Előbb fogom én szétszedni a blokkomat, minthogy Tasira bízzam.
Persze nem ismerem a munkáját, és nem is akarok véleményt írni, de amíg én mondjuk elszüttyögök rajta egy hónapot, összerakom úgy ahogy az a nagykönyvben le van írva, addig ők futószalagon javítanak motorokat és feltételezem nem ingyen
Kiszámoltam, hogy áfával vámmal együtt is jobban megéri a partzillárol rendelni. Ez van.
nem szeretem a cserépkályhát, nem lehet vele ésszerűen fűteni csak akkor ha valaki van otthon és folyamatosan tüzel mini lánggal
ha ciklus szerűen van fűtve akkor vagy túl meleg van vagy túl hideg, optimális hőfok meg alig
esetleg vízteres kandalló de az meg ismét sok zseton
amúgy kandalló is volt tervben úgy hogy a lakótéren kívül legyen a fűtés, de az sem állt meg 2 milla alatt, mert még kémyény is kellett volna hozzá, plusz némi villanyszerelési átalakítás
fater munkatársa csinált a ház mögé egy kemencét, de akkorát hogy az mtz befért, aztán mindenféle szarokkal fűtami épp van, fatuskó szőlő venyige stb
de ott olyan vízterek vannak hogy ha egyszer felfűt 3 napig keringeti a meleg vizet, és már vagy 20 éve üzelel vagy még több
amikor fakitermelés van és kiszedik a gyökereket és összehúzzák középre azok szinte mindig elvihetőek, még örülnek is a melósok hogy nem kell annyit összepakolni
én is boldog voltam anno mert miután meglett a kemence nem kellett venyigét hordani a szőlőből mert elhordta mindet
Erre nem tudok erdemleges valaszt adni. Annyit tudok mondani, hogy mukodik.
Bar erdekes volt szamomra, hogy a gep irta a felhozott viz homersekletet, ami atlagosan ilyen -2 korul volt telen. De elvileg ez normalis....... Most 14 fokos vizzel tud dolgozni.
Ismerős beújított egy jó nagy benzines generátort a hőszivattyú mellé.
Minden télen minimum 2-3x van egy jó hosszú áramszünet a leszakadó vezetékek miatt.
Öreg hiba.
Még nem tudom.
Vén ez mint az országút.
Ha nagy a gebasz kell túlméretes dugókészlet (CMSNL-en nincs csak gyűrűkészlet) csapágykészlet és egy tömítésgarnitúra.Na ez mind minimum 2 kiló.De akkormár a hengerfejet is át kéne nézni meg a váltót.
Meg valaki aki összerakja.
Nem egy hoki 50-es robi.Bár ha nagyon sokszor néznék meg minden Tasi videót tuti annyira pro leszek hogy menni fog.
Viszont egy megbontott motor szerintem sosem fog úgy és annyit menni mint egy gyári bontatlan.
