Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megalapozottan véleményezitek a dolgokat. 😹
én sem csak ez az eshetőség evidensnek tűnt 😅
nem azt mondtam, hogy ez a legveszélytelenebb munka a világon, mert nyílván nem. De amikor mondjuk az emelőkosár oda tud menni az nem nagy kunszt. Mi például a tesommal sok évvel ezelőtt vettünk ki úgy egy nagy zöldjuhart ami bent volt az épületek között, hogy a démász emelőt kibéreltük 2 órára a munkát mi végeztük vele, Szóval töredéke volt ezeknek a mostani árak is ez a műsor. (kezeit széttáró)
Itt mifelénk úgy megy ez, hogy jönnek a srácok (többen is csinálják ezt, már vagy 25 éve, csak győzze kivárni az ember hogy ideérjenek) kivágják a fát/fákat és elviszik munkadíjba. (azaz nem kerül semmibe)
Jelenleg a srác nálam a kertbe hozta a kismarkolót, és még a gyökereket is kiszedte, azt is elviszi. (az egyik fűzfám 20m körüli volt, a többi kisebb)
Olyanok dumálnak akik még életükben nem vágtak így fát,max megmetszették otthon a gyümölcsfát.És nem összetévesztendő egy erdei döntéssel,bár az okosok ott is képesek egyiket a másikra dönteni .
Nekünk volt két kínai nyár az udvarban ami alig élt
Nem volt nagy 7-8 méteres
Létrán felmásztak és 1000 forintos bicska fűrésszel levágtam az ágait meg olyan magasan a törzset amennyire fel mertem
menni
Aztán asszony+ gyerek húzta kötéllel én meg vágtam a láncfűrésszel
Én sóher vagyok ezért 100 ezreket fizetni
De a kerítés melletti akácfákat is így vágtunk ki hátul
Nem figyeltem,rá se mentem a képekre.
Csak azt nem vágom, hogyha ezzel olyan gecimód könnyű szerinted nagy lóvét kaszálni, akkor miért nem mindenki ezt csinálja? Elmondom, h miért. Mert a legtöbb nagyeszű mikor megfelelő felszerelés és tapasztalat nélkül felmászik fát vágni és beszorítja a fűrészt, nem bírja magát kibiztosítani, be is van szarva, rossz helyre esik a faág ha sikerül is levágni, kivan a töke és végezne már, azt se tudja merre áll fejjel, hogy le kellene már jutni a földre..... na akkor jön az elhatározás, h mindegy mibe kerül, csak csinálja meg olyan, aki ért hozzá és ne történjen semmi baj.
Júniusban? 😸
Szerintem meg simán vágtak egy karácsonyfának valót,és így hozták le
Gondoltam. 😸
A "város fája" közterületen van, gondolom. Ezeket meg a házak közül-mellől (azaz magánterületről) vágták ki és hozták le.
Nem hinném hogy ezt St. Moritz önkormányzata fizette volna.
De en viccbol mondtam...
Amugy ha komoly, akkor fel kellene darabolni, helikopteres szallitasnal csak olcsobb lehet.
Ja,csak éppen a favágó mászik fel a korhadt megdőlt fádra.
Na te lennél az a szerencsétlen aki egy döntéssel csinálna 10 milla mínuszt
semennyi felajálásból vitték a város fáját az adófizetők pénzén(kezeit széttáró)
ez nem a piac törvénye ez a pofátlanságé. Úgy látszik ennek csimborasszói vagytok és ezt úgy mondom, hogy az ég világon semmi bajom veled (kezeit széttáró)
hát ha nekem lesz ilyen bajom nem is fogok ezért fizetni. Inkább elhozom a szomszédfaluból az emelőgépet töredéke a bérlés a pofátlan lehúzásotoknak, fűrészem meg nekem is van(kezeit széttáró)
kivételesen veled értek egyet mamlasz(kezeit széttáró)
nem bazmeg csak kihasználjátok a kényszert. Ha nem a tiéd a gép hanem a cégért ahol dolgozol akkor először is a gépi munka árát amit fusiba csinálsz a főnöködnél le kéne perkálni(gondolkodós) ja, hogy nem tud róla mert hétvégente dubajba van értem (meghajlós) Szóval akkor neked így tulajdonkép semmi befektetésed sincs(gondolkodós)
legalább 2 év után végre lecsiszoltad a tárcsát flex-szel 😆
szerinted nem? persze ha én végezném ezt az alantas munkát nekem sem volna az de azért álljunk már meg. Én veszek egy pecót ami a mai értéken 20-30 misi bérbeadom 1 hónapra 80-100 ezerért és minden felelősség az enyém? Azért szerintem óránként 20 ezer ft munkadíj kicsit sokallom ahová még emelésigény sem kellett létra, kötél, fűrész(kezeit széttáró) Egész őszintén várom, hogy végre beüssön a szar azt az építőipari szakmunkásoknak elfogyjon a meló. Majd egy kicsit észhez térnek. Lesz itt sírdogálás. Mondjuk én most sem könyörgök senkinek a munkák 60-70%-át elvégzem én én nem várok emberre akik nem kicsit túlárazzák a "tehetségüket" Válogatnak a melóban nem hajlandók 3 lépcsőt felfelé menni mert az nem buli. Szerintem 1 év múlva ilyenkor ezek mint a postaládámba dobálgatják a szórólapjaikat,hogy mit is csinálnának végre emberi árakon. Igen bazmeg óránként 20 ezer ft nagy óradíj havi lebontásban az 3 millió ft szinte zéró befektetéssel. (ujját lefelé mutató)
Én egy hét méress fát vágtam ki tavaly apránként haladta lefele létra maxolva 😂 + kihúzható ágvágó
Vastagabbakat Stihl segítette, de azért így is erősen bene volt hogy a fél falu síkit fel hogy hol a net bassza meg 😂
Nekem úgy tűnt hogy egyszerűbb volt így lehozni a hegyről, mint teherautóval.
Azt azért nem hinném, szerintem egy karácsonyfa simán van 2-2,5 méter magas.