Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igen. Vagy tudsz olyan példát, amikor az olcsó jobb, mint a drága?
na meg is érkeztünk ha olcsó akkor csak is szar lehet 😅
Írta nem? Mért vagy stupid? Ő egy adott szint alá nem adja(kezeit széttáró) Amikor étteremről van szó akkor neki a gurmé. Ha szállásról az csak is a luxus mint ahogy egyszer nekem meg is írta,hogy az az Ő szintjük(kezeit széttáró) Autóról már nem is beszélek azt betéve tudod ha autó csak is magasan pozicionált béemvé 😅 A borokat is megbeszéltük már bok a belépőszint az Ő szintjükön. Sörből na nehogy már kőbányai(kezeit széttáró) Az, hogy ízre jobb mint a többié az mit sem számít ha nem drága. Ha elkérnének egy doboz kőbányaiért 3800 ft-ot akkor már érdekes lehetne a számára az közelítene a szintjéhez (fetrengős)
A kérdés jó, de a csehek magukban is rengeteg sört isznak. Feltételezem - mert tudni nem tudom - olyan lehet, mint a mi környékünkön (Siklós-Villány borvidék) a fröccsözés meg a borozás. Igaz, gyanítom, hogy az ilyen helyi hobbiszőlők termésének az elfogyasztása esélyesen nem jelenik meg a statisztikában, mert nem nyomon követhető. Nem tudom, mennyire lehet mostanában a NAV-ot kijátszani, de régebben bevett szokás volt, hogy a kocsmáros a zárjegyes kannát töltögette újra kistermelőtől készpénzért, számla nélkül vásárolt borral.
top 10-ben sem vagyunk?
Ezért ilyen szomorú ország a mienk. (kezeit széttáró) Ha 9 millióból 1 millió alkoholista nálunk azt ezzel is csak egy szaros 23-ik helyet tudunk behúzni(gondolkodós) A szesel szigeteken már az ovisok is alkeszok(kérdőjeles) 😅
Egyébként visszatérve a cseh példára. Szerintem ezek az adatok torzítanak(gondolkodós) Mondtad, hogy a csehek a sörkúltúra miatt ilyen jók ebben. Csak hát van egy haveri társaság akik minden évben kiruccannak néhány napra csehbe berúgni a sörtől (gondolkodós)
na nem Ők isszák le a qvótát, de ha éves szinten megfordul fél millió turista pont a sör miatt akkor azok fogyasztását hogyan különítik el az őslakosokétól?
Pipi ezt szereti - ez magában nem elég? 😄
Nem tudom, mennyi köze van a mai Kőbányai sörnek a régi szocihoz, lehet, csak a neve - de olcsó, és mint tudjuk, az olcsó általában nem a legjobb. Nem ittam ilyet évek óta - de miért is tennék ilyet? Elég látnom a kocsmában, hogy a csapolt Kőbányainak 2 perc után semmi habja, 5 perc után meg már ereje se.
Nagyon régen ittam, nem tudom most milyen lehet, 2005-ből vannak emlékeim. Egy savanykás, kissé furcsa szagú sör rémlik, amihez képest az Arany Ászok maga volt a mennyei manna.
23.

A top 10:
Seychelle-szigetek 20.50 L
Uganda 15.09 L
Csehország 14.45 L
Litvánia 13.22 L
Luxemburg 12.94 L
Németország 12.91 L
Írország 12.88 L
Lettország 12.77 L
Spanyolország 12.72 L
Bulgária 12.65L
Kifejtenéd hogy mitől igénytelen?
Sose voltam nagy sörös, nyáron néha jól esett... de egy adott szint alá nem adom. A kőbambi egy olcsó igénytelen szar. Munkás sör, ahogy mondod... meg hajléktalan alkeszoké... bár mostanára az ára már közel van a többihez.
az ilyen boldog népcsoport 😆
mi hányadikak vagyunk?
A csehek. A sörkultúra, ügye... (3. helyezettek a világranglistán)
melyik ország az a nagyon sötét kék tőlünk észak-nyugatra?
Tiszta szeszre vetítve 2018-as a legfrissebb adat.
