Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

már pályázat írással levették ismerőst, mert ha nem fizetett akkor nem csinálták volna meg( nem csak a pályázatot a szerelést sem )
múlt évben már mondták neki hogy nem fog beleférni a pénzbe, rá kell fizetni ha tényleg kell neki
azóta csend van
ráadásul egy kis fos 2,5kw rendszer lenne mert csak egy fázis van
az utcában 2 háznál is nemrég pakoltak fel 20-20 táblát, még egyik se megy, de őszig csak beköti a démász
ingyen pénz? nekem fele volt ingyen pénz azt a közös fizette(meghajlós) Nekem nincs baj a tetőnél eléggé fölé tornyosulok itt mindennek nem zavarja be semmi fa a napelemeket. Csak gyümölcsfák voltak az udvaron egy-egy nagyobb viharnál mindig kidőlt egy így már csak egy cseresznye fa meg egy körtefa maradt, A körtefa ugyan megégett a tűzben mert az közvetlen a tároló mellett van de túlélte mert virágzik(kezeit széttáró) A ház mellett meg tuják vannak azok mondjuk felérnek a második emeletig de a tetőig már nem(kezeit széttáró)
itt is ugyanez van(kezeit széttáró) Majdnem kiröhögtek a haverok amikor én fél pénzért felraktam a rendszert, mert szerintem rá 2 hétre jött ez az ingyen lehetőség(kezeit széttáró) Nos 2-en is nyertek pályázatot szerintem több már mint egy éve és se híre se hamva a napelemeknek sőt valami olyat is hallottam, hogy annyira ingyenes, hogy valamennyit még fizetni kéne bele(gondolkodós) Szóval az a helyzet lemondtak már róla(kezeit széttáró)
bojlerhez kellene valamit kitalálni hogy akkor fűtsön ha kb teli van az akku és süt a nap
Sajnos elég buta inverteres van nem tudom hogy lehetne adatot kinyerni belőle ehhez
Aztán lehet egy sonoff kapcsoló lesz belőle még az egyik telefonom valahogy megcsinálom ip kamerának és látom mi mennyi 😁
most se csinálnám meg ha össze kellene kuporgatni rá vagy kölcsönből
de ingyen pénz volt aztán motorozás helyett a napelem lett a hobbi
Amúgy a tetőre még mindig nem tenném fel, még az ingyenes konstrukcióban se mert ehhez ki kellene vágni a kedvenc fáim
amúgy ez az ingyenes napelemes téma nagyon megrekedt
ismerősnek elfogadták a pályázatát lassan egy éve aztán még mindig semmi
ezért kell császárral szülni, hogy a csatlakozó ne romoljon el(kezeit széttáró)
elbaxnád valami hülyeségre meg neked már amúgy is van napelemed annak ellenére, hogy éveken át ódákat zengtél róla neked miért nem lesz soha 😂
hát gratula nagypapi 😆
Azt azért tudd, hogy innentől már csak a nagyiszex maradt 😂
Műszakba járok. Simán töltődik napelemből.
1amperig le lehet szabályozni a kocsim töltését, ha 300w lejön a napelemről, automatikusan vezerelve, csorog bele. A melóba járás felhős időben is megvan. Persze akkor nem jut a lakásra.
De jobb időben elegendő hétvégén tölteni, illetve ilyen par kwh akkuból is fedezhető éjjelente ,ha úgy jön ki valakinek.
Tény hogy ennek a rendszernek ész kell az összerakásához és hasznalatához...egyenlőre, de nekem van ilyesni, más nyomora meg nem izgat. 😁
nekem 23 ezer volt a villanyszámlám az kb. 600 kw/hó 211 kwh-ig 38 ft felette 70 szóval ami eddig volt 23 ezer az most lenne kb. 36 ezer
szóval a te 20 ezrednek a duplája(puszit küldő) Ez annyit jelent számomra, hogy a rezsivágás óta havonta 13 ezer forinttal gyorsabban térül a napelemem 😅 Persze ahogy ismerlek te ezt nem fogod megérteni a büdös életben sem, mert ahhoz 2 bitnél több kéne 😂
nekem mind a kettő hoz blődi hiába próbálja magyarázni a bizonyítványt 😂
Ugyan tény és való, most, hogy megemelkedett a töltés ára(gondolkodós) Szóval kb. 5 szőr töltjük házon kívül az autót ami mondjuk eddig volt éves szinten 6500 ft, most ugyanez 13000 és nem vagyok tőle vidám (ujját lefelé mutató)
dehogy kell(ujjával nemet mutató) Majd laca kinyomtatja neki a 3 d-sel azt lesz ágy a bálnának 😅
Milyen ha? Harmad áron autózom. Ideologozálhatod magadnak, de akkor is én szopok kevesebbet. És ezzel egyenlőre egy rakás felesleges adót is elekerülök, amit te fizetsz be helyettem 😎
Az hogy a nyílvános töltést feltolták? Leszarom. Ezért vettem Teslát. Ma megyek Pécsre. Oda vissza megjárom egy töltéssel, de ha rá is kell tölteni 10kwh villanyt, 3200forintból 500km.
Az A oszlop a tető vonaláig tart.Ha neked a szélvédő függőlegesen áll,akkor buszt vezetsz.Tudatlan.És igen,gyakorlatilag alatta szállsz be,és pont ezért szar beszálni.Az autó alacsony az ajtó rövid és több mint az 1/3-a az A oszlop,ami bármilyen hihetetlen se nem függőleges se nem vízszintes az adott szakaszon ,hanem hozzávetőlegesen 45fokban dől.
Mért, milyen, vízszintes? És alatta szállsz be? Marha..
Gratula!Még egy pár flakon a kád szélén.Ha más nem mikor látogatni mennek
Gratulálok!
akkor tágult a lány rendesen...
az már sosem lesz a régi....
az nekem nem lenne hasznos
Jelentem: Benedek, 4800 gr, 58 centi az unoka!
Hogyne lehetne,nekem adod! 😆
hibridet nem mert ott a jobb inverter kb ennyi
bár a szigetnél is veri a millát a márkásabb cucc
de a kínai is megfelelő, csomó ember már javítja is és jobb lesz mint új korában mert izmosabb cuccokat tesz bele
na de kis pénz kis sziget kis igények
amúgy ha kicsit megtoldjuk 2 milla felé már tényleg fasza sziget összejönne
1,5 millobol ertelmes meretu szigetet nem veszel, termeszetesen hibridben. A tok bizonytalan feltetelek miatt meg inkabb gondolkodom mason.
felesleges pénzből megéri
ha jól tervezed 8-9 hónapig is fedezi a fogyasztásod a maradékban meg felezi/harmadolja
az idei tél semmitérő volt így tuti nem spóroltam annyit mint terveztem ősszel
de ha ebből a pénzből elmegyek az adriára 2x2 hetet ennyit se hozna
1,5 millából meg kb semmi hasznosat nem lehet tenni
De megint elköveted azt a hibát, hogy egy-egy konkrét példádból akarsz általánosítani. A napelem miért érné meg a MAI feltételek mellett? Azért mai, mert holnap lehet még rosszabb is, igaz, sokkal jobb is, de ezt nem tudod, így megint előkerül a HA.