Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Most raktam ossze papiron egy kisebb rendszert egy Spanyolorszagba kikoltozott ismerosnek, 1500 eurobol AGM-mel kihoztuk. 4.8kW akksi, 800W panel, 3kW inverter. A vilagitas, a frigo meg az alapveto haztartasi motyok elmennek rola szepen. Na, annak az akkuja 800 euro volt.
itt nézelődj: https://www.lifepo4.hu/?fbclid...
ettől nagyjából csak olcsóbbak vannak, de viszonyítási alapnak tökéletes
ettől jelentősebben olcsóbb ha cellánént veszed meg, kínából megbízható helyről(csomó rendelés után megbízhatónak tűnik) nagyjából 100ezer/1kwh körüli árak vannak a nagyobb cellákkal megépített akkuknál
persze gari az nincs plusz kicsit nehézkes a dolog
de vannak akik erre "szakosodtak" teli vannak a napelemes csoportok ilyenekkel, bár én ezekben annyira sem bízok meg mint a kínaiakban
Jól rémlik, hogy itthon egy 5kW környéki 24V-os akkupakk olyan fél milla magassága?
nekem már csak egy nagyobb akku kellene
pl a március olyan fasza hónap volt hogy fedezte volna a havi fogyasztásom
ha lenne még 10-12 panel akkor nagyjából egész évben független lehetnék
egyre több cég árul akkukat, és a múlt évi árakhoz képest érezhetőbben olcsóbbak, ahogy a panelek is
A zöld üveget olcsóbb gyártani. Régen ezért menőbb volt a barna üveges, mert a jobb sörök mindig barnát használtak...de nem a kőbányaiból akkor sem 😆
Ez világos, a kérdés az volt, hogy egy bizonyos fogyasztói csoport miért választja a zöld üvegest a barnával szemben.

Pipi írta: " Egy két fanatikus alkesz válogatott a zöld és a barna üveg közül, mert az sem volt némelyiknek mind1(fetrengős) Valamelyik próbálta megmagyarázni mi a különbség de szerintem csak a fejben volt a baj(fetrengős) nem tudom melyik szín volt a sláger, de lehet, hogy mikor melyik a kettőből."
...és utána Google-n nézegette, miért válogatott a melós. Erre reagáltam.
Ezt már elbaszták. Mire ezt megcsinálják, addigra levágom bejövő vezetéket. 😁
Olyan lesz ez mint a vezetékes telefon, is pillanatok alatt olcsó lett amint kiderült hogy még a drága mobiltarifák mellett is olcsóbb a mobiltelefon.
😂 😂 😂
én még mindig azon a véleményen vagyok hogy az olajipar szándékosan elnyomta a villanyos hajtást, azért nem fejlődött ki
nagyjából már mindenünk villanyos, utóbbi 20 évben meg már akkus is de a kocsik terén még mindig szörnyű nagy ellenérzés van ha elektromos kivitelről van szó
ami meg most folyik az meg konkrétan egy idiótizmus, mert nem látni hogy a hálózatokat akarnák fejleszteni
az osztrákok is inkább az akkus tárolókat támogatják mert ott is fos a hálózat
nálunk is ha lenne ilyen támogatás szerintem nagyon sok otthon elvolna hálózati áram nélkül az év jelentős részében: https://okodrive.hu/napelemek-...
csak ugye nálunk nem ez a cél, itt még nem alakult ki a tudatos felsőbb osztály, ők még csak addig jutottak el hogy nincs az az összeg amitől nem lenne több, és a több mindig jobb
Ultraibolya szűrő.Csak ennyi az oka.Hogy zöld vagy barna,teljesen mindegy,mindegyik teszi a dolgát.A komló nagyon nem szereti az ultraibolya sugárzást
A jenkiknél a 19. század végén már volt villanyautó, akkor még nem volt egyértelműen eldöntve, merre megy tovább a közlekedés-gépészet. Aztán ahogy jött az olcsó Ford model-T meg elszaporodtak a benzinkutak, eldőlt a kérdés.

http://youtu.be/OhnjMdzGusc
7 perc körül mutatja a pucolható, regenerálható akksikat (!), 9 perc táján a belteret, utána meg mennek autókázni.
Tulképp bármilyen rágcsálótetem, ami a gabonába keveredve bejöhetett a gyárba és befért a palack száján nyomás alatt. :D
Én patkánnyal hallottam, de ez ugye mind1 😁 Azt mondták, kádanként 1-2 patkány, az adja meg az aromáját. Mi azt hittük, vicc, de mostani eszemmel biztos vagyok, komoly volt 😅 A 80-as évek végén nekem a pécsi szalon se jött be, ugyanolyan habtalan-erőtlen lötty volt, mint a kőbányai - valszeg azért, mert a technológia is ua volt. ('90 után 2 évet pécsi voltam 😀)
És pont az A oszlop ami útban van.
Meglepő.
Az A oszlop függőleges? 🤣Mi az,busz?Marha......
Találtam egy érdekességet , Győrbe már 100 évvel ezelött gyártottak elektromos autókat ! Nem is értem igazán ! https://okodrive.hu/tudtad-hog... 🤔
A helyi Szalon Sör fogyasztó faltechnikusok az egérrel magyarázták anno, amikor kérdeztem.
én se adom el még az asztmát 15-20 évig
egy hátsó sárvédő javító ív kb 8 ezer egy kiló gitt 3 ezer festék kb 30 aztán ismét műszaki képes lesz pár évig
az évi 1-2000 km futást még bírja a motor mert abban is valami elkezdett kolompolni
vízpumpára gyanakodok de majd ha szétesik akkor lesz csere
Ez jó, akkor egy átlagos villanyautót csak kicsivel került többe megtankolni mint egy benzinest 😄
nem a semmiért töltögeti a nép a teszkós hosszabbítókkal a kocsit
miután ez tudatosul a vezérkarban a lakossági áram is 300 forint lesz havi 250kwh felett
ott a h tarifa fűteni a többi meg nagy pénzes lesz
ha nem idén akkor 3 év múlva......
most nézegetem az árakat nem nagyon éri már meg vellanyautót gyorstöltögetni a molnál sem(kezeit széttáró)
Volt róla szó, hogy emelték a díjat valamennyivel azt nem mondogatták, hogy duplájára. Az asszony mobiljáról töltöttünk fizettünk kb. 1300 ft-ot. Most ez lenne 2600 (ujját lefelé mutató.)
Árak 2022,2023
hát elolvastam belőlük néhányat(gondolkodós)
Én nem tudtam, hogy ennek ekkora irodalma van 😅
itt meg ki kell választani miben higgyünk 😂
oszd meg velem sanya ezt az információt ne hagyj gyötrődni(ujjával nemet mutató)