lehet teljesen automatizálni, amit éppen nem tudsz azt meg a kertész megcsinálja, hiszen télen nem sok munkája van....
amúgy meg hidd el ha naponta 3-4 rafinált ribi leszop jól esik közben elbújni a kazánházban nézegetni hogy ég a tűz 😁
Vazz, a pelletet is a csövesek használják..........azzal is dolgozni kell. Számomra érthetetlen miért kellene ha pénzem van bármivel is dolgoznom ha csak nem hobbiból?
azért aki 160nm házban lakik azt ne kelljen már sajnálgatni a másfél millás fűtés miatt
ha nincs 6-7gyerek nagyjából semmi értelme az ekkora háznak, ha meg van azokra van plusz köbméter és nem drága a fűtés
egy ismerős is sír hogy valami 7000+ köbméter volt a múlt évi gáz, ami most egy igen jelentős összeg lenne
na de nekik a garázs akkora mint nekem az egész lakás, 5 autó elfér benne meg egy csomó egyéb kacat, és ez még csak a garázs......
ha a tiéd lenne a bútorbolt simán meg lehetne a villanyt csinálni napelemről, nagyon keveset kellene világítani hálózati áramról
nyáron meg mehetne a légkondi egész nap, még akár jégpályát is csinálhatnál 😁
Huhh,a het feleben azt a rohadt fullablakos szérüt amit berelek 9-18 ig arammal kell vilagitanom,azon hogy nem sut a nap az sem segit ha beboritod az egesz orszagot napelemmel.
ez a kis ruszki balhé csak azért volt hogy menjenek az árak felfelé
putyin lenyugszik 1-2 éven belül, usa megszerzi azt amit meg akar szerezni ukrajnában, és el kell kezdeni pénzt keresni
azt meg csak úgy lehet hogy ami van azt el kell adni
ha drága a gáz akkor a nép kevesebbet fogyaszt, ha nagyon drága még kevesebbet
a mostani 700+ tuti lemegy 250-300 körülire pár éven belül, ez nem drága ahhoz hogy a nép gumipapuccsal fűtsön de ahhoz drága jöjjön az extraprofit bőségesen
Ok, de nem ez volt a mondandóm lényege hanem, hogy egy gazdagnak miért éri meg a fával szórakozni ahelyett, hogy inkább zöldülne és nem szürakotna a favágással, kazánrakással, hamuzással.
Az előző házunk lakóterülete kb. 160nm volt és tényleg sokkal jobb volt a vegyessel a hőérzet és olcsóbb is volt, de a 3 műszak mellett esély nem volt arra, hogy mindíg kifűtsük a vegyessel így maradt a gáz ami jelenleg a lányoméknak ( ők vették át) tavaly a gáz 2800 m3 volt ami most kb. 1.3 milla lenne, ők most fűtenek fával.
ötletnek nem rossz, egy szebb jóságosabb világban még teljesen kézenfekvő lenne
de itt a földön van minden csak jóságos kapitalizmius nincs...
és amíg vannak olyan érdekek ami miatt a kisembert mindig beszopatják be is fogják
Mar most kimeneteltol fuggetlen a lengyelek es a nemetek berendeltek elso negyedevre olajat a muszkatol. https://www.portfolio.hu/globa...
business as usual,szoval ha pepesre verik az ukrikat akkor is elengedik a kezuket ,mint az afganoknak,az azeriek se baltas gyilkosok mar.
Akkora az az orszag hogy nem lehet figyelmen kivul hagyni,ha megfeszulnek akkor sem.
Plusz van ott nyugati befektetes par ezer milliard dollar,ha azt allamositja putler akkor morcosak lesznek a multik.
Érthető viszont egy akkorabháznál ahogy idősödik az ember már nagyon nem akar a fával bajlódni a gyerekek meg elhúznak így 2 emberre kifűteni egy nagy házat főleg egy csomó melóval elég megterhelő, persze olcsóbb mint a többi.
Ez a háború kimenetelétől függ, ha az oroszok nyernek akkor dréga marad, ha a számukra a legrosszabb következik be a birodalom széthullásával akkor a gáz ára a béka segge alá esik mert az összes kiszakadt fél abból akar majd megélni, ha olyan felemás vége lesz hosszú véggel akkor marad kb ezen az áron esetleg az afrikai és ciprusi lelőhelyek bevonásával kicsit lejjebbb megy.
Hát nem,csak annakidején a nagy gáz bekötéskor azt mondtam hogy köszönöm nem,valahogy ezekkel úgy vagyok hogy egyszer valamikor beszopatják vele a népet,2022ig kellett várni.Mindamellett a fa ingyen van de ha vennem kén is olcsóbb lenne.
Miből veszed , hogy ismét olcsó lesz a földgáz? Felrobbantják a gázvezetékeket az orosz felől. a norvég és a közel keleti eddig is drágább volt, az lng meg pláne.
egy 20kw napelem rendszer kb 10 milla, ha megvan a 3 fázis meg a sok amper akkor kicsit olcsóbb
10 millából azért elég sokat lehet fűteni, legfőképp hogy a szaldó ki lett végezve
10 milla a 70 forintos villannyal is majd 150ezer kwh ha 10 ezer kwh elmegy egy évben akkor is 15 év
én inkább egy 4-5 kw napelemben gondolkoznék ami 8 hónapra nullázza a háztartást, télen termel valamennyit de mivel nyáron nem pörög az óra lehet fűteni télen villannyal, 2500 olcsó pénzért van, van gáz is olcsó pénzért, a maradékot meg lehet drága villannyal fűteni
én biztos vagyok abban hogy pár év múlva ez a gázhelyzet realizálódik, aztán nézegeti a nép a súlyos pénzért vett feleslegesen nagy napelem rendszereit
Eleve 15 eve bontani kene a picsaba.