Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

tanyahelyen nem is morfondíroznak ezen sokat 😆 nekünk a tanyaszomszédnak volt egy valami féle pulikeveréke. Nagyon értette a dolgát úgy terelte a nyájat Ringyó, hogy szerintem ambribá versenyre vihette volna(meghajlós) Minden szavát, minden mozdulatát értette a gazdájának szó szerint értette a kutya a beszédet ilyet nem láttam még(gondolkodós) Jártak át édesapámhoz beszélgetni napi szinten ringyó mindig elkísérte a gazdáját(kezeit széttáró) Aztán egyszer gyanúsan kezdte nézegetni fater csirkéjeit a kutya. Ambribá észrevette csak annyit szólt: -Te ringyó. minden nap kapsz egy csipet élelmet.(kezeit széttáró) De ha ezen felül többet akarsz egy ütéssel verlek agyon(napszemcsis) 😅 Hát a kutya azonnal levette a tekintetét a tyúkokról aztán megalázkodva odasomfordált ambribá lábaihoz 😆
Fogalmam sincs ha tényleg lopott volna tyúkot agyonverte e volna az öreg(gondolkodós) Minden esetre tudni kell, hogy tanyavilágban kemény törvények uralkodnak(kezeit széttáró) Nagyon jó képességű eb volt mikor elpusztult már ilyen jó kutyái nem voltak az öregnek(kezeit széttáró)
Érdekes módon a miénk nem, aminek az lehet az oka, hogy amikor kicsi volt együtt aludt velük a kazánházban. Idegen macskákkal már bizalmatlan, de nem nyírja ki azokat sem pedig többször lett volna rá lehetősége. Egyszer törvénytelen nagy virnyákolásra lettem figyelmes, egy jó nagy kandurt kapott el, de csak leszorította, aztán nagy büszkén megvárt. Előtte olyan futkorászást műveltek, mintha vadlovak törtek volna be az udvarba. Hegesztő kesztyűben fogtam meg a macskát, mégis összemart mire kivittem a kapun kívűlre, Zara képe is össze volt karistolva, de nem igazán hatotta meg. Ő egyébként csak akkor ugat ha tényleg olyan történik amire fel kell hívnia a figyelmet, na de van a környéken sok olyan amelyik akkor is őrjöng, ha kell ha nem, itt is jelentkezik a különbség a buta és a nevelt kutya között.
se perc alatt csinálunk újat(kezeit széttáró) te lehetnél kawa 71 én meg pipifax2 soha nem jönne rá kit takar a nick(kezeit széttáró)
Kifejezetten. Egyik ismerősnek az összes tyukját lerendezte egy délután a kutyája. Többet nem kért enni.
buzi vagy?(gondolkodós)
A topicgazda nem.enged be bárkit, ugyhogy valami uj nick kell
az azért hozzávetőleg elég rossz tulajdonság egy kutyától a tanyaudvaron 😅
Macskát én is jobban kedvelem mint a kutyát, de kutya meg kell 😆 macskából most három.is van de fogyóeszköz.
Ritka. Nekem volt három.is, abból egy befogadott de nem igazán hagyta őket. Igaz megenni nem akarta de életbe hagyni se 😀
benéztem a pinki topikba szerintem hamarosan meghal(gondolkodós) frílacot ugyan nem látom de gondolom pistin meg fészeren kívűl nincs nagy információ forgalom(kezeit széttáró) le kéne oda regelni azt felpörgetni egy napi 10 oldallal ennyit megtehetnénk az ügy érdekében mit szólnátok egy mentőakcióhoz?
