Most raktam ossze papiron egy kisebb rendszert egy Spanyolorszagba kikoltozott ismerosnek, 1500 eurobol AGM-mel kihoztuk. 4.8kW akksi, 800W panel, 3kW inverter. A vilagitas, a frigo meg az alapveto haztartasi motyok elmennek rola szepen. Na, annak az akkuja 800 euro volt.
itt nézelődj: https://www.lifepo4.hu/?fbclid...
ettől nagyjából csak olcsóbbak vannak, de viszonyítási alapnak tökéletes
ettől jelentősebben olcsóbb ha cellánént veszed meg, kínából megbízható helyről(csomó rendelés után megbízhatónak tűnik) nagyjából 100ezer/1kwh körüli árak vannak a nagyobb cellákkal megépített akkuknál
persze gari az nincs plusz kicsit nehézkes a dolog
de vannak akik erre "szakosodtak" teli vannak a napelemes csoportok ilyenekkel, bár én ezekben annyira sem bízok meg mint a kínaiakban
nekem már csak egy nagyobb akku kellene
pl a március olyan fasza hónap volt hogy fedezte volna a havi fogyasztásom
ha lenne még 10-12 panel akkor nagyjából egész évben független lehetnék
egyre több cég árul akkukat, és a múlt évi árakhoz képest érezhetőbben olcsóbbak, ahogy a panelek is
Ez világos, a kérdés az volt, hogy egy bizonyos fogyasztói csoport miért választja a zöld üvegest a barnával szemben.
Pipi írta: " Egy két fanatikus alkesz válogatott a zöld és a barna üveg közül, mert az sem volt némelyiknek mind1(fetrengős) Valamelyik próbálta megmagyarázni mi a különbség de szerintem csak a fejben volt a baj(fetrengős) nem tudom melyik szín volt a sláger, de lehet, hogy mikor melyik a kettőből."
...és utána Google-n nézegette, miért válogatott a melós. Erre reagáltam.
Ezt már elbaszták. Mire ezt megcsinálják, addigra levágom bejövő vezetéket. 😁
Olyan lesz ez mint a vezetékes telefon, is pillanatok alatt olcsó lett amint kiderült hogy még a drága mobiltarifák mellett is olcsóbb a mobiltelefon.
én még mindig azon a véleményen vagyok hogy az olajipar szándékosan elnyomta a villanyos hajtást, azért nem fejlődött ki
nagyjából már mindenünk villanyos, utóbbi 20 évben meg már akkus is de a kocsik terén még mindig szörnyű nagy ellenérzés van ha elektromos kivitelről van szó
ami meg most folyik az meg konkrétan egy idiótizmus, mert nem látni hogy a hálózatokat akarnák fejleszteni
az osztrákok is inkább az akkus tárolókat támogatják mert ott is fos a hálózat
nálunk is ha lenne ilyen támogatás szerintem nagyon sok otthon elvolna hálózati áram nélkül az év jelentős részében: https://okodrive.hu/napelemek-...
csak ugye nálunk nem ez a cél, itt még nem alakult ki a tudatos felsőbb osztály, ők még csak addig jutottak el hogy nincs az az összeg amitől nem lenne több, és a több mindig jobb
A jenkiknél a 19. század végén már volt villanyautó, akkor még nem volt egyértelműen eldöntve, merre megy tovább a közlekedés-gépészet. Aztán ahogy jött az olcsó Ford model-T meg elszaporodtak a benzinkutak, eldőlt a kérdés.
http://youtu.be/OhnjMdzGusc
7 perc körül mutatja a pucolható, regenerálható akksikat (!), 9 perc táján a belteret, utána meg mennek autókázni.
Én patkánnyal hallottam, de ez ugye mind1 😁 Azt mondták, kádanként 1-2 patkány, az adja meg az aromáját. Mi azt hittük, vicc, de mostani eszemmel biztos vagyok, komoly volt 😅 A 80-as évek végén nekem a pécsi szalon se jött be, ugyanolyan habtalan-erőtlen lötty volt, mint a kőbányai - valszeg azért, mert a technológia is ua volt. ('90 után 2 évet pécsi voltam 😀)
én se adom el még az asztmát 15-20 évig
egy hátsó sárvédő javító ív kb 8 ezer egy kiló gitt 3 ezer festék kb 30 aztán ismét műszaki képes lesz pár évig
az évi 1-2000 km futást még bírja a motor mert abban is valami elkezdett kolompolni
vízpumpára gyanakodok de majd ha szétesik akkor lesz csere
nem a semmiért töltögeti a nép a teszkós hosszabbítókkal a kocsit
miután ez tudatosul a vezérkarban a lakossági áram is 300 forint lesz havi 250kwh felett
ott a h tarifa fűteni a többi meg nagy pénzes lesz
ha nem idén akkor 3 év múlva......
