Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

amúgy engem egy kicsit megrémíszt hogy belátható időn belül elkezdődik az életszínvonalunk csökkenése, és senki nem beszél erről semmit, és ugyanúgy pazarol mindenki
azok elhiszik ha sokat hallják
van rajta gyárilag, szerintem nem működik 😉
ez pont olyan mint ha kitalálod hogy a nagy lufi jobb-szebb-szórakoztatóbb mint a kis lufi, ami akár igaz is lehet
emiatt mindig tovább fújod hiszen mindig van egy kicsit nagyobb.... aztán egszer csak vége van az egésznek
ez a te szemléleted
örökös fejlődés nem lehet egy zárt rendszerben, még akkor sem ha a rendszer egész nagy
más
nálunk kisütött a nap délután kimentem egy kicsit billegni a hintára, voltam kint kb 1-1,5 órát de legalább 20 repülő elment, néha olyan csíkos volt az ég mint egy zebracsorda menne fent, mi meg baszakodunk a villanyos kocsikkal 😂
Az évi 3-4 fok átlaghőmérséklet csökkenés? Ajjaj, de elég lenne.
De akkor legyen 5 fokkal kevesebb.
Milyen médiába? A plázapicsáknak elmondani, hogy vége ennek és mehetnek vissza a kb- 1700-1800-as évekbe?
lehet rakni kellene a hidegoldali bemenő ágra egy biztonsági szelepet 😅 20 évig szerencséd volt, hogy a nyomástól nem repedt ketté 😂
Félek, csak minket.

Amúgy arra céloztam, hogy mi elvagyunk ahogy most, de mi lesz azokkal a milliárdokkal, akik azért jóval alacsonyabb szinten élnek tőlünk. Így maradjon, vagy őket is minimum a miénkre (azért a miénkre, ha már "mi" találtuk ki az életszínvonal befagyasztást), de akkor a megint környezetromboló, igaz igazságosabb. vagy minket szorítsanak vissza a sárkunyhókra és bogárevésre?
Zsákutcába te futsz és lassan ütközöl is ha nem lassítasz. 😁 Te öregebben gondolkodsz mint a 87 éves szomszéd öreglány és mindenkit lehúznál erre a szintre. Próbálom megideologizálni, hogy miért jó a fogyasztást erre te muppet sós öregként mindeg ellendrukker vagy. 🤪
-20 fok pont elég lenne ahhoz hogy itt alaszkai éghajlat lenne, 3-4 hónapos fagymentes hónappal
mezőgazdasági termelés igen közel lenne a nullához, az életbenmaradáshoz mindenképp kevés lenne
de a +20 se lenne jobb, igaz hűtött növénytárolókat mindig könnyebb csinálni mint fűtöttet, de akkor se jutna mindenkine kaja
a 3-4 fok nem okozna tömeges pusztulást, legalábbis mi ezt nem látnánk
nem akarok vissza léptetni senkit sem, igazándiból ha egy önfentartó rendszer kialakítása lehetetlen, olyan mértékű összeomláshoz vezetne hogy saját magunkat nyírnánk ki
amúgy az ipari forradalom előtti idők még nagyjából önnfenntartóak voltak, hiszen a természetes szelekció jól működött, ha erőforrás hiány volt vagy éhenhalt a nép egy része vagy háborúskodott és emiatt haltak meg sokan
jelentősen kellene lassítani a zsákutcában való futást
utána a sanyi féléket kellene picsánrúgni(pl usa lakosságának legalább 90%)
és a gyerekeket erre tanítani, plusz a médiába napi szinten megemlíteni
ha nyerünk +20-50 évet akkor lesz sok plusz év kiagyalni a tutit
Eddigi írásai alapján inkább úgy vélem vissza léptetne minket úgy 1000 évet.......vagy többet. 😁
Konzerválni akarod a jelenlegi állapotot?
20? Elég lenne 3-4 fok is, hogy a felét elvigye a belzebub.
az újrahasznosításra kellene ráfeküdni bármibe is kerüljön
de akinek van pénze nem szeret olyan üzleteket csinálni amin nincs nagy haszon, a veszteséget meg jobban utálja mint ördög a szenteltvizet
a kirajzáshoz 2 dolog kellene:
legyen hová menni
legyen mivel menni
egyelőre egyik se teljesül, annyi van eddig hogy pár bolygó olyan övezetben van ami akár alkalmassá is válhat
de pl ha a földön lecsökenne vagy nőne 20 fokot a hőmérséklet máris lakhatatlan lenne, szóval azért az hogy lakható övezetben van az még nem jelent semmit
Jó, a benzin helyett nyersanyagot kellett volna írnom.
A megoldást nem tudom, mert amit tudok, az politikailag nem korrekt, pedig nagy- és komoly problémára erős megoldás a megoldás. Az is jó, amit írsz, de messze nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ez legyen a megoldás. Hova-mivel vihetek el milliárdokat?
nem a kőolaj fog gondot okozni, hanem egyéb nyersanyagok
kőolaj van még sok, ahogy emelkedik az ára úgy szedik eló az eddig félretett lelőhelyeket
ebben az lesz majd csak a gond hogy 1 egység energia árán lesz végül 5-6 energia egységnyi kőolaj és ez nagyon megdrágítja
a legnagyobb bőség idején nagyjából 1:100-hoz volt az arány, jelenleg 1:20 körül lehet ha jól emlékszem
Erre mondom a kirajzás reményét mert ugye népirtás nélkül a szaporodósdi nem fog lassulni így ha nem akarunk végítéletet a földön akkor sokunknak el kéne hagyni. 🌍️ 🚀 🛸
Én a szaporodásban nagyobb problémát látok, plusz a víz, mint abban, hogy benzin vagy áram hajtsa az autómat.
Köszönöm szépen.
egy ideig, a legpesszimistább jóslatok olyan 2040 körülre teszik azt a dátumot amikor érezhetően szarabb lesz minden
és ebben nincs benne egyetlen háborús cselekmény miatti szívás,
Gratula a kicsihez! 🍾