meg nekem(kezeit széttáró) Bár az is inkább a fiamé mindig hozzá ugrik fel az ágyba meggyurkászni 😆
Ha nincs otthon a gyerek és esetleg az ágyban vagyok akkor ha ló nincs szamár is jó alapon nagy fintorogva hozzám is feljön dagaszt egy két percet aztán lemegy elterül a padlófűtésen 😅
1napos betont könnyebb mint ami fullra kötött
Macskája a buziknak van 🤷🏼‍♂️😂
az még hagyján (legyintős) Azt mond meg annak mi értelme van amikor fent a 4-ik emeleten 2 pinanyalogatót is tartanak(fejét fogó) Na nem baj legalább ütemesen ugatnak a parkszájdos ütvevúrom hangjára 😅
Van néhány lépcsőház ahol majdnem minden szinten van kutya. Én az albikba be nem engedek kutyát(kezeit széttáró) Nálam macskáig van jogosultsága 1 albérlőnek korlátozott darabszámba 😆
ez nem volt kötve a hátsó udvarban volt a helye a műhely mögött (kezeit széttáró) spec én hallottam ehhez hasonló sztorikat erről a fajtáról nekem mondjuk semmiféle kutya nem kéne kuvasz meg pláne nem(kezeit széttáró)
7 m3 betont kivésni biztos kibirtátok vigyorgás nélkül 😅 Gondolom jó meló lehetett(fejét fogó) A főnököd meg remélem azzal rendezi le, hogy - ugye mostanában nem lesz ilyen(ujjával nemet mutató) azt ennyivel letudja (kezeit széttáró)
Itt szaladgálnak a tyúkok a németjuhásszal. Igaz hogy néha tereli őket de nem bántott egyet sem még soha. Pedig bejárhat hozzájuk mert a róka néha bejár.
olyanom sosem volt mert nem tetszik hogy lóg a segge
de a staffi nem bántja, csak a macskákat meg a sünöket basztatja
mondjuk a mostani az nagy állat barát a sünt se bántja csak áll mellette aztán nem engedi elmenni
meg néha ugat egyet-egyet hogy jöjjön már valaki és bassza ki a portáról
Ez igy van. A falusi.embert a célszerüség vezérelte mindig, hobbiból.nem.tartott állatot. Ha sok kárt csinált a jószág előbb utóbb menni kellett a portáról. Az utóbbi 20-30 évben kertes házba költözöttek soha nem voltak falusiak és nem is lesznek. Igy nem.is érthetik azt az életmódot.
valamikor rég ha kutyát tartottak azért tartották mert haszna volt nem buziskodtak díszkutyákkal, nekünk is láncon volt 15-16 évig nappal, éjszaka el volt engedve köszöni szépen jól megvolt, végelgyengülésben kipurcant , kinyírt vagy 20 tyúkot jópár macskát estére be volt zárva tyúk kertajtó stb nem ment ki nem csinált kárt nem taposott a kertben , na meg nincs is jobb más szabadjára engedett kutyája nekem vergődik a kertemben ha meg ráverek párat a lapáttal a gazdája megsértődik (különben is rühelltem a vén hülyét) , szeretem a kutyát a macskát de nem tolom fullba a kretént mindenki tartsa portán belül nem az utcán a kertben stb pláne ha még agresszív is a jószág
Nem a fenét. A németjuhász tipikusan levadássza, de p most van egy pumi az is gyilkolna ha tudna. Multkor a páva kijött épp hogy le tudtam rugni időben róla. Csak az kicsi ahhoz hogy a keritésben kárt tegyen. De egy közepes kutyánál ez.már nem akadály.
nekünk még a beagle se ette a tyúkokat, se a többi nagy
kicsi korban össze van szoktatva akkor nem bántja
pedig a leesett kisgalambot másodpercek alatt kivégezte....
Leginkább hogy ne csináljon kárt. A tyukok.meg egyebek között azért elég nagy kárt tud csinálni.
Tudom hogy falun divat ez,de akkor sem tudom mi értelme.ott van egy kutya 5méteres láncon a kert végébe....zománcozott lábasba a belefagyott víz a kutyaszart húzza szét a láncal.Tipikus látkép.