Közben a kormány felnyomta a jövedékit , vagy 30ft alcsak nem mondta.
Most valóban csökkent ,de még most sem éri el a 700at a g.oil. legalább is felénk 699ft volt a g.oil. most 711.
Ma tankoltam gázolajat. 711 ft.-/L
Azt hittem, hogy olcsóbb lett. Nem 700Ft volt, amikor eltörölték az árstoppot? Azóta már 2X csökkent az ára a média szerint. De sajnos emelkedik. Ha így haladunk, szép lassan........ 😂
Ha van a közelben melóhely na meg ez attól is függ, hogy munkaerő hiány van a környéken vagy sem? Most épp a vagy semet kezdjük élni és a cégek rövidítik vagy megszüntetik a buszos szolgáltatásokat mivel van már elég jelentkező van helyben is.
Az, hogy hány évesen lettem apuka az nem szerepel a kritériumok között(kezeit széttáró)
Kisgyerekes rászoruló család(kezeit széttáró)
Szerintem ezeknek a kritériumoknak megfelelek úgy, hogy jöhet a zsé (meghajlós)
szerintem nem feltétlen függ össze a képzettséggel az hogy van-e kedve 80km ingázni
persze anyagi vonzata is van mert nem mindegy hogy 150 ezerért vagy 1.5 milláért ingázik az ember, de akkor is a 80 km kibaszott idegtépő
nekem már a 2x20 is sok volt, igazándiból nem az a 15 perc hanem az hogy teli van az út idiótákkal
A kérdés az volt, hogy ismerünk-e olyanokat, akik rá vannak szorulva némi segítségre karácsonykor. (itt nem magamra gondoltam, akinek olyasmi gondja van, hogy legyen-e GTR1400, vagy inkább az FZ1 mert az mégsem akkora dög)
Én finoman utaltam rá, hogy vannak körülöttem vasműs dolgozók (nyilván nem a 300-500 ezres fizetésű kategória) akik épp megélnek valahogy a havi 150-200e-ből, gyerekkel/egyéb más problémával megáldva. (a közös ismerősöket a kollégákkal így-úgy néha megtámogatjuk, legutóbb pl. szereztem nekik egy "új" mikrót, mert megdöglött az övék még nyáron)
Ilyenekből lesznek rövidesen az események miatt viszonylag sokan, akik alatt beszakad a jég. (hacsak Elnökünk, M.L. fedőnéven nem avatkozik be a folyamatba, amire azért vannak halvány jelek a háttérben)
A képzetlenebb munkaerő azért nem olyan könnyen mozdul 50-80 km-re munkahelyet keresni. (és itt abból azért van elég sok, nem mindenki kohász vagy hengerész)
Viszont az M5-től a pentele hídig még egy kapavágást sem láttam(kezeit széttáró) A mi szakaszunkat szerintem jövő év végére átadják, a pentelei szakaszt meg szerintem soha 😅
Nos engem ez a 38 km-es szakasz ami érint mert akkor közvetlen be leszünk kötve az M5-be így a nyugat-kelet találkozása a falunk alatt valósul meg. Mondjuk evidens, hogy ide csinálták mert az ország közepe vagyunk. (kezeit széttáró) Meg lehet annak is némi szerepe, hogy a polgi fia a szíjj lacibácsi simicska utód (dunaaszfalt) lányának a férje 😅 ezt a 38 km-es szakaszt viszont gőzerővel nyomják(meghajlós) minden irányból küldik neki(kezeit széttáró)
hát mire az M8 meg az M44 összeér, addig még párszor befonhatod a szemöldököd... ☹️
M8, M9 addig volt nagyon sürgős, míg a hidak készen nem lettek - mert hidat azt szeret építeni mind, abból lehet a legtöbbet lenyúlni. Látod, most Paksnál is lesz még1, igaz, semmire nem kell.
Most valóban csökkent ,de még most sem éri el a 700at a g.oil. legalább is felénk 699ft volt a g.oil. most 711.