért, hogy hazaérjenek harcolni(gondolkodós)
"Tegye fel a kezét az, aki látott már olyan sebességmérőórát , ami kevesebbet mutat a valós értéknél"
Jelen! ;-D van ilyen a motor a garázsomban. Talán annyira öreg már, hogy mire felépül benne az örvényáram már rág túlléptem a megengedett sebességet...Nem is merek vele "50"-el menni a városban...

Amúgy nem lehet, hogy csak a müszerek hitelesitésére szánt összeget szeretné a hatóság megsporolni, vagy már eleve hiányzik is a költségvetésböl???!
Biztos "baloldalra" volt csúszva a ez a hitelesitési eljárás, és most kitolnak velük...(?!)
régen az f astra 50es óra állásnál 48-at ment aztán a /80 gumikkal meg lett 53
Mármint hogy többet......nem?Többet szoktak mutatni
Na tessék,hol a probléma?Ha az óra 48-53 nál volt,akkor te nem mentél 50nél többel.
felénk még csak a keszeg szerelmes
de már folyik a pontyokból a tej szóval pár hét és nem kell pecázni
pünkösd hétvége már tuti nullás lesz
Reszelitek a fingot rendesen, megint... 🤣 Tegye fel a kezét az, aki látott már olyan sebességmérőórát , ami kevesebbet mutat a valós értéknél. Én csak olyat láttam eddig, ami néhány (2-5) km/h-val többet mutat. Lehetett az E320 Mercedes , lefosott golf vagy a mostani 2018-as Mondeom is.
- Külföld, meg Nyugat Európa: nem tudom, kinek mi az...DE! olasz,német de még az osztrákok sem tudják/akarják a zéró-toleranciát sebességre (németek még alkoholra sem 😂) Kaptam már büntetést németben, itt világosan le van írva, hogy legutóbb pl. 62-vel mértek be, ebből a 3km/h-s toleranciát levonva 59-ért büntetnek. Osztrákoknál megállítottak 70-es területen 94-gyel bemérve, a papírra ugyanúgy 91-et írva 60 Eur-t kértek el tőlem. Az előttem lévő BMW-s havert, akit igyekeztem utolérni, 83-mal meg sem állították, azt mondták az még belefér... Olaszból kaptam büntit Livorno környékéről 90-es területen, ahol 100 alatt mentem, nem villant a trafi.. 102-nél már igen.
Elhiszem, hogy van, akit a szerbek 1km/h miatt megállítottak, de.. biztos vagyok benne, hogy csak azért, mert tudták, hogy a a delikvens inkább kifizeti, csak hagyják tovább menni a lehető leghamarabb.
én most az asszony autójában találtam egy kapcsolót amit eddig sosem használt nem is igazán tudtuk, mi az(kezeit széttáró) Átböngésztem a dácsia kézikönyvet aztán valami sebességkorlátozó gomb. Szóval beállítottam neki gps szerinti 50-re aztán hiába nyomja tovább a pedált annyival megy az ótó(kezeit széttáró) Nem sok gomb van a dákón de még mindig van olyan amit nem tudjuk mire való azt már nem volt erőm kikeresni hiába volt a kezembe a kézikönyv na majd ha egyszer kijön rá a lépés(fetrengős)
már ívnak, hogy rohadnának meg(ujját lefelé mutató)