hát ez hosszúra kerekedett nem olvastam végig csak a közepéig szóval arra reagálnék ez ebben a környezetben most egy picit sem igaz(kezeit széttáró) Azért nem, mert ha te elkezdesz gyűjtögetni valamire és félre teszegeted rá az aprót, mire azt hitted összegyűlt a pénz addigra már kétszer annyiba kerül(kezeit széttáró) A hitel nem ördögtől való csak megfelelően kell megválasztani. Amikor Magic itt vagizott, hogy a fia milyen jól keres és gyűjtöget a lakásra, mindig rakosgatja rá félre a pénzt mondtam neki hülyén csináljátok, mert nem fog tudni annyira jól keresni, hogy annyi pénzt félre tudjon tenni amilyen módon emelkedik az ingatlanok ára(kezeit széttáró) Ez kb. 1 éve volt. a félretett pénzre kapott kb 1 % kamatot az ingatlanok ára meg heti szinten nőtt. Én mondtam neki mert akkor látható volt, hogy meredeken meg fog emelkedni az ingatlanok ára az akkor 15 millás lakás fél éven belül 25-30 millióra emelkedett. Mondtam neki, hogy a már meglévő megtakarításra villám gyorsan vegyenek fel lakáshitelt amit akkor kb. 2%-ért osztogattak fix kamatozásbanÍ(kezeit széttáró) Azonnal vegyenek lakást MOST (óranézegetős) Mondtam akkor mostani áron meg lesz a lakás a 2%-os kamatot meg játszi könnyedséggel kitermeli a gyerek, ha egyébként is minden hónapban rak félre pénzt vagy megvárják, hogy szépen duplázódjon az ingatlan ára aztán vakargassák a fejüket, hogy elqrtuk nem kicsit, hanem nagyon(fejét fogó) Na erre kb. annyi volt a válasza, hogy ne okoskodjak én ebbe bele majd Ők azt tudják(legyintős) Mondtam is, hogy az Ő dolguk csak kicsit belelátok mert foglalkozok ilyennel (kezeit széttáró) Nos kb. fél év múlva amikor dupláztam a megtakarításaimat 😅 megkérdeztem, hogy állnak a lakásprojektel? Azt mondta, most nem is kell már a lakás más terv van megy a gyerek külföldre 😅 mondjuk 30 milláért már nekem sem kellene amikor fél évvel előtte még ugyanaz csak 15 volt(fetrengős)
Hát nemrég be kellett menem a bankba ott a tanácsadómmal beszélgettem, nem, hogy nem kell az embereknek a hitel most az van, hogy a bankok nem nagyon akarnak adni sem(kezeit széttáró) Kérdeztem akkor miből élnek a bankok? Azt mondta tulajdonképen az állam finanszírozza Őket(kezeit széttáró)
emlékeznek a faxt. 2015-re nagyjából vég lett a válságnak azóta olyan szintű hitelállományt helyeztek ki a bankok, hogy kifizetnénk belőle komplett európát(fetrengős) Az emberek birkák(kezeit széttáró) Nem tanulnak semmiből. Ahogy egy kicsit pénzt érez a zsebében vagy 5 ft-al több fizetés kap, már is új kocsi kell, új ház, luxusnyaralás(kezeit széttáró) Az, hogy 2009-2010-ben kenyérből nem ettek eleget kb. 2 nap alatt felejtették el az emberek(kezeit széttáró)
Nem ezekre a szarokra gondoltam(fejét fogó) Tudod te melyikre(puszit küldős) Azokra a mozgósakra amik régen voltak(kezeit széttáró)
nem bánnám, ha betennétek belőle 10-12 db elég lenne majd én mondanám melyik kell(meghajlós)
engem majdnem lebaszott a létráról a 3x50amperes biztosítékkal védett dobozkában keletkezett ív. kurvára rövidzárlatban volt a villanymotor aztán lett fasza tüzijáték amikor kicseréltük a biztosítékot
percekig foltokat láttam akkor a szikra volt
amúgy nekem egy szaki azt mondta hogy a biztosíték kell a napelemhez mert avval lehet "szakaszolni" szóval ha valamit szerelek a dobozkába kibillentem
de igazándiból ott van értelme ahol több string van és ha valami nagy hiba van a 2 string árama már lazán kiveri a 15 amperes biztosítékot, de egy string semmiképp nem tudja
már elfelejtettem miért, de annyi megmaradt hogy ha a napelemet rövidre zárjuk nem történik semmi, nem olyan mint az egyéb áramforrás
nam mindegy a szigetesek csinálhatnak bármit az csak egyet jelenthet: mind meghalunk
vagyis kettőt mert ki is gyullad 😁
Ez nem teljesen igy van. De szerintem ha eddig nem.érdekelt.semmi mert ugyis felesleges, szerintem tegyél a helyére egy hatvanötös szöget, az csak 2-3 forint😃
A laikusokkal nehéz vitázni mert mindent jobban tudnak😃
Én se hittem sok.mindent mig nemláttam vagy mig tavaly a félarcom leégette a rövdzáras állva maradt iv, aminek ugye nem lett volna szabad kialakulnia sem. Pedig tanultuk csak hát harminc évig nem akadt problémám vele. Na azota ivállo arcvédö nélkül nem nyulkálok több olyan helyre ahová.elötte simán.
