Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a talajt?
😂
a térdem alig érem el
A hatfajasomat vagy 5 eve elkezdtem a logikanak megfeleloen minden napi nyujtassal orvosolni, es lam, nincs is vele problema.
Probald ki, egyenes labbal lehajolva az okliddel megerinteni a talajt. Ha nem megy, baj van.
elég szar is, reggelente alig hajlik a gerincem
a köröm meg mocsokul tud fájni napokig
Most megalltam sajnalni teged.... 😆
akkor irigyeld a hátfájásom is......
nemrég a körmöm is behajlott, meg még ezerni más
Nem kell mindig a gúny.
Irigylésre méltó helyzet.
én se a románnak dolgoztam mert a kedves vezérem állalta a munkát én meg annak dolgozom.......
csak mostanában valahogy túl sokat
régebben kb az egész telet otthon hédereltem, az volt az igazi élet, a pénz meg jött, igaz akkor is le kellett dolgozni de mégis csak jobb volt
szegény asszonykámat sajnálom, mostanában annyi a pénzünk nem tudja elkölteni, pedig nagyon igyekszik de nem sikerül
szerintem az elmúlt 20 évben nem volt 3 hónap amikor fizetés előtti napon volt 3 számjegyű összegnél több a kasszában, most meg térdig járunk benne
már pecázni se van időm elmenni, meg erőm se.....
Én nem az elmúlt egy hétről beszélek.
Amúgy románnak, cigánynak, franciának, jenkinek nem nagyon dolgoznék, amíg lenne más.

Menj el határvadásznak, az nem megerőltető fizikai munka.
Nem. Nem dől össze, hanem összedöntötték. Akkor dőlt volna össze, ha az emberek fele minden kezelés ellenére meghalt volna, de így, hogy mesterséges lezárások voltak, nem összevethető a kettő.
Mi még élhettünk....utánunk a vízözön! (nagyot nyelős)
szerinted
mostanában túl sokat dolgozok, szóval a kis munka kis pénz nagy nyugalom a vírus elmúlésa óta nem nagyon jön össze
megfogadtam ahogy nem megyek még egyszer a buzi románokhoz, de végül csak el kellett menni mert szétrúgták volna a golyóim....... pedig a nap java részében annyi volt a dolgom hogy figyeltem a cuccokkra el ne lopják a genyók
el kellene menni egy 8 órás céghez mert nem bírom a hajszát, kezdődik a szüret mindenki meg van őrülve, mindenre most jönnek rá hogy szar, szóval ki vagyok borulva teljesen
Minden évben leírom nobel jár érte aki meg tudja oldani ezt a jelen és jövőbeni problémát (kezeit széttáró) A fejlődésnek nem nagyon tudnak gátat szabni. A múltban ha kihalt egy szakma helyébe lépett egy másik. Most értünk el arra a fejlettségi szintre, hogy nincs minek a helyébe lépni(kezeit széttáró) Jelen pillanatban mesterségesen lassítják a folyamatot világszerte, de ez csak átmeneti megoldás. Másik oldalról meg gyorsítják az elterjedés mert beruházás korszerűsítésre szórják ki az állami támogatásokat mindenhol európában a céloknak megfelelően teljesen ellentmondóan(kezeit széttáró) Most még a munkaerőhiánnyal küszködik a társadalom. Hamarosan a munkanélküliséggel fog. Függetlenül az ukrán háború miatti elkövetkező recessziótól. A háború csak felgyorsította a folyamatot. A kovidlezárások mint 1 főpróba rávilágított arra, mi fog történni akkor, ha az emberre mint munkaerőre nem lesz szükség(gondolkodós) Nagyjából kiderült, hogy szuperszónikus sebességgel dől össze a munkaalapú társadalom, szinte napokban számolható(kezeit széttáró)
Nem fog, mert abban biztos vagyok, hogy amit elénk vetít a munkáival kapcsolatban, annak a fele sem igaz, másrészt pedig még sokat tud engedni az életszínvonalából.
