itt évek óta ez megy, napi 5-6 biztos van
nyáron még durvább, a napos inverter tudja ezeket rögzíteni volt hogy egy órában volt 8 db kisebb nagyobb szünet
persze ezeknek jelentős többsége nem okozott gondot, de pl ma már 2x kikapcsolt a légkondi
Dehogynem. Lassan ott tartunk hogy ha valaki nem volt még börtönben az lehet rendőr… legalábbis itt. Most hogy a horvát határ felszabadul, talán egy hajszálnyit enyhül az emberhiány.
én bicikliztem kb 2x3 km távot, de valami megpattant a lábfejemben most éppen menni alig tudok olyan szar
mintha egy forró szöget nyomtak volna bele olyan érzés, majd beszartam mire hazaértem
na
vannak itt okos emberek
mit lehetne tenni a fél másodperces áram szünetekkel? mostanában légkondival fűtök és ilyenkor kikapcsol+ ha nem az off gombbal van kikapcsolva néha 5-10 perc is beletellik mire bekapcsolás után elkezd fűteni( rendesen kikapcsolva kb 2 perc)
ha maxigázon fűt 1300w a fogyasztás egy ekkora szünetmentes kb 200 ezer szóval az tuti nem lesz, legfőképp mert 1s alattiak az áram szünetek, pl a router meg sem érez ebből általában semmit 10 esetből ha 1x indul újra
nincs valami kondis okosság ami át tudna hidalni maximum 1 másodperces áram kimaradást?
Dehogynem, ha az a kolléga, rokon, szomszéd állandóan éveken át csak jönne, hogy segíts, de hiába kérnéd soha nem jönne vissza segíteni, vagy a melóhelyen kisegíteni( ha csak nem rászoruló) akkor lehet, hogy megunnád és elzavarnád, minden oda-vissza alapon működik és akkor is fizetség ha pénz nem forog benne.
Kissé el vagy tévedve a szabályok rengetegében, a nyugdíj itthon felosztó-kirovó : https://penziranytu.hu/archiva... , ami végülis ma már csak névleges hisz nem járulékot hanem adót f8zetünk így nincs kötelező jogosultság sem tehát nem jár ( ha nem járulék akkor nem jár) hanem adható, ezt kb. 10-12 éve változtatták meg így még véletlenül sem igaz, hogy én a magam nyugdíjáért fizetek előre, azt a rendszert amiről beszélsz jelenleg a magánnyugdíjpénztárak valósítják meg ott tényleg a tied amit befizetsz ( feltéve ha nem vesztik el).
2 helytől van
egyik tűzoltó másik valami tűz ellenőrtől
a tűzoltos sokkal vastagabb erősebb, van piros is az állítólag ponrnak volt az kb elpusztíthatatlan
De ez van nálam is,jön egy kolléga hogy polírozzam meg a lámpáját,nem kérek érte semmit,és nem érdekből teszem,abban a tudatban hogy majd ezért bármit is elvárhatok tőle
Nem,még nem kellett.Egyébként a nyugdíj hasonlatod is baromság,ugyanis te azért fizeted hogy te majd később jogosult legyél rá,az teljesen független tőled hogy ez hogy valósul meg.Te magadért fizetsz.Ha nem dolgozol egy napot sem,attól még más megkapja ami jár neki,te viszont szart sem fogsz kapni igaz?
ahogy nézegetem ezek a nagy kondik nem olcsók, a szünetmentes jobb választás ha már drága
nyáron még durvább, a napos inverter tudja ezeket rögzíteni volt hogy egy órában volt 8 db kisebb nagyobb szünet
persze ezeknek jelentős többsége nem okozott gondot, de pl ma már 2x kikapcsolt a légkondi
mintha egy forró szöget nyomtak volna bele olyan érzés, majd beszartam mire hazaértem
vannak itt okos emberek
mit lehetne tenni a fél másodperces áram szünetekkel? mostanában légkondival fűtök és ilyenkor kikapcsol+ ha nem az off gombbal van kikapcsolva néha 5-10 perc is beletellik mire bekapcsolás után elkezd fűteni( rendesen kikapcsolva kb 2 perc)
ha maxigázon fűt 1300w a fogyasztás egy ekkora szünetmentes kb 200 ezer szóval az tuti nem lesz, legfőképp mert 1s alattiak az áram szünetek, pl a router meg sem érez ebből általában semmit 10 esetből ha 1x indul újra
nincs valami kondis okosság ami át tudna hidalni maximum 1 másodperces áram kimaradást?
(A robogótól nagyvonalúan tekintsünk el.)
még szifiliszt se lehet ingyen beszerezni 😂
egyik tűzoltó másik valami tűz ellenőrtől
a tűzoltos sokkal vastagabb erősebb, van piros is az állítólag ponrnak volt az kb elpusztíthatatlan