Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ja(gondolkodós) Azt elméletileg ez a mol plugi olcsónak számít a szolgáltatók között(ujjával lefelé mutató)
Ez nem teljesen igaz,mult heten ramoltam a polcon,akkor kezrmben volt.
Nem sok mindent dobok ki.
Dehogy dobtam,van ezer dolog ami kozbejott legfokepp lustasag es idohiany meg a fosadek hodda.Ha azt befejeztem vegre,mar beindult,relative siman,de meg van melo vele.Joido lesz rafordulok az ágyra is.
Mondjuk nem artana venni hozza vasanyagot is. 😄
szerinted?
baszta be az első polcra aztán azóta is ott van, ha nem kérded egészen elfelejtette volna
😁
Felhúzós ágyat megcsináltad? Jók a görgők vagy dobtad ki a kukába amint hátat fordítottam? 😁
Mert neked jó az is 😆
Jó akku. kb. örökélet meg jó nagy áramot tud, és szerintem amikor neked ajánlottam még nem voltak ilyen olcsó LFP akkuk. Úgy meg jó volt a Prius akku. Kb. 2kWh kapacitás ami elég egy lakókocsihoz.
Akko nekem faszé ajanlgattad? 😄
félig berúgni kidobott pénz 😂
Nálunk mindem oké, mértékkel iszogattunk. 😇
Sikerült?
Émelygek ...........hosszú volt a tegnapi 😆 😌 😂 ☹️ 🤣 🥴
a targonca akku se lenne rossz, először több pénz aztán a harmadát akkor is éri ha kihalt
a sav keringetést kell valahogy megoldani benne, meg automata legyen a víz utántöltése
aztán már csak a gáz elvezetését kell megoldani 😂
az is bír akár 15 évet is ha ilyen 20-30% van kivéve belőle ami azért egy 700+ah akunnál már nem kevés, és ott van egy csomó vésztartalék is ha a helyzet néha megkívánja
csomó szigetes ilyen akkukat vesz, pár hónapja láttam hogy 2db 750es akkut pakolgatott be a melléképületbe, egy napig szarakodott mire behordta cellánként meg összekötögette
Igyunk a moslék időre. 👀
ni-mh akku van a priuszban
csak nagyon kicsi a kapacitása
jobb a kinai LFP ide
Shell-nél láttam,ott 5-el.585
Nekem 16db 230Ah LFP cellám van.
5600W inverter.
Most csak 2200Wp napelem, de még van 4050W ami arra var hogy feltegyem, csak még fazom a tetőn.
2kW elég a ház fogyasztásara, de van két villanyautó, meg jó lenne a fűtést is fedezni részben. A 11kwh akku 8órányi fűtésre volt elég 5fokban. Ez igazából elég is, mert reggel 3, és este 6órát szoktam fűteni, és ugye napközben, ha van termelés, kényelmesen feltölti az akkut, a plussz energiával meg lehet bojlert és fűtést rásegiteni.
Még akaroknegy ilyen akkucsomagot, meg 13kw napelemmel már full önellátó tudok lenni...meg persze egy köbméteres fűtési és HMV puffer is kell egy jó hőszivattyúhoz....
és hőszigetelés meg nincs is fenn 😁
Talan 3 forintot ment lejjebb,a gazolsj mar 568.

https://www.auchan.hu/benzinku...
én a lifepo4-re gyűjtenék(ha kihal a mostani akkor mindenképp ez lesz), az lto jobb lenne de kb 4x drágább és csak 2x tovább bírja, bár az lto nem tűzveszélyes semmilyen körülmények között sem lehet lángra gyújtani
innen sokan rendeltek már akkukat és eddig nem hallottam hogy szart küldött volna:
https://szluyuan.en.alibaba.co...
Spanyol riviera, Alicante kornyeke, esot es felhot nem nagyon latnak, kora reggeltol keso esteig vilagos van. 3000 felett van a napos orak szama azon a kornyeken (Magyarorszagra 2000 koruli szamot irnak). Fent laknak egy dombon valami ex-nyaraloban, a villamossagot kompletten kiloptak a falakbol evekkel ezelott, most teljesen off-grid a musor ciszternavizzel, napelemmel.

Ez amolyan kezdocsomag, ahogy gyulik a love majd bovitik, vesznek megy 1-2 ilyet, az AGM arra eleg lesz nekik, hogy most kispenzbol par evig legyen villanyuk. Az instrukciokat megkapta, mondtam neki, hogy heti szinten ellenorizze multimeterrel es ha barmi gyanusat tapasztal, kosse le oket, vigye le a muhelyebe a varosba es toltse fel oket azonos feszre. Felitatott, razogatni nem kell. Aztan ha beindul a kovacsmuhely, lehet okositani. Egyelore erre volt keret.
Ja,gázolaj megint kevesebb 5ft-al,benzin nem változott.
pont most találtam egy akku hirdetést, ami még mindig nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább:

Easun PowerWall új, 8 év garanciaval eladó.
5kW 48V 100Ah 675000ft
10kW 48V 200Ah 1250000ft
agm akkuban az a hiba hogy pár év és kuka, vagy ha nem akkor a 4,8 kwh akkuból max 2kwh vesz ki vagy kevesebbet
annyit mondj neki hogy legalább havi rendszerességgel mozgassa meg az akkukat, meg kell rázogatni ahogy csak tudja, plusz a összekötési sorrendet néha változtassa meg még akkor is ha van töltéskiegyenlítés
persze ha full felitatott nem lötyög a sav benne akkor nem kell rázogani 😉 de a cserét mindenképp hajtsa végre legalább fél évente, ez is ad egy kicsike kis plusz élettartamot
amúgy a 800w lehetett volna több is, a panel nem egy nagy drágaság, aztán ha szar idő van akkor többet termel
sokat számít hogy felhős időben 120w jön befelé vagy 240w, a töltést meg le lehet korlátozni aztán a több panel nem bassza szét az akkut a sok amperrel
ezek jó dolgok lennének
de
a zacskós li-ion a lehető leg tűzveszélyesebb cucc, a kocsikban van 6-7 féle védelem is és még így is néha kigyullad néhány(nem jellemző de megesik)
szóval otthoni barkács körülmények között nem annyira ajánlott, esetleg ha olyan helyen van hogy nem tud gondot okozni ha elkezd lángolni, mert ha kigyullad az végig fog égni, senki sem álítja meg
Ez a lényeg a szin nem számít csak az, hogy a sört ne érje fény, olyan mint a vámpír. 😁
Prius cellasorral lehet sporolni.Elvileg.