Nem, a gépek miatt megszűnő munkahelyek mindig és mindenhol az alacsony képzettségűek problémája volt. A megoldás a folyamatos tanulás és önképzés. Persze, lehet azt mondani, hogy mi lesz ha mindenki mérnök lesz, igen, de ez csak elméleti probléma, mert ilyen SOHA nem lesz.
pont egyet írunk(meghajlós) Az a lényeg ini minden képen szopni fog 😅
Nyugi! A robot még bénán vezet ,nem javít ,csak korlátozott módon pakol...szóval a mi korosztályunk még nyugodt lehet.
Legyen úgy, ha van a környéken egy arra érdemes, de szegény sorsú ember, akkor fogyassza el ő.
Vagy egy kiscsákó.
Pont ezért nem kedvelem a robotizálást amíg nincs élhető alapjövedelem, addig a géprombolókkal vagyok. 😃
Azért ne felejtsd el - írom én is, ha a vállalkozó fejleszt, akkor az emberi munkaerőre egyre kevésbé van szüksége.
Az volt a nyihogás tárgya, amikor a tuskóban megjelentek az automata pénztárak.
Ja, meg hát az angliai géprombolók (ludditák), ugye?

Ha nem fejleszt mer elkúrja lóvét az a baj, ha fejleszt és nem kell ember, az a baj.
Rendelheted a pizzát, küld a számlát és utalok.: https://index.hu/gazdasag/2022... 😁
Az alkalmazottnak miért nem jó az ha foglalkoztatják? Most a vállalkozásokat sajnálod, mert eddig azokat utáltad. Ha a boros embernek jó ha 30 bort tölt le percenként 3 emberrel az alkalmazottnak is jó mert van munkája és fizetése(kezeit széttáró) Havi fél milliós töltésnél a vállalkozónak jut is marad is(kezeit széttáró) Ha meg beleöli a lóvét azt 1 emberre 100 palackot le tud termelni akkor 2* is elmegy afrikába egy szezonba meg nem 30 milliós autót vesz hanem 60 milliósat mert megspórolja azt a költséget amivel benneteket tart fent(kezeit széttáró) Kirúghatja az állomány 3/4-ét nagy boldogan(meghajlós) Akkor meg még gecibb a vállalkozó a felfogásod szerint, ti meg sirdogáltok otthon a sarokban munka nélkül, mert a korszerű gépsort még csak karbantartani is robotok tartják karban(kezeit széttáró)
Szóval onnan indult ez, hogy a geci vállalkozó nem fejlesztett ezért a munkás megszopta. Szóval ha fejleszt akkor is megszoptátok, mert qrvára nem kelletek már neki a termeléshez 😅 Szóval te saját magadnak mondasz ellent 😆
azért csak számít valamit hogy 100 bort töltesz le percenként 1 emberrel vagy 30 bort 3 emberrel
ha egy nagyon alap 1500 órabérrel számolod a munka költsége az elsőnek palackonként 25fillér az utóbbinak 2,5 forint a költsége, nem tűnik sokanak de egy havi 3-4-500 ezres töltésnél már jelentős a különbség éves szintem csak a munkaerőn lehet spórolni 10 millát
persze ezek 100+ millás beruházások ez igaz, de ahol volt pénz az is el lett inkább tapsolva
pl
https://24.hu/fn/gazdasag/2022...
pl ha az andor gyerek nem a horváth évát kúrogatja hanem befektet akkor ez nem történik meg, persze egy szépségkirálynő picsája mindig illatosabb mint a mezei muff 😂
szegény apjuk teljesen maga alatt van hogy elkúrták amit ő az átkosban "szerzett"
Nektek kurvára nehezen megy az értő olvasás.
itt az alkalmazott-vállalkozóság közti választásról volt szó, nem pedig szakmákról. Amúgy ügyvéd és orvos is lehet alkalmazott, míg egy festő meg vállalkozó.