(Eta primordial ) messze elmaradtunk az igaz hagyományainktól tehát ide célszerű visszatérni mély alvásunkból.Befejezni (ha csak úgy megy fokozatosan) a rosszat egyre jobban csinálni és elkezdeni a jót az alapoktól ügyetlenül ugyan de tudatosan akár részleges felismerésben csinálni,tenni,teremteni.Hagyományaink értelmezése őstörténetünk megértése NEM egy kibiggyesztett zászlóval kezdődik (sőt) ... mint minden tudatos megértés a kezdetektől értendő.A csalogató fejlesztések csapdák minden tekintetben.A részletek feltárása csak egy új egységtudat felismerésével párhuzamban adagolható szinte mindig az alany egyedileg diktált tempójában.A (Turba) feltárása,céltudatos megvilágitása is csak fokozatokban célszerű...egyéb esetben teljes összeomlás lehet az eredmény. Ui:: Cserépkályha... a megfelelő helyen a megfelelő környezetben,tudatos kiteljesedésben,csak és kizárólag (szabad tűz)
Nekem a bontott blokkal az a bajom, hogy honnan tudod, hogy valóban keveset futott? Nameg sportmotor blokknál honnan tudni, hogy azt a keveset nem verseny pályán futotta
Hány év alatt csökken a hatásfoka ? Mármint a felszivattyúzott víz mennyi idő után kezd hűlni ? Konkrétat nem tudott mondani senki csak hogy "elég hamar"
ha lenne támogatás akkor megérné, csak ha 1/3 résztét fedezné akkor is
amúgy mennek ezek a pályázatok de egy átlag ember sosem fog kapni
amúgy vagy 5 éve agyalok ezek, ha összejönne épeszű áron akkor még a fűtést is megérné villamosítani, mert akkor jobban megéri
nekünk olyan 7 ezer a villanyszámla, ebből a gyerek elfogyaszt 3ezret a sok kütyüvel, erre nem érdemes napelemezni, de ha fűt is az ember akkor már igen
Ez megnyugtató. Olvastam a cbr topicot, de nem olvastam meghibásodást ennél az évjáratnál. Jobb is, hogy ezt vettem, mert előtte a 2008-09-est néztem inkább.
Én évente 10-12ezer körül szoktam menni, így még nálam megélheti a 100ezret
'04-'07-ig bírja... van a csapatban több is. sőt Kötél Pista lassan 10 éve 1000 RR-rel stuntol. bírja... az enyém nem mérvadó,mert 18ezer sincs benne...
ami vissza vissza szokott térni,de az szerintem másnak is,hogy a nagy tempó nagy fék(250+) hamar elégnek a z első fék dugattyúin a gumigyűrűk...ha ez baj...
blokkal,váltóval nem kínlódtunk még,csak ha ráesett a motor
persze másnak lehet vele baja,de nekünk nem volt még
Ja még semmit, ez csak elméleti. Múltkor megnéztem az alkatrészárakat.
Te biztos jobban tudod mennyire bírják a gyűrődést a cbr1000-ek, nekem egy ismerősnek sincs ilyen.
Ha amerikából rendelem az alkatrészeket akkor a cbr 200-ból felújítható elég korreken. Persze ha én csinálom. Ez a legrosszabb opció ami ezzel a motorral történhet az elkövetkezendő években, de talán ez be sem fog következni nálam. Ki tudja.
Amibe most belekerül, az mire megjönne, a kihordási ideje lejár és megint invesztálhatsz...
Persze lehet ez is ilyen tervezett dolog a tetűhintásoktól, de nem akarok mindig ide visszatérni
Egy dolog éri meg igazán egy családi házon - a hőszigetelés (ablak, fal, padlás). Nekem - vert falú öreg ház - a falszigetelés sajnos nem játszik (de 60 centi vastagok a külső falak), de a padláson 20 centi kőzetgyapot van, és az ablakaim is ki lettek cserélve. Korszerű gázkazán, radiátoros központi fűtéssel: 18 éve mikor beköltöztünk, 2200-2400 m3 gáz ment el egy év alatt (és fáztunk), manapság meg 1300-1400 m3, és - mivel itthonról melózok már 7 éve - egész nap 22-23 fok van a lakás minden helyiségében, folyamatosan megy.
Mi odahaza a napelemes sztorin erősen gondolkodtunk bár jó lenne megfogni egy amolyan állami támogatós sztorit. (Tudom az nem az ilyen földi halandóknak van kitalálva de hátha)
Persze nem ismerem a munkáját, és nem is akarok véleményt írni, de amíg én mondjuk elszüttyögök rajta egy hónapot, összerakom úgy ahogy az a nagykönyvben le van írva, addig ők futószalagon javítanak motorokat és feltételezem nem ingyen
Kiszámoltam, hogy áfával vámmal együtt is jobban megéri a partzillárol rendelni. Ez van.