Nem bonyolult az sem. Max több körösre van csinálva a fűtés. Legtöbb helyen három kör van radiátoros, padló, HMV. Mindhez szivattyú esetleg szelepmozgatók
nekem ez itt úgy van beállítva, hogy mind1, hogy a gázkazánkazán fűti a befelemenőt vagy a vegyes vagy a pufferból adja rá a vizet 45 foknál befelé nem megy több a padlófűtés miatt(kezeit széttáró)
még qrvára semmi közöm hozzá (kezeit széttáró) próbálnám kibogózni,megérteni mert itt annyi a cső meg a kábel meg a kütyü mint 1 űrhajóban(haját tépő) Nekem a rendszerbe közbe lett iktatva egy bos kondi gáz kazán is. A beüzemelő nagyon dicsérte mert valami prémium darab. Mondtam is magamba a bmw-t is a fanatikusok dicsérik csak 😅
hát hideg sincs 0 fok körül volt íccaka, 22 fokra van állítva a szobatermosztát. volt még 1000 liter 40 fokos vizem délután kettőkor. Ha nem gyújtok alá most nem tudom meddig vitte volna(gondolkodós) Majd szépen próbálgatni kell ezt, ha a puffer 40 fokos melege megfordul még egyszer a fűtőkörön lehet akkor kijön itt is az 1 nap(kezeit széttáró) Minden esetre tegnap este 8-tól elkezdtem vele tüzelni 2 szer megpakoltam 21 körül raktam rá utoljára, reggel 8-kor még 90 fokon állt a kazán és a puffer is 85 ön. Nem igényelte a reggeli elgyújtást (gondolkodós)
kicsi az a puffer szerintem
amúgy a vissza ágból keveri be a rendszer
nem nagyon néztem meg de ismerősnél van ilyen rafinált rendszer, ott több puffer van meg mindenféle szivattyúk átkötések szelepek
neki a fürdővíz is a kazánról megy, vagyis az is hőcserélős
de ott mintha 2 köbméter lett volna a nagyobbik puffer de van mellette egy kisebb is
Látszik ehhez se értesz, de ebből nem fogok vitát csinálni mert ehhez is érteni fogsz. A keverőszelep a visszatérő vizet keveri az előremenőbe, ami nem negyvenöt fok hanem esetben 85 vagy mennyi. Tehát közelébe se megy a pufferodnak.
mán csak azt nem értem,hogy a rendszer 45 fokos vizet engedhet bele a rendszerbe maximum a padlófűtés miatt, a keverőszelep honnan a fenéből kever 45 fokos vizet amikor a puffer alja is 85 fok volt? (gondolkodós) Minden esetre délután kettőre amikor hazanéztem lehúzta a pufferből a vizet 40 fokig(kezeit széttáró) Most újból alá lett gyújtva hátha megint megy a vészvillogás 90 fokos kazánnál közel 90 fokos puffernál és nem alszom egész éjszaka(kezeit széttáró)
evett a gyerek is vagy 3 karikát, a nej nem szereti, kénytelen vagyok megenni mindet
ha meghagyom holnapra akkor már meglágyul, és nem lehet ropogtatni
a gázos ismerősnél baráti áron 7 ezer
amíg volt rezsicsökkentett gáz addig mindig volt 5 ezerért, de most erre felszámolnak 1300ft szállítási költséget, szóval nem sokkal olcsóbb és nem is igen van, 2 hete volt nála vagy 5 db
amúgy a vissza ágból keveri be a rendszer
nem nagyon néztem meg de ismerősnél van ilyen rafinált rendszer, ott több puffer van meg mindenféle szivattyúk átkötések szelepek
neki a fürdővíz is a kazánról megy, vagyis az is hőcserélős
de ott mintha 2 köbméter lett volna a nagyobbik puffer de van mellette egy kisebb is
ha meghagyom holnapra akkor már meglágyul, és nem lehet ropogtatni
850 forint ... 😦
amíg volt rezsicsökkentett gáz addig mindig volt 5 ezerért, de most erre felszámolnak 1300ft szállítási költséget, szóval nem sokkal olcsóbb és nem is igen van, 2 hete volt nála vagy 5 db