Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Neked meg kell állnod tölteni,nekem nem.Akkor ki szop többet?
👍️
most laptopon egy grafikus felület van, kiválasztod mit akarsz beteszi az ablakba és összekötöd mintha a paint-el rajzolnál
persze biztos nem ilyen egyszerű de aki ért hozzá az kb ilyen szélsebesen csinálta, aztán az a plc nem volt 150 ezer
kompresszorokat kapcsolgatott időre meg különböző nyomásra
Harmad áron, mihez képest? Most egy huszas a kocsid, a napelemed ha céggel csináltatod 4-5milla? Egy hasonló kategóriájú fosszilis kb. 12-14milla lehet napelem meg nem kell így kb. 10-12milla mínusszal indulsz, ez jelenlegi áron 20000l üa.-ra elég most és akkor még nem beszélünk a jövőről ahol még nem tudjuk drágább vagy olcsóbb lesz-? 20000l-el egy 6l fogyasztású autóval 333300km-t lehet megtenni. Arra emlékszem, hogy az autó olcsó volt és gondolom a napelemed is jól jött ki, hogy magad raktad össze, de én abból indulok ki, hogy nekem mennyibe lenne. Ez csak akkor érné meg ha egyszerűen betiltanák a fosszilist és kénytelen lennék targoncával járni.
Szükség nincs rá,tudod te kis csoffadék.
Tudsz számolni? 🤣 Ostoba gyökér.
Még 1990 körül volt szerencsém a PLC vezérléshez , az akkori AUSTRIA betonnál , /ma AB beton / Tervezni nem , csak a kapcsolásokat , szerelvényezést csináltam szekrényekben , az azért nem egyszerű , mármint megírni egy vezérlést ! A későbbiekben a kijelzett hibáknál megkeresni a hiba fizikális okát /pl. egy hibás végálláskapcsoló miatti teljes leállás / sem volt egyszerű beazonostani ! Akkor a PLC paneleket egyenesen Ausztriábol hozták , volt hogy a tulajdonos/ok/ saját helikopterrel ! 😉 Akkori tulajdonosoktól kaptam díszoklevelet a munkám elismerése jeléül , meg pénzjutit is ! A szerződésemben nem villanyszerelőként szerepeltem , hanem elektrológus ! 🙃 Talán még az oklevelem negvan valahol ! Szóval csak azt szeretném mondani , egy PLC kézi kiolvasó konzollal nem az egyszerű dolgok közé tartizik ! Főleg 90-ben nem tartozott oda ! 🤕
Amíg kevesebb a kiadás mint a bevétel,addig nem hiányzik sehonnan.
Keszthely?Ott mi van?Látod én sose számolom,nincs rá szükség,ezt csak a villanyautósok teszik,bár ők is inkább a km-ereket hogy oda érnek-e.
nekem több mint 20 éve van egy idropi gázbojler az még egyet nem cseppentett, pedig napi 2x minimum felfűt
amúgy a plc se vészesen szar programozni
lattam már olyat aki csinált ilyet
4-5 érzékelős folyamatokat percek alatt megcsinálta
úgy pakolgatta a cuccokat a képernyőn mint a kisgyerekek a vízvezeték szerelős játékban az elemeket
ha neki pár perc nekem is menne pár hét alatt 😁
van direkt vezeték a fürdőbe az inverter elosztóig ami külön van a lakás vezetékeitől
a bojler nincs még fent, régi hajdú aztán ehhez nem kaptam itthon semmit
kellegy kisebb 1000-1200w körüli fűtőszál, anód, meg ha már úgy is minden új egy hőfok kapcsolót is cserélek
neten van mindenféle cucc csak nem tudom melyik kompatibilis evvel
a málnapc lenne az igazi avval mást is lehetne vezérelni
akkor még sem volt akkora mázlija(kezeit széttáró) Én az 50%-osba felrakattam. Egy február elején jött el a mókus felnézni, májusban már termelt és azóta is visszatáplálok. (meghajlós)
ne számolgasd kiszámolom én neked(puszit küldő) neked kerül oda-vissza 12 ezerbe, kérinek ingyen vagy max 3200 ft-ba.
