pont dupla a fogyasztásom(kezeit széttáró) Bár most a födém azóta kapott egy szigetelést a kazán is új lett valami hiper-szuper (gondolkodós) igazából ezzel a 2 cselekménnyel nem tudom mennyi lenne a fogyasztásom a régihez mérten (kezeit széttáró)
és lenne is annyi fa hogy mondjuk a lakások harmadát evvel fűteni?
nem ismerem az itteni helyzetet, itthon már nagyon régóta nem lehet erdőben motorozni, szinte csak romániában jártam erdőkben, de ott nagyon szomorú a helyzet
ez igaz, de csak akkor ha a fűtésre ültetik a fát, szóval x terület csak olyan erdő amit erre használnak fel és ahogy vágják ki ültetik újra és egy 30-50-100-stb éves körforgás van
ilyen azért nincs annyi amivel ki lehetne váltani a fűtést
románoknál ez legalábbos kurvára nem így van mert tarra vágják és a vágás után 8-10 év múlva is maximum egy bokros rész van, de nem egy helyet láttam ahol nagyon durván elvitte a víz a termőtalajt, ott szerintem rengeteg 100 év lesz mire ismét kivágható fa lesz
Mert a gaz is olcsobb volt.
Es a nepek szerint csak a kedzre felvagott fa a jo fa,az meg munkaigenyes,igy dragabb.
Eddig mindenki kamillazik hogy erdeszeten veszem meteresben erdei kobmeterre.
Na neked akkor elmondom! (meghajlós) Más azért nem marad a zöldebb orosz gáznál, mert ha a támogatott részen felül használ gázt akkor az köbméterenként 750 Ft. Nos Sokaknak így könnyen kijön az 1,5 milliós fűtési szezon. Ellenben ha vesz 120 mázsa fát 6500-ért akkor nagyjából felébe kerül neki a fűtése(kezeit széttáró) Sanyikám ez ennyire egyszerű.(kezeit széttáró)
Nem hinném hogy attól pánikor mer nem lesz.
Csak van erdője,ingyen van a fa,és meglátta mennyi lesz a rezsicsöki túlfogyasztása az 1729 köbméter felett.
No befigyelt a fillérbaszó énje,és nem szeretne 7-800 forint/köbmétert fizetni.Tudja fene mennyivel szalad túl az átlagon.
apropó ausztria.Kérdeztem a sógort hogy ott mi a helyzet a fűtéssel,gondolván arra amit itt vetített a migráns vasutas.Hát megint csak kiderült hogy egy barom.Meg azért mesélt dolgokat,mondja hogy igen,a bolt kb mint itthon(ugye mindig az van hogy de milyen a fizetés ott)viszont mondja hogy a szakmunka rohadt drága,mondja hogy ahol melózik egy egyszerű olajcsere 450euró.és mondja hogy ebbe semmi más nincs benne,olaj,szűrő és a munka.És a barom nem ért hozzá,ő fizet minden szarér.
Mert bepánikolt hogy nem lesz gáz és befagy a picsája.Ez pont olyan mikor a barom megveszi a 20 millás teslát azért mert így ingyen közlekedik,hát ha én 20milláért autót veszek akkor pont leszarom mennyiért megyek 100km-t.
Pont a fa a legkörnyezetbarátabb.
Nem kell ritkaföldvém az energia tárolásához,nem kell egy halom plusz energia a gyártáshoz,ellenben a CO amit kiad azt a telepítésekkel megköti és így zárt CO ciklussal rendelkezik.
És jelenleg a karbonmentesség a cél.
Amúgy jártál bezzegausztriában a környezetbarátság mekkájában,mennyi fa volt minden lakásnál?
Öööööö ez nem a komcsi fajta rendcsináló hanem a sittes féle aki amúgy békés volt ha nem basztatták na meg nem sunyiban okozott gondot hanem előre szólt és utána cselekedett úgy, hogy beleállt, nem láttam szerencsére vagy 7 éve, szerintem most is sitten lehet ami jobb is mindenkinek.
Azért érdekes........,évtizedek óta a zöldebbek és a jómódúak lenézték a vegyes tüzelést és gáz-villany vagy még zöldebb fűtés-hűtésben gondolkodtak ma meg minél több léje van valakinek annál környezetszennyezőbb megoldást választ és büszke rá. 😄 Nem mintha én nem fűtenék fával ha lenne rá lehetőségem, de se jómódú se zöld nem vagyok így pont nekem lenne rá szükségem, de aki egyébként bármilyen számlát ki tud fizetni az miért csinálja? Jó a Te esetedben az erdő kínálja magát, de aki a fát-szenet szintén veszi az miért nem marad a zöldebbnél? 🤔
A legtöbbről igen, nézd a táblákat ahogy nálunk is, csak célforgalom van és azt igazolni kell ha megállítanak. A másik meg, hogy ha méfis lakotton megyek akkor nem 90-nel azon agyalva, hogy tudnék minél nagyobb gondot okozzak az ottlakóknak és a volt szomszédfélém nem az hozzám hasonlókat kedveli bántani hanem a teféléd a zsánere. 😁
még nekem is kell hüvelyezni csak lusta vagyok
a kötő doboz kész, az inverterbe van 8 vezeték meg a légkondiba 3 vezeték
nagyon nehéz ezeket elkezdeni 😆
Hol volt olcsóbb a fa a 110 ft-os gáznál(fetrengős)
https://holnaputan.hu/fabian-e...
nem ismerem az itteni helyzetet, itthon már nagyon régóta nem lehet erdőben motorozni, szinte csak romániában jártam erdőkben, de ott nagyon szomorú a helyzet
ilyen azért nincs annyi amivel ki lehetne váltani a fűtést
románoknál ez legalábbos kurvára nem így van mert tarra vágják és a vágás után 8-10 év múlva is maximum egy bokros rész van, de nem egy helyet láttam ahol nagyon durván elvitte a víz a termőtalajt, ott szerintem rengeteg 100 év lesz mire ismét kivágható fa lesz
Es a nepek szerint csak a kedzre felvagott fa a jo fa,az meg munkaigenyes,igy dragabb.
Eddig mindenki kamillazik hogy erdeszeten veszem meteresben erdei kobmeterre.
https://www.origo.hu/auto/2022...
Csak van erdője,ingyen van a fa,és meglátta mennyi lesz a rezsicsöki túlfogyasztása az 1729 köbméter felett.
No befigyelt a fillérbaszó énje,és nem szeretne 7-800 forint/köbmétert fizetni.Tudja fene mennyivel szalad túl az átlagon.
Nem kell ritkaföldvém az energia tárolásához,nem kell egy halom plusz energia a gyártáshoz,ellenben a CO amit kiad azt a telepítésekkel megköti és így zárt CO ciklussal rendelkezik.
És jelenleg a karbonmentesség a cél.
Amúgy jártál bezzegausztriában a környezetbarátság mekkájában,mennyi fa volt minden lakásnál?
pedig pár perc csak az egész
a kötő doboz kész, az inverterbe van 8 vezeték meg a légkondiba 3 vezeték
nagyon nehéz ezeket elkezdeni 😆