szerintem ez csak azért van hogy a szeretett korányunk úgy tudjon kihátrálni az ársapka alól hogy tudjon kire mutogatni
szóval úgy szopatja be ezután is a népet hogy még közben mártír is lesz
Persze,mert az hogy nem volt az az álhír következménye.Gondolj bele,felröppen egy ilyen hír,mit csinál a birka?Rohan ha kell ha nem aztán tankol még a két literes flakonba is.Persze hogy elfogy ha az átlagos napi igényekhez képest drasztikusan megnövekszik az igény .
A kollégám hívott most reggel, hogy nem tudok-e kutat a környéken, mert reggel Dunaújvárosban sem volt sehol sem benzin, sem gázolaj. (csak a Shellnél volt prémium gázolaj)
A MOL kúton mondták neki, hogy hétfő reggel érdeklődjön, állítólag akkor jön szállítmány.
A MOL-ban kész vannak a nyomáspróbákkal a karbantartás után, indulnak vissza folyamatosan. (szóval ha Vlagyimir ad olajat és Elnökünk is úgy látja jónak, akkor lesz nafta hamarosan)
Este tv-ben hallottam erről először, mindenesetre az nem volt álhír, hogy nem lehetett tegnap kapni mert én sem kaptam csak 1 helyen nem is teli áron hanem drágábban a +-ost. Most már mindenki követeli, hogy legyen bármi áron. 😁
Természetjárásra szerintem igenis alkalmas. Nem tudom milyen idős itt a szomszédban az akácos, biztosan idősebb mint 20éves, lassan vágásérett de remélem még 20èvig nem vágják mert gyönyörű akácmézet tudtunk pörgetni. A nagyja 40cm körül lehet. Disznók túrjàk, őzek legelik és gombát is szoktam szedni alatta, őzlàbat. Úgyhogy annyira nem is steril.
Természetesen őserdőt nem cserélném le akàcra, nálatok somogyban nincs ilyen baj, nálunk tolnàban sem, de Iniéknél a fosóhomokot más nem nagyon köti meg. Mondhatjuk hogy öshonos, de baszhatjuk azóta hogy a török homoksivatagot csinált belőle 🤷🏼♂️
Úgy legyen, de most azért még szervezést igényel ha a 2 tengelyes aggregátorral befut egy nagyobb kör és hazafelé már vadászni kell a kutakat, főleg éjjel, arról nem is beszélve ha ki van terhelve az aggri és azt is itatni kell menetközben.
Én idén még talán a robeszbe tankolok. 10pár lityikért nem állok sorba egyik ablakos dobozzal sem. Asszonyra jut kettő ótó közel 110 lityi benyával, csak sikerül elherdálnia... 😂
Ket het es leall az egesz orszag masfel hetre degeszre zabalni magat hallal,bejglivel meg kibontan az uj tevet,zoknit,mikrosutot.Addig meg talan meghegesztik azt a kicseszett csovet a battai finomitoban,barcnem tom hogy uj hiba lett e.
Aztan januarban esik annyit a benya ara hogy okafogyott lesz a rezsicsöki.
Itt a keleti végeken érezhető a bizonytalanság. Van ahol csak dízel nincs, van ahol 8literes felső limit, van ahol lezárták a kutat ideiglenesen, van ahol sor állt. Pénteken én is nagy sort vártam végig teherautóval, mert a készenlétes autókat tele tankkal kell letenni. Ma viszont a sajátomat sor nélkül tankoltam tele, úgyhogy napi szinten változó a helyzet.
Hat,valami 48 litert toltunk a duc-ba,felig volt.Most ujabb 800-900km.
Az valszeg januarig kitart,addig esik annyit az ar hogy mar nem lesz gond a rezsicsöki.
nem vitatkozom mert igaza van
csak amikor ültettem a fákat tengernyi gaz volt csak a szomszédban, most pár éve művelik csak azt a részt, egyszer megvágtam nagyjából ami ág átlógott, de kevésnek bizonyult
ismerősnek volt telepített akácosa
pár évig kellett néha-néha tárcsázni, meg jó pár évig felnyírni a vékony ágacskákat
ekkor egyenes és hosszú törzsek lesznek, nekem nem mindegyik fa ilyen, de ami ilyen az 8+ méter magas
én szartam rá az egészre, igazság szerint azért volt hogy ne tomboljon a szél, mert egy rét mellett lakunk aztán mindig mindent elfújt meg hordta a homokot
most is csak levágom aztán majd kinő újra ha akar, ha nem nekem akkor is jó
szóval úgy szopatja be ezután is a népet hogy még közben mártír is lesz
A MOL kúton mondták neki, hogy hétfő reggel érdeklődjön, állítólag akkor jön szállítmány.
Természetesen őserdőt nem cserélném le akàcra, nálatok somogyban nincs ilyen baj, nálunk tolnàban sem, de Iniéknél a fosóhomokot más nem nagyon köti meg. Mondhatjuk hogy öshonos, de baszhatjuk azóta hogy a török homoksivatagot csinált belőle 🤷🏼♂️
Aztan januarban esik annyit a benya ara hogy okafogyott lesz a rezsicsöki.
Ársipka másodlagos.
Az valszeg januarig kitart,addig esik annyit az ar hogy mar nem lesz gond a rezsicsöki.
csak amikor ültettem a fákat tengernyi gaz volt csak a szomszédban, most pár éve művelik csak azt a részt, egyszer megvágtam nagyjából ami ág átlógott, de kevésnek bizonyult
http://youtu.be/wsiEaoLWcfc
pár évig kellett néha-néha tárcsázni, meg jó pár évig felnyírni a vékony ágacskákat
ekkor egyenes és hosszú törzsek lesznek, nekem nem mindegyik fa ilyen, de ami ilyen az 8+ méter magas
én szartam rá az egészre, igazság szerint azért volt hogy ne tomboljon a szél, mert egy rét mellett lakunk aztán mindig mindent elfújt meg hordta a homokot
most is csak levágom aztán majd kinő újra ha akar, ha nem nekem akkor is jó