15 körül vette az autót állami támogatással, ha bármi más új autót vesz sincs 10 alatt. Ha passzátot vesz újba lehet még meg is kellett volna toldani a 15 misit(kezeit széttáró) Jelen pillanatban 15 misiért két használt 5 éves passzátot tudna venni ha jó kifogná akkor inkább a teszla szerintem is(meghajlós)
minden honnan tud hiányozni 20 ezer forint amit másra is el lehet költeni(kezeit széttáró) 20000 forintból ha nem villanyszámra költenéd tudnál belőle havonta venni 13 doboz cigit, ennyivel többet szívhatnál például(kezeit széttáró)
Tesómnak akkor mázlija volt. Bár ő csak 50% támogatásra hajtott rá, de neki felrakták gyorsan, mert nyakukon maradt az anyag, és el kellett sózni. Persze visszatermelés azóta sincs engedélyezve.
Szerezz egy kontaktort a bojlerhez, meg húz be egy tyúkbelet az inverterig, azt ha addig nem jössz rá a programozásra, akkor elmotorozom jó időben és beállítom neked.
Én most ezzel szórakozom. (kétszer agyvérzést kaptam mire kitanultam a hülyeségeit, de most már baromi egyszerű és rugalmasan használható, és jóval olcsóbb mint egy PLC)
https://www.home-assistant.io/
Mindent IS tud.
Most a chiphiány miatt a Raspberry kurva drága, de sikerült szereznek 13ezer forintért egy régebbit ami bőven elég ide. Ha meg lesz rPI Zero W 2 akkor még olcsóbb is tud lenni. Annyi hogy ezeknek kell a wifi, mert nincs UTP csati rajtuk.

Sajnos kínai inverterből még nekem sem sikerült adatot kinyerni, pedig van MODBUS, de senki nem ismeri a regiszter térképet, de dolgozom rajta. Elvileg soros kábelen, modbuson is vezérelhető a hozzá adott programmal, arról megpróbálom majd tároló szkóppal leszedni az adatokat, csak ez elég nagy meló, előbb körbenézek a neten, hátha valaki megcsinálta.

Viszont bojlert vezérelni, az akku töltöttséget más úton is tudom vizsgálni, ahhoz nem kell inverterkommunikáció, meg okosház rendszer. Az inverter is beállítható hogy a relé kimenetét adott töltöttségnél kapcsolja be, vagy tudok rátenni egy feszültség figyelőt.
Kéribarom is vesz egy autót 20milláért és azt számolgatja hány forintjába kerül elmenni pécsre.Érdekes,nekem nem kell számolgatnom.
Most mondták hogy talán októberre meglögybölik a szaros bilit, addig marad a mostani helyzet.
Dejó hogy ez túlzottan nem érint.
Te nem érted amit én mondok.Nekem van havonta felesleges pénzem a villanyszámlára,mondhatnám úgy is hogy nem hiányzik sehonnan az a pénz,akkor miért kéne szarakodnom a napelem felrakással?Meg én nem hiszek a hosszú megtérülésű dolgokban.Ennyi.A lényeg,van pénz villanyszámlára.
Olyan terhelést nem bír ki a karbonszálas műanyag sem 🤣
👍️
kép
nekem egyszerűbb a helyzetem a bojlerrel kapcsolatban mint neked 😅
Az egyik lakásban múlt héten akasztottam egy arisztont. Szóval nem a kád fölé került. Alá raktam egy vödröt nézni mennyi kondenzvizet termel(gondolkodós) A terv az lett volna, hogy a bojler mögött van a kémény. A csempét átfúrom aztán a kéményt azt egy csővel belevezetem a vizet a biztonsági szelepből 😅 Aztán naponta lejött egy fél liter kondenzvíz úgy, hogy nem is használom a melegvíz tárolót(szemeit körbeforgató) Ennyi vizet meg nem akarok leengedni minden nap egy közösségi kéménybe 😅
Most nézem ezeket a csepegtetőket(gondolkodós) De hát oda nekem ez sem megoldás mert ha jó látom lefolyóba csatlakozik ott meg nincs(kezeit széttáró) Szóval egy csővel el kell vezetnem a fürdőszoba szekrénybe bekötni a mosdólefolyóba(gondolkodós) Itthon egyszerűen megoldották annó. Átfúrták a falat azt csepeg az ereszcsatornába(kezeit széttáró)