most nézegetem az árakat nem nagyon éri már meg vellanyautót gyorstöltögetni a molnál sem(kezeit széttáró)
Volt róla szó, hogy emelték a díjat valamennyivel azt nem mondogatták, hogy duplájára. Az asszony mobiljáról töltöttünk fizettünk kb. 1300 ft-ot. Most ez lenne 2600 (ujját lefelé mutató.)
Árak 2022,2023
ettől nagyjából csak olcsóbbak vannak, de viszonyítási alapnak tökéletes
ettől jelentősebben olcsóbb ha cellánént veszed meg, kínából megbízható helyről(csomó rendelés után megbízhatónak tűnik) nagyjából 100ezer/1kwh körüli árak vannak a nagyobb cellákkal megépített akkuknál
persze gari az nincs plusz kicsit nehézkes a dolog
de vannak akik erre "szakosodtak" teli vannak a napelemes csoportok ilyenekkel, bár én ezekben annyira sem bízok meg mint a kínaiakban
pl a március olyan fasza hónap volt hogy fedezte volna a havi fogyasztásom
ha lenne még 10-12 panel akkor nagyjából egész évben független lehetnék
egyre több cég árul akkukat, és a múlt évi árakhoz képest érezhetőbben olcsóbbak, ahogy a panelek is
Pipi írta: " Egy két fanatikus alkesz válogatott a zöld és a barna üveg közül, mert az sem volt némelyiknek mind1(fetrengős) Valamelyik próbálta megmagyarázni mi a különbség de szerintem csak a fejben volt a baj(fetrengős) nem tudom melyik szín volt a sláger, de lehet, hogy mikor melyik a kettőből."
...és utána Google-n nézegette, miért válogatott a melós. Erre reagáltam.
Olyan lesz ez mint a vezetékes telefon, is pillanatok alatt olcsó lett amint kiderült hogy még a drága mobiltarifák mellett is olcsóbb a mobiltelefon.
nagyjából már mindenünk villanyos, utóbbi 20 évben meg már akkus is de a kocsik terén még mindig szörnyű nagy ellenérzés van ha elektromos kivitelről van szó
ami meg most folyik az meg konkrétan egy idiótizmus, mert nem látni hogy a hálózatokat akarnák fejleszteni
az osztrákok is inkább az akkus tárolókat támogatják mert ott is fos a hálózat
nálunk is ha lenne ilyen támogatás szerintem nagyon sok otthon elvolna hálózati áram nélkül az év jelentős részében: https://okodrive.hu/napelemek-...
csak ugye nálunk nem ez a cél, itt még nem alakult ki a tudatos felsőbb osztály, ők még csak addig jutottak el hogy nincs az az összeg amitől nem lenne több, és a több mindig jobb
http://youtu.be/OhnjMdzGusc
7 perc körül mutatja a pucolható, regenerálható akksikat (!), 9 perc táján a belteret, utána meg mennek autókázni.
egy hátsó sárvédő javító ív kb 8 ezer egy kiló gitt 3 ezer festék kb 30 aztán ismét műszaki képes lesz pár évig
az évi 1-2000 km futást még bírja a motor mert abban is valami elkezdett kolompolni
vízpumpára gyanakodok de majd ha szétesik akkor lesz csere
miután ez tudatosul a vezérkarban a lakossági áram is 300 forint lesz havi 250kwh felett
ott a h tarifa fűteni a többi meg nagy pénzes lesz
ha nem idén akkor 3 év múlva......
Volt róla szó, hogy emelték a díjat valamennyivel azt nem mondogatták, hogy duplájára. Az asszony mobiljáról töltöttünk fizettünk kb. 1300 ft-ot. Most ez lenne 2600 (ujját lefelé mutató.)
Árak 2022,2023
Én nem tudtam, hogy ennek ekkora irodalma van 😅