na az az(meghajlós) Nem spirituszt veszel te sem a boltban hanem tömény szeszt ami legfeljebb 38%-os nálunk(kezeit széttáró) Nem is azt írtam, hogy 38 liter spiritus vinilumot iszunk fejenként évente hanem ennyi töményszeszt(kezeit széttáró)
valamelyik nap volt mondom a riport akkor mondta a riporter de lehet,hogy rosszul emléxem nem ragaszkodok a 38 literhez de úgy rémlik vezetjük az élbolyt(kezeit széttáró)
hát fura ez a meglátás. (gondolkodós) Köbányai. Na degradálódott a neve az elmúlt 50 évben. Melós sörnek hívtuk. 3 nap szavatossága volt. Tanuló koromban amikor élelmiszer boltban dolgoztam láttam azt a folyamatot ami miatt nem érte meg a nedü a szavatosságmúlást 😅
Tódultak befelé a melósok. A kőbányai rekeszek kivétel nélkül mindig a bolt belépő helységében volt ott ahol azok a mustárszínű kávéőrlő gépek is voltak, ha még emlékeztek ezekre a masinákra. Jöttek a melósok vásárolgattak, majd a kasszánál fizettek maguknak egy kőbányait és mindig betétdíj nélkül(fetrengős) kifele jövet kivettek a rekeszből egy üveggel a sörnyitó egy kötélen ott lógott azon a pulton amin a kv gépek voltak. Szisszentették kb. 6 másodperc alatt megitták aztán mentek dolgozni. Munka után ugyan ez a műsor ismétlődött el 😅 Az akkori közérteknek mindnek volt ilyen előtér helysége a kv gépekkel és a sokrekesz kőbányival 😅 Egy két fanatikus alkesz válogatott a zöld és a barna üveg közül, mert az sem volt némelyiknek mind1(fetrengős) Valamelyik próbálta megmagyarázni mi a különbség de szerintem csak a fejben volt a baj(fetrengős) nem tudom melyik szín volt a sláger, de lehet, hogy mikor melyik a kettőből 😅
Na visszatérve az okfejtésedre szóval de csak azért degradálod a kőbányait mert munkás sör(volt) Te meg munkával nem nagyon szoktad összepiszkítani magad így nem is érzed magadénak azt a sört(gondolkodós) én kifejezetten szeretem és azért mert a köbányainak van egyedül egy nagyon jó utóíze ami semmi más akár általad preferált 5 csillagos prémium sörnek sincs. De ez ízlések és pofonok(kezeit széttáró) Sörök közül nekem pl. kifejezetten tetszik az íze(kezeit széttáró)
2015-ös adatok szerint 12.4 liter tiszta etanol (zusammen, ennek csak 34%-a égetett szesz).
Ha mindet 30%-os likőrkére konvertáljuk, csak akkor jön ki ennyi. :D
Te tulajdonképp szerencsés vagy - nem kell ahhoz innod, hogy hülye legyél 😄
a 38 litert nem tom, honnan vetted, nekem valami 9-10 liter tömény rémlik, de az is elég sok. A lista eleje felé vagyunk, az viszont igaz.
én csak kiöregedtem szerintem belőle(kezeit széttáró) A bulis korszakomba volt, hogy heti 3 szor is berúgtunk volt a nyári szünetben olyan is amikor egybe ittunk 3 napot 😅 Nem tudom de már vagy 8-10 éve nem érzek különös késztetést a mértéktelen alkohol fogyasztásra (kezeit széttáró) Remélem valamikor még ez változik én szerettem berúgni 😅 Szilveszterkor kellő képen berugtam(óranézegetős. Azóta egyszer ittam kb. egy hónapja a havernál egy sört meg néhány fröccsöt, ennyi az idei éves alkohol fogyasztásom és nem vagyok rá büszke(kezeit széttáró) Zaher valamelyik nap nyilatkozott a tv-ben riporter kérésére válaszolva kb. 1 millió alkoholista országa vagyunk arányaiban oroszország előtt ahol vizespohárral isszák a vodkát(gondolkodós) A statisztika szerint 38 liter tömény szeszt fogyasztunk évente fejenként ebbe asszem bele van a szoptatós csecsemő is számolva. (kezeit széttáró) Hát ha veszek 2 hetes pecát meg esetleg az ünnepek, bár itt van a húsvét ezt is megúszom szerintem korty alkohol nélkül(gondolkodós) Tömény italból talán ha minden nagyon összejön megihatok 1-2 litert egy évben(szemeit körbeforgató) Már csak azt szeretném tudni ki az a g.ci aki a maradék 36-37 liter fejadagomat megissza(gondolkodós)
Jellemzően édesszájú vagyok. Azok a haverok, akikkel napi-heti-havi szinten együtt lógok, azok közül egyik sem iszik a szó általános értelmében, így semmilyen késztetésem nincs. párszor leírtam, én nem tudom elképzelni, hogy alapból ne tudjam magam jól érezni, így segítségre sincs szükségem. Amúgy meg szinte minden nap használok valamilyen járművet, így ez is segít abban, hogy az alkoholt elkerüljem.
nekem valahogy mindig összejött évente 1-2 alapos bebaszás, utána egy hetes rosszullét
van némi mértéktartási gond aztán van az a szint ami után nincs megállás
Én mondjuk az utóbbi 30-ban.
ennyi piát az utóbbi 5 évben nem ittam meg összesen
előtte volt azért néha egy kis elhajlás 😂
Jó rum meg Bacardi mellé a Becks még elmegy, Dréher határeset, de a kőbányai... bár még mindig jobb, mint a PET Argus 😁