Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nagyon jó ötlet. Kb. a fele az ára az akácnak.
(Nem, ne írd le, hogy fele idő alatt termőre fordul, mert ott és akkor dupla meló van vele.)
nagyjából az egész alföldön az összes fos homokon akácot kellene termeszteni, a legjobb megújuló energiaforrás
plusz kb 10x annyi nektárt hoz mint bármi más növény, ami azért nagyon jó pénz
Az akác invazív faj, egyszersmind hagyományokkal nem annyira rendelkező is. Amúgy akácból soha nem tudnának olyan méretű fűrészárut kinyerni, mind mondjuk tölgyből.
Van nála sokkal értékesebb fa is, az akác azokat szorítja ki. Persze van neki előnye is kétségtelenül.
Nem mellékesen az akác kiszorít minden mást maga alól (csak gaz marad meg alatta), az "akácerdő" nem alkalmas természetjárásra sem.
fene tudja, erdőt simán lehet beáldozni, egyrészt elég jól mézel, másrészt meg viszonylag hamar vágásérett
30éves akác lazán veri a 100éves tölgyest hőértékben, és ott a sok nektár....
felénk van egy kis tölgyes, amikor apám(72éves) gyerek volt már megvolt, most lehetnek olyan 30-35ös törzsek, nekem a 15 év körüli akác ami jobb helyen volt nagyjából ilyen vastag, a szarabb részeken meg ahol nagyon sűrűre sikerült az ültetés ott kb 25ös
Nincs ezzel baj, addig jár a korsó... egyszer fog ki olyat akinek elönti a szar az agyát, aztán majd gondolkodik legközelebb.
Akkor a fenyőt is tiltsa be
Nem meglepő
Bontottunk egy óvoda kerítést, akác oszlopok voltak kb 10x10-es bebetonozva. Már sírni tudtam volna mire mindegyiket kiszedtük. Ezerszer keményebb mint a tölgy.
Mai technologiával ragasztva szerintem lehetne simán épületfa is, de nem kell az legyen. Kerítés, tüzelő, oszlop stb.
Ahol parlagon áll a föld, jobb lenne inkább ha akác nőne.
Persze sem szántót sem erdőt nem áldoznék fel érte.
Sokkal és gyakorlatilag nem jó építőfának ezért nem is használják, gömbfának és max. 4 oldalán koskáta vágva még elvan, de már ha csak félbevágják akkor menthetetlenül elcsavarodik száradáskor, most vettem 26 kb. 20cm átmérőjű szélezetlen gerendát, terasz oszlop lett 8-ból a többiből még nem tudom, félbe akartam vágatni, de erősen lebeszéltek róla. 😁
Kecsón sehol nem volt délutánra délelőtt is csak a mol kúton, tegnap szintén, itthon a molon sikerült a D+-ból 756-ért tankolni mert mondták, hogy a normál tegnap délelőtt elfogyott és a +-ból is alig van.
Kb kozepes uzemanyagpánik van,2. Voltam,de kb soronkent 3-4 kocsi allt,halad,50 a max. Mennyiseg.
Az eu a tájidegen…talajtól függően akár 15év alatt vágásérett lesz, utána meg csak ritkítani kell. Zöld terület, megköti a laza homokos talajt, aprítja az agyagost.
Mindent túlél. Ha az idő kedvez neki, baromi jól mézel. Mondjuk a méz már mindegy mert szabadon lehet behozni a mézízű készítményeket, boltok polcain lehet már méz felirattal a kitudja miből készült kínai édes világos szirup.
Az eu meg be akarja nálunk tiltani, mert állítólag tájidegen... az apjuk faszát
a télen kivágom hátul az akácost, a szomszéd nagyon basztat hogy árnyékol neki
beszopnak a méhek az utca elején mert itt is falatoztak mindig
anyáméknak a jövő évi tüzelő bőven meglesz
Persze, ma már szerintem minden csak ragasztva működik.
Azon szoktam kiakadni hogy sok helyen simán 50/m2 a tölgy padló, plusz a lerakás. Aztán nem léphetek rá papucs nélkül mert felsértem… leejtek egy papírpénzt és behorpad.
az akác nagyon tud vetemedni, szóval padlónak mindenképp csak rétegelt lemezként, vagy gyantával nagy hőfokon vákuumban beitatva
A legjobb fa az akác. Persze nem akárhol, nemzeti parkban ne legyen.
Jó mindenre, kerítésnek, teraszburkolatnak, kazánba is és a legjobb hogy mézel is.
Nekem kifejezetten tetszik a ragasztott hossztoldott akác teraszburkolat.
Lehet hogy padlónak is jó lenne bár nem tudom mennyivel nehezebb megmunkálni mint a tölgyet.
egy kicsit én is örülnék ha a "nyugat" keményen beszopna
de ilyen sosem lesz, ha nekik nem lesz valami akkor mi már éhezni fogunk.....
az hogy egy kicsit leadnak az életszínvonalból nekik lehet kellemetlen, de még akkor is jobban élnek mint mi
akác
mindentől drágább pedig nem jobb a hőértéke a kemény fától, ellenben egy nagy előnye van: szinte ugyanúgy ég vizesen mint szárazon, pl a tölgy kurva szarul ég ha friss
Vagy gázmotor fa gázzal németek már harmincas években alkalmazták
Remélem ott ülnek majd a gyertyafénynél... De sajna ez nem fog bekövetkezni ☹️
Hát erre az én autóm nem lenne alkalmas 😁
Látod ini menyivel előrébb jár
Áramkimaradás elektromos kocsi konyec 😂
Orosz szankció benzines kocsi viszlát 😬
amit meg ini fényképzet van értelme (fának) csak nem látszik a foton mert túl közel van, hogy gőzgép hajtja járgányát
😁 👍️
Ha kemény fa ,akkor az nem dupla hanem tripla 😆