Teljesen igazad van, a legtöbb cordurát felhúzom és egyszerűen érzem hogy ez egy szar. A shoxban pl hiába kurva drága a difi meg a dane kabát, felhúzom és 3perc alatt tapad rám, azonnal érződik hogy bele fog rohadni az ember. Macna kabátot meg felhúzom és semmi, nem rohadok bele, jobb a minősége bár ott is lehet kivétel.
Termèszetesen ha bemegyek akármelyik boltba, elkezdik mondani hogy milyen jó mert ott a szélálló és a termobélés, kiveheted rakosgathatod minden. Mondom neki hogy faszság, nem kell. És meg van sértődve.
Mondom neki hogy nekem a termo is csak akkor kell ha külön kiskabátnak lehetne használni, persze az enyém sem ilyen. Nem motoroznak az eladók, nem értik hogy miért nem kellenek a bélések.
Na tehát a kabátom is meg a nadrágom is olyan hogy nincs benne vízálló bélés hanem a külső rétegbe van laminálva a vízálló cucc, nem rohadok bele de 30fok felett meleg már minden.
én meg elmentem a katonai boltba vettem egy tarka nadrágot meg egy zubbonyt és abban motoroztam mindig
sosem érdekelt az mi lesz velem ha bármi okból elesek
a kényelem mindentől is fontosabb volt, leszartam a törött csontokat meg a vért
van olyan csontom ami 2x tört el a motorozás miatt 😆
Ez Kb ugyanaz az ár mint amit vettem plus ruha,úgy hogy nem szett volt,a nadrág-kabát más méret került 130e-be.
Az elcsúszáson kívül még a gondom (tudom egyéni szenvedés) hogy a vízálló membrános aminek bele van integrálva rohadtul izzaszt,és rám tapad.A külön membrános meg hogy tartsak két bélést magamnál egy vízállót és egy meleg cuccot,kizárt.
Lehet mert alsó kategóriás de kivett bélésekkel se tudom magamon tartani a shoxos cuccot csak ha aláöltözőt veszek fel.
Bőrnél ilyen nincs.Azt akár sima pólóra is felveszem.
Szóval maradt a bőr idénre,már ha kész lesz,elvileg.
Büse a kabát, macna a nadrág. A kabátnak már nem emlékszem az árára, 5-6éves volt amikor pofára estem benne, a gatya meg új. Mind a kettő kb 70-80ezres kategória tehát nem csúcs.
Haver is szidta hogy mekkora fos a kordura ruha. Persze hogy fos mert a srác kb 2méter de minimum 190, jó ha 90kg, izom. Persze hogy nem passzol rá pontosan.
Nagyon sokáig kerestem olyan ruhát ami szövet de a kritikus pontokon bőr van. Amit találtam és fel tudtam próbálni nem voltak jók rá így elengedtem és kerestem olyat ami kívülről vízálló és a karján hevederekkel lehet szorítani a protikat.
Alpi goretex gatyám van, ebben viszont el fog mozdulni a proti ha oda kerül a sor.
Ez hülyesèg. Ha méretpontos a ruha akkor nem fordulnak el a protik benne, mindegy mi az anyaga.
Nekem can olyan kordura szettem amiben 150körül estem el és csak a térde meg a segge szakadt szét, kabát csak horzsolódott.
Az egész testemen összesen nem lett egy féltenyérnyi seb. A seggemen és a két hüvelykujjamon lett horzsolás.
Mondom 150 környékén tettem le az oldalára a motort, kordurában. Megvédett? Meg.
előtte törököknél volt meg talán szíriában
persze keletre könnyű menni, csak a horvát tengerpartra alkalmatlan a villanyos kocsi 😄
esetleg még a 300+ km távra lakó nagymamához menni se jó ezekkel
A vicc az, hogy az appos töltés sem fenékig tejfel. Balatonfüreden a szálloda mélygarázsában lévő töltőnél nincs térerő, ezért nem lehet indítani a töltést 😂 tehát ha nincs mobilnet, akkor a töltés sem lehetséges, már csak ezért is jobb lenne egy paypass.
Azt mondják hogy azért, mert a töltőoszlop telepítése és üzemeltetése ugyan olcsóbb, de a bevétel/haszon is jóval kisebb, ami nem termeli ki a terminál költségeit.
Ráadásul van valami fasz törvény hogy papírblokkot és áfás számlát kell tudnia adni, ha bankkártyás fizetés van, ami megint drága.
Ráadásul ha nyomtató van akkor cserélgetni kell a papírt üzemeltetni a fos nyomtatókat, miközben egy oszlophoz egy évben kétszer mennek ki a szét rúgott csatlakozót lecserélni.
Bár azért a kóla automata sem ad papírt, meg akinek áfás számla kell az még mindig regisztrálhat az appban és kérhet emailen, ahogy jelenleg is történik. Szóval ez csak szöveg szerintem.
És teljesen igazad van. A köcsög úniónak ilyenekkel kéne foglalkoznia, hogy ezt egységesítse, mert ez pont nem jó ha tagországonként eltérő.
Na külföld külön eset. És elismerem hogy ez a dolog tényleg szívás a villanyautózásban...(kivétel ha Teslát vett valaki. 😁)
Ugye természetesen országonként más töltőcégek vannak, tehát előre fel kell készülni mindegyikre appal, hogy tudjál tölteni.
Szerencsére erre is van app, amivel meg tudod nézni szolgáltató függetlenül.
De itt jön a csavar. Több kisebb cég csak saját ország beli címre, telefonszámra, vagy bankkártyára enged regisztrálni 😂
Olaszoknál divat ez, szerencsére azért vannak nagyobb cégek akik nem ennyire idegengyűlölők, bár Magyarósi ezt is beszívta.
Illetve léteznek roaming cégek, akik több hálózatot összefognak, de természetesen leveszik a maguk hasznát, viszont egyszerűbb a töltés....már ha működik éppen, és természetesen nincs egy átfogó cég amelyik lefedné európát, szóval ez is területfüggő.
Mindezt teljesen felesleges lenne ha lehetne bankkártyával fizetni.
Szerintem azért is csinálják így, hogy elriasszák az embereket. Ugye a legtöbb töltő olajtársaságok, és autógyártók kezében van, akiknek pont nem érdeke a villanyautók terjedése. (bár ennek ellentmond, hogy a MOL töltőhálózata a legjobban használható reális árazású magyarországon)
Madaras kut,automata.
Beallsz,bebököd hogy mennyit akarsz tankolni,5-10-20e,-mas osszeg.
Kartya ra,befoglalja,ha kevesebb megy bele akkor a maradek penz visszamegy.Annyi.
Ezt miafasze nem lehet kotelezove tenni?
ordítva és talpig véresen 😂