Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az alternatíva hogy beülök a gastraba és talán 1-1,5 literrel több nafta fogy.
Ha az alternatíva a magyar állami vasutak 3 átszállással, akkor nagyon is érdemes :)
650 es táp ha játszik és veszi is fel üvölt minden venti a gépen, ha csak rendelel akkor félgázon megy
ha csak a youtube megy akkor csend van
+ 2 monitor szünetmentes stb megvan ott a 400w átlagban
na mindegy óránként akkor is max 20ft nyáron világít a nap a napelemre mondjuk 8-4ig ami még esetleg kivitelezhető (nyáron) ez 8 óra napi 160ft 120ezres befektetés 750nap ami a szaharában 2 év megtérülés lenne itt nálunk meg vagy 6
6 évre meg a fene se tudja megérné-e, ha elhúz innen a gyerek 2 év múlva akkor a hűtő van csak egész nap, meg ha nincs kedven dolgozni betársul mellé a latop 30w-al
Pont ezt mondtam én is
Ez sem rossz szerintem
így van, de ez olyan kategória sztem, mint pl a ruha is, hogy ki veszi fel vagy sem (jó nem teljesen, de kicsit), óvatosan kell menni és tudni, hogy az még megy -e vagy sem, ha nem , inkább letenni

én egyébként pár centis hóban és jégen is mentem tavaly (2 hónapos jogsival) (nem dicsekedésből), télen keményebb a szitáció , amikor nem adják meg az elsőbbséget, az biztos... tényleg a hangsúly az óvatosságon van sztem is!
Nem a motort,bár asse mondom hogy lesz mégegy mert van jobb.
Hanem a téli motorkázást.
Azért nem fogyaszt az 400W-ot.
Tegyél rá egy teljesítmény mérőt.
Nekem alapból 20W-ot vesz fel az i7-es PC, ha nagyon hajtom akkor felmegy 140W-ig is.
Igaz láttam már olyan PC tápot is ami kikapcsolt állapotban vett fel 40W-ot

Napelem. Igaz, csak játszani, kísérletezni vettem, de nekem egy 145W-os régi 1nm-es van. 12V-os akkutöltővel. Egy 65ezerért vett 200Ah-s szünetmentes akkut tölt.
Ez pedig egy folyamatos üzemű 700W-os (tehát nem gagyi szünetmentes táp) szinuszos invertert táplál.
Hajszárítót, villanyrezsót, műhely kompresszort nem bírja, de minden mást igen. Egy hosszabb áramszünetet is át tudok vele hidalni.
Fűtéskeringető, világítás, TV, internet, PC minden megy nekem ha szükséges, bár nem relés átkapcsolás. Kézzel kell átdugni. Elsősorban a fűtés és a műhelyem ellátására van, mert rohadt bosszantó, amikor a CNC eszterga, vagy 3D nyomtató több óra vacakolás után elfelejt mindent és leáll.
van egy közeli ismerősöm, szintén sv , ezres, nem panszkodott még rá :)
Nekem nagy álmom hogy egyszer készítek egy amolyan földhajót. De nem úgy hogy van rá X*100 millám hanem úgy ahogy annak készülni kell. Kreativitás jó ötletek és némi meló. Szerintem jó tervekkel egy ilyen földhajót 20-30 millából minden kielégítően és megfelelő minőségben össze lehet hozni.
Én félek a hidegtől. Nem kezelem jól ha kontorollálatlanul megcsúszik a hátsó kerék egy kanyarban. Ahhoz meg túl nagy értéket képvisel számomra ez az egy motor hogy ezt kockáztassam. Száraz hideg még elmegy. De ha már hó van meg jegesedések akkor szépen beparkolok a műhelybe és átülök a kocsiba. Aztán majd mikor végi a hónak meg a jégnek előszedem és élvezem a téli takarítások állítgatások szervizeknek az eredményét és minden gond nélkül kimotorozom a szezont. Azért én sem Októbertől Májusig állok. Hanem valahol December elején ha korai tél November végén leteszem és időjárás függvényében Február végén Március elején előszedem. De azért közben is ha van egy jobb nap előmászok a műhelyből.
2 faluval arrébb van egy ökoház vagy mi a szar nullás energia felhasználás olyan vezérlése van hogy egy külön helység
szennyvizet kezel avval öntöz stbstb 110nm+garázs+pince
160 milla volt pár éve
úgy gondolom egy ekkora házat 60 millából össze lehet hozni és akkor nem voltunk sóherek
maradék 100 milla meg azért elég lenne pár köbméter gázra
Jó lenne.De rokon. Bár letagadom ha látom.
És imád pereskedni.
ee kő picsázni
A többi tulaj 76%-a is szabadulni akar,egy van aki nem de az meg nem akarja megvenni.
5 év alatt oda jutottunk hogy egy szomorú faszt nam tudtak megválasztani erdőgazdának.
mindig volt egy aki megakasztotta.
néha némi bírság,meg egy csomó kötelezettség...az lesz,nem ingyen fa
a többi tulajnak add el az gyorsan megy
nekünk is volt sok fecni föld ilyen 1,5 hektár 15600/130-ad része és társai volt ami vagy 140 négyzetméter volt
SV-vel én is mászkáltam télen............mire felöltöztem gumiembernek meg óvatoskodva elértem a célhoz jól megutáltam.A célt is.
Nem érdemes.
Kocsit nehéz felvenni kétkerékre.
Ki a fenét érdekel, hogy hideg a gumi? Legfeljebb óvatosabban megyek.
Én elég sokat motoroztam télen. Amíg nincs jég az úton addig nincs gond.
Próbálom,csak itt 100% egyetértés kell és egy hülye mindig akad aki mást akar.
A penész nem hőszigetelés baj, hanem felhasználói.
el kell adni
még ha 100% az erdő tulajdon akkor se vághatod ki "csak úgy" nagybátyámnak volt és mindig csak ritkításra kapott engedélyt
Megfelelő hőszigeteléssel egy régi falazat is lehet jó.
De nem ész nélkül kell csinálni ezt sem, mert aztán csodálkozol hogy elkezd penészedni a ház, és azon kapod magad hogy szidod a modern technikát, holott csak be kellet volna tartani a hőtechnikai alapszabályokat :)
Nem igazán. Tavaly raktuk össze szándékos trükkökkel(pl déli homlokzat nyitott, padlóban, homlokzaton komoly hőszigeteléssel). Ma ott tartok, hogy kevesebbet fizetünk nm arányosan, mint egy korszerűsített panel.