300 volton a 10 amper húz 3 centis ívet is, ami egész sokáig fenntartható
most nézegetem a napelem kiegészítéshez a cuccot, aztán vannak csodálatos dolgok, amit egy éve tizenezerért vettem az most 30+
a pv biztosítékot is 700ért adták darabját, ehhez mérten a 2800 nagyon durva ár
végülis leszarom mert 2 táblához kell a cucc majd kipróbálom mekkora ívet húz a kb 80volt 10 amper
amúgy esély nincs rá hogy a biztosíték elvégezze a feladatát a 8 táblás stringen sem mert a rövidzár áram sincs több mint 11 amper szóval ha összezárom egy csavarhúzóval akkor sem olvad ki a 16 amperes biztosíték, inkább csak szakaszolás a cél, ha meg ki van hajtva akkor úgy se hinném hogy az ív megmarad
A napelemek felülvizsgálatánál elég sok érdekes dolgot mondtak az okitók annak idején, meg pár videot is mutogattak a rövidzár elfelejtésekor. Azért ott nem olyan egyszerü az ivoltás.
A szál kialakitása és anyaga lehet még kulcskérdés, meg akár a homok minösége is. Nem tom, a gyárak is titkolják de a kettö nem.egyforma csak kivülröl. Az árat meg vélhetöen a mennyiség befolyásolja mint máshol is. Amiböl kevesebbet kell legyártani azt drágábban adják.
a 300 forintosnak elég ergya a leírása, bár a másik se jobb
bár említi a dc-t is, annyit kihámoztam a nevéből hogy késleltetett meg teljes tartományban véd (gl/gg) jelentsen ez bármit is
amúgy ezekben kvarchomok van, kicsit megolvad a közepén ahogy elég a szál benne aztán jónapot, vagy van egyéb dolog is benne?
Valoszineg mert dc-t is képes megszakitani.
A váltó meg a dc között óriási a különbség. A dc pocsékabb munkát tud végezni.
Az 1000 v meg egy felső határ, ha neked gyártanának 400-ast az se lenne olcsóbb. Feleslegesen meg nem gyártanak 30 félét
Annak megeri akinek nincs allando jovedelme,irracionalis felelem a fuggosegtol,mittomen.
3 szamra fizetek vagy 10-12 ezret havonta.De tuti jobb lehet tökörészni töltögetni,meg egy szamhoz 5Giga ötezerert mint 2x10 es 3 telefon osszes hivasa 10ert.
Volt ilyen prepaid szar.Mindig az isten hatamogott ejszaka esoben kerestem az ugyfelet mert nincs kinn hazszam es csicsergi a gephang hogy az egyenlege elfogyott kerem toltse fel.
nem bánnám, ha betennétek belőle 10-12 db elég lenne majd én mondanám melyik kell(meghajlós)
percekig foltokat láttam akkor a szikra volt
amúgy nekem egy szaki azt mondta hogy a biztosíték kell a napelemhez mert avval lehet "szakaszolni" szóval ha valamit szerelek a dobozkába kibillentem
de igazándiból ott van értelme ahol több string van és ha valami nagy hiba van a 2 string árama már lazán kiveri a 15 amperes biztosítékot, de egy string semmiképp nem tudja
már elfelejtettem miért, de annyi megmaradt hogy ha a napelemet rövidre zárjuk nem történik semmi, nem olyan mint az egyéb áramforrás
nam mindegy a szigetesek csinálhatnak bármit az csak egyet jelenthet: mind meghalunk
vagyis kettőt mert ki is gyullad 😁
A laikusokkal nehéz vitázni mert mindent jobban tudnak😃
Én se hittem sok.mindent mig nemláttam vagy mig tavaly a félarcom leégette a rövdzáras állva maradt iv, aminek ugye nem lett volna szabad kialakulnia sem. Pedig tanultuk csak hát harminc évig nem akadt problémám vele. Na azota ivállo arcvédö nélkül nem nyulkálok több olyan helyre ahová.elötte simán.
most nézegetem a napelem kiegészítéshez a cuccot, aztán vannak csodálatos dolgok, amit egy éve tizenezerért vettem az most 30+
a pv biztosítékot is 700ért adták darabját, ehhez mérten a 2800 nagyon durva ár
végülis leszarom mert 2 táblához kell a cucc majd kipróbálom mekkora ívet húz a kb 80volt 10 amper
amúgy esély nincs rá hogy a biztosíték elvégezze a feladatát a 8 táblás stringen sem mert a rövidzár áram sincs több mint 11 amper szóval ha összezárom egy csavarhúzóval akkor sem olvad ki a 16 amperes biztosíték, inkább csak szakaszolás a cél, ha meg ki van hajtva akkor úgy se hinném hogy az ív megmarad
bár említi a dc-t is, annyit kihámoztam a nevéből hogy késleltetett meg teljes tartományban véd (gl/gg) jelentsen ez bármit is
amúgy ezekben kvarchomok van, kicsit megolvad a közepén ahogy elég a szál benne aztán jónapot, vagy van egyéb dolog is benne?
A váltó meg a dc között óriási a különbség. A dc pocsékabb munkát tud végezni.
Az 1000 v meg egy felső határ, ha neked gyártanának 400-ast az se lenne olcsóbb. Feleslegesen meg nem gyártanak 30 félét
sima biztosíték 300 forint: https://elektrikstore.hu/KVGY-...
napelemes biztosíték 2800ft: https://elektrikstore.hu/Hager...
persze a napos 1000 volt, de mint pl nekem ahol 300-320volt cikázik a dróton annak nem kell 1000 volt
3 szamra fizetek vagy 10-12 ezret havonta.De tuti jobb lehet tökörészni töltögetni,meg egy szamhoz 5Giga ötezerert mint 2x10 es 3 telefon osszes hivasa 10ert.
Volt ilyen prepaid szar.Mindig az isten hatamogott ejszaka esoben kerestem az ugyfelet mert nincs kinn hazszam es csicsergi a gephang hogy az egyenlege elfogyott kerem toltse fel.