Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a 80x60-hoz képest nem sok plusz súly a 100x50
80x60-ból csináltam anno a pótkocsim aláfutásgátlóját, elég gyengusz volt, inkább egy jóféle u szelvény vagy hasonló anyagból oldanám meg a keretet nyilván egy jó képességű hegesztővel megvarratva, de amúgy jó ötlet lehet.
Az már atomtámadás ellen is véd? 😁
Aztán a falat kell majd megerősíteni, hogy elbírja a sok vasat 🙂
100x50 dögösebb cucc
Köszönöm. Van hídépítő mérnök cimborám aki a vas szerkezetet szívesen megtervezi modellezi akármi. Csak annyi lett volna hogy alapvetően mekkora erőkről beszélünk. Ehhez kellene egy ács, de azt nyílvan hívni fogok. Haverom alapból a 80x60-as zártszelvényt mondta, ami biztos hogy sokkal nagyobb erőket tud mint pár korhadt fagerenda, de nem cél hogy egy vonat is átroboghasson rajta. Mindegy majd lesz valami, kár tényleg így előre agyalni pontos ismeretek nélkül.
Anno fater meselte hogy ilyenkor osszegyultek,es atmentek a kerepesi allomasra hev sint lopni. 😆Regi szep bekebeli 70 es evek.
Az nem jo?
Hat,mivel csoro vagyok nem,helyi szerelo.Esztergomba vigye a rosseb.Draga a benya,bar mos bevillant azindexfejlecen a 395 os ejuro.
Gondolom a N/mm2-ben megadott ertek szamol ezzel, a nagyobb falvastagsag nagyobb keresztmetszet. De a nyakam ra, hogy X gyarto zartszelvenye es Y gyartmany kozott is van difi. Passz, ez az 500N/mm2 csak egy hirtelen a szemem ele kerult adat, siman lehet nem is koser.
Télleg.....milyen motort vegyek a gumimra?
De melyik zártszelvénynek? Fal vastagságban is van vagy három-négy féle küönböző igénybevételekre.......
Pedig ezt látatlanba senki nem fogja megmondani. Van ács cimborám, motoros is, ha adsz paramétereket megkérdezem amire kiváncsi vagy.
Pinkbikemotorservice?
Ide a Bogyo kene. Darumtervezo mernok, vagy mi a fene, eselyesen meg tudna saccolni egy fem keret szakitoszilardsagat, bar a sarkoknal a hegesztes lehet nagyon jo meg nagyon ergya is es azon all vagy bukik minden, ha zart keretrol van szo, ami huzoigenybevetelnek is ki van teve. Keves ide az, hogy allitolag cirka 500N/mm2 a szakitoszilardsaga a zartszelvenyeknek.
Pl ArchiCAD al szokás.
De ha viszaszámolod a tető súlyát, akkor abból sima szögfügvénnyel számolható az oldalirányú erő.

Az hogy mekkora gerenda vagy vas kell az adott erőre aztat nem tudom.
Ezzel foglalkozó mérnöknek van erre táblázata általában.
Igen, igazad van, ez lesz. Csak előre akartam gondolkozni, tervezni, ennyi.
Én ha a helyedben lennék akkor odavinném az ács tetőfedő kőműves ismerőseimet és megkérdezném őket.Szerintem ez nem egy olyan dolog amit egy fórumon kell megoldani látatlanba,egy ház statikájáról van szó nem arról hogy milyen gumit vegyek a motorra.
A motorosok lehet,de en nem vagyok motoros,csak motortulaj.Es kifejezetten csoro.
Pont ezert harcolok vagy 120 ledes fenycsovel december ota.
De a tetot beken hagyom.
Sot,csuszok a lejton, a motort is szervizbe vittem.
Nehez volt lekuzdeni a kokanyolasi vagyamat,de megtettem.Elso lepes.
Ugyan, nem kell, van egy szép nagy házatok ahol minden megvan. Meg úgy általában, itt mindenkinek 100 millás háza van és bármi problémája van hív rá szakembert. Elfelejtettem hogy a motorosok tele vannak lével, ezért utálja őket mindenki, mert hát a szórakozásra milliókat tud költeni.
Pedig mar nezem a szaki ellenort muvelodni,de akkor leiratkozom rola.Nem leszek epitkezos.Mostmar jusztse.
Jól van hagyjuk
Nyilvan van itt aki rateszi a nyakat is egy ilyen meretezesi forum projektre.
De ha nem kell a munkam akkor nem kell.ertemén.
Most besertodtem.
Nyilván nem is neked szólt a kérdés, hanem aki esetleg ért is hozzá, ács stb.
Hat,tetot meg nem,azt tetofedo csinalta,meg a kemenyt a fodem attoresevel komuves,de ha ennyire befeszulsz nyaron lemegyek hozzad es ingyen kiprobalom hogy megy nekem. 🤔 😁
Csak tudnám, hogy mi a faszért kókányolsz otthon minden szart. Szerelő drága?