Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

100-120 felé lenne full készen relével mindennel aztán ha termeli az áramot akkor azt fogyasztaná a ház
de
nappali időben megy a hűtő meg a gyerek számítógépe meg a mikro 5x 3 percet
sajna a mosógépet-mosogatógépet már nem bírná el mert akkor lehetnen napközben ezeket csinálni amikor épp virít a nap
aztán azért az 1 hűtőért nem éri meg 100 pénzt beletenni hogy menjen az a 150 watt óránként 5-10 percet
bár most a gyerek pc megy egész nap nincs suli, az lehet kb 400w maxigázon tehátt óránként nincs 20 forint a fogyasztás nappal
így már ismét nem éri meg
Ilyenekkel nem foglalkoztam.
De adalék hogy 5 éve tudtam meg 8% tulajdont örököltünk erdőből.
húdejó lesz ingyen fa.
Na akkor naívak voltunk,közös tulajdonú erdőből nemhogy fa nem lesz,de csak az ideget nyeli az ember.
Valamelyik német oldalon láttam olyat hogy gázmotor, ami termeli a villanyt, plusz a hulladékhővel a fűtés is megvan oldva.
7000-es villanyszámlát egyetlen napelem kitermeli kényelmesen :D
Az olyan 60ezer forint.
Amiért nem éri meg, mert nincs ilyen kicsi legális visszatáplálós inverter, a nagy az meg drága ide, és tényleg nem térül meg.
Ha új házat építesz a gázfűtés kiépítése is elég sokba kerül, nem véletlenül használ mindenki hőszivattyút, akár levegőset is, mert a viszonylag drága hőszivattyú ellenére jóval olcsóbb tud lenni...főleg ha van napelemed is ami megtermeli a fogyasztását.
biztos vagy benne?
mert nekem van egy méter magasítás+ tetőtér beépítési engedély
de az tény hogy még nincs beépítve, és nem is lesz szerintem soha
Értelmetlen az állami támogatás.
Jóval többe kerül csak azért hogy prezentáld a támogatáshoz szükséges papírokat.
Számlával legálisan felrakatod saját zsebből, megfelelő helyről, már azzal többet nyersz.
Vályogtéglára nem tudsz +szintet+tetőteret beépíteni.
Attól függ kinek. 6,5év alatt megtérült kollégánál. Bekerülési költség/korábbi számlákkal.
Nálam csak azért nincs mert előbb át kell alakítani a tetőt, ami amúgy is esedékes, mert a 90-es években divatos összes hőhidat beépítették a házba.
idén teszteljük haverral a tégla(38as poroterm n+f) és a vályogtégla(ugyancsak 38as) + hungarocell különbséget
szerintem nem a tégla lesz a nyerő, pedig kb egy árban van a 2 fal
Hobbistáknak halál felesleges.Az egy dolog hogy nem fázol de a gumi sem úgy tapad,állandó beöltözés stb igen nagy macera.Nem egyszerűbb beülni kocsiba?

Amúgy:
https://www.fc-moto.de/en/Mobi...
https://www.fc-moto.de/epages/...
Annyi nekenk is elég lenne.Így örököltük.
Nameg az se mindegy mikori és miből van.
Egy mostani jóminőségű tégla ház jobb szigetléssel még olcsóbb is lehet.
96 nm, 23 fok télen
Közlekedési múzeumban volt kiállítva egy űrruha. Vékony szilikon csövekkel volt behálózva az alá öltözet. Hűtést, fűtést korrektül megoldja minusz és plusz 200C° között, akkor motorozáshoz is működhet :)
Hűtőkörbe berakunk egy kicsi hőcserélőt meg keringető szivattyút és minket melegít a motorblokk.
nekünk kicsike a ház kb 80nm lehet, felül lehetne még szigetelni csak lusta is vagyok meg nem is olcsó egy 8-10 centis üveggyapottal kitömott álmennyezet fasza lenne
mondjuk ha most építenék sok minden másképp lenne.....szerencsére nincs pénzem így nincs gondom se
Lakásmérettől függ elég komolyan.
akkor az évi kb 90E ft (fűtés+HMV+főzés) nagyon ne ugráljak
A gond hogy régi a ház,ablakcsere,szigetelés megvolt.És KB 250 négyzetméter.Egyszerűen qurvadrága volt a fűtés és hogy qurvadrága volt az kellett hogy ne is legen meleg.Mert ha az lett volna akkor embertelen drága lett volna.
Így meg ha hideg a szezon 250-ből megvan fával állandó 19-20 fokkal.
én meg szeptemberben begyújtom az őrlángot, (ha nem ég akkor egy 10es kulcs+ fogpiszkáló+3 perc) aztán májusban kikapcsolom az őrlángot
meg van már hogy melyik helységben hányasra kell tenni hogy legyen 20 fok aztán nincs gond
amióta itt lakunk(legalább 15 éve) 1x nem volt gáz pár óráig
egyedül az a gáz hogy a fürdőbe nincs gázkonvektor, igértek egy falra szerelhető kis valamit, de nem ért ide, aztán amikor igazán hideg van kint ott nincs bent 15 foknál több, de ezt is meg lehet szokni, asszony néha bekapcsolja a hősugárzót amit azért tettem fel hogy a gyerek ne fázzon amíg kicsi volt de utálta a hősugárzót aztán alig ment
na ide azért el tudnék képzelni egy padlófűtést......
Amúgy meg a legnagyobb öröm amikor összeraksz egy motorblokkot és az még működik is
Nekem a TL azóta is hasít mint állat
Füldugú...
Első körben ki kéne szuszakodni mi kopog alapjáraton.Utána meg majd kiderül mit teszek.
Lehet csak egy kanna benzin kell.
Kb 5 éve amikor öcsém csinálta radiátorok nélkül(az már megvolt) a kazán-kémény-gépészet egymilából kijött.
Nem egyszerű mert kurvanagy a ház.Két 1000 literes puffer willo szivattyúk,halom érzékelő egy falnyi cső mindenfelé.
KB ha este 6 után begyujtasz és 10-11 ig óránként raksz rá kitart a 19 fog állandóan másnap 6 utánig.Nincsenek ingadozások.