ugyanezt csinálom én is, konstans van a kertvégében 4-500 mázsa vegyes fa, most is van olyan , ami 3éve szárad + még vagy 2köbméter apriték. A tetőn 6.7 kW napelem lesz ebbe a hónapba, aztán nagyjából rákészültem az energiaválságra. Volt most 7-8 jó év, amikor lehetett egy picit fejlődni, aki meg nem gondolt előre, az majd szopik.
szép-szép csak több pontban hibás
teljesen jól hozza a zajos ember pártpropaganda szintjét, aminek elképesztően magas valóságtartalma van, de összességében mégsem ér semmit sem
én azt agyaltam ki hogy télen fával sütünk
szereti mindenki a grill kajár akkor miért ne
megkeresem a félkész grillrácsot amit 2007-ben elkezdtem csinálni és spórolunk is meg faszákat eszünk
tárcsának is levágok a lábából 20 centit és azt is lehet fával működtetni, már elvágtam pár éve egy olajos hordót tűzhelynek kint van valahol a csatorna parton majd megkeresem a gazban, az pont fasza lesz
Arra jó, hogy csendes, így éjszaka nem feltűnő amikor csomagtartó méretre aprítod a tüzelő méretű ágakat 😉
Amúgy van faápoló ismerős, ők most tértek át akkusra, mert egy év alatt nullára amortizálnak egy benzinmotorost, az akkussal meg nincs ilyen gond, és a macera is kevesebb vele.
Persze ők sem a 100éves tölgyek kivágására használják hanem gallyazásra.
Csak tetvészkedett Nagykőrös környékén, 60-nal ment és mikor előzni akartam felgyorsított, ezt 3x sütötte el mire sikerült és egy nagy vigyorgó tokát láttam a proeca-ban. 😄
Egy vidéki robogós arról panaszkodott, hogy július 30-a óta hatósági áron nem, csak piaci áron adnak ki neki üzemanyagot. Ennek pedig az az oka, hogy
a robogóknak nincs forgalmi engedélyük, így azt nem is tudják bemutatni a benzinkúton, annak igazolására, hogy a jármű magyar természetes személy birtokában van, aki jogosult a 480-as üzemanyagra.
Hiába vitték az adásvételi szerződést, és a kgfb-igazolást, így sem kaptak olcsón benzint. Mint írta, a környékükön sokan járnak robogóval dolgozni, mert az keveset fogyaszt, és így olcsóbb a bejárás.
Bujdos Eszter szerint nem egyértelmű a rendelet, ezért fordulhat elő, hogy a robogósoknak nem adnak hatósági áras benzint. Úgy véli, a magyar kgfb-s igazolással a magyar honosságot el kellene fogadni. Tudomása szerint van kút, amely a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) állásfoglalását kérte ebben a kérdésben.
De ezzel nincs baj. A baj azzal van, hogy ezt elhallgatták az emberek elől, pláne a hülyék szopták meg, szóval akkor a 99.9%.
HA feltalálnák a levegővel működő autót, akkor a kieső bevételeket rátennék a (mert a levegőre nem tudnák) vagyonadóra, súlyadóra, műszaki vizsgára.
Nincs rendszám úgy szokták. Aztán ha van volt olyankor is azt csippantotta. Azt volt, hogy kérdezték, céges a motor? Mondom úgy nézek ki mint ételfutár? :)
Az akkor éppen arra való volt. A buzik vágták a kétkaros ollóval, én meg kaszáltam azzal a szarral.
A részemről tisztán együttérzésileg volt csak, hogy ne mondhassák, én nem csinálok semmit.
na igen megtudtam én is. Szóval eddig azt hittem a vonalkód azért kell, hogy a vásárolt mennyiségeket nyomon kövessék és ha az egyik kúton tankoltál 40 litert a másikon már nem tudjál 10 liternél többet tankolni, de ez szerencsére nem így van.(meghajlós) A csippantgatás azért van mert a rendszer azonnal dobja, hogy magyar magánszemély tulajdonában van a jármű(kezeit széttáró) Aki nem csippantja le az megnézi a tulajdonos rovatban mi van beleírva a forgalmiba(kezeit széttáró)
úgy tűnik szerencsés vagy
napi 3-4 ember írogat a fészbukon hogy vagy nem termel vagy töredékét mint 1-2 évvel ezelőtt
én csak egy embert ismerek személyesen aki megszívta mert nem termel
tiéd meg fasza szóval átlagolva nem vészes a helyzet
Most voltam a kúton robogóval, mert kiváncsi voltam, hogy tényleg a tényleg?
És nekem a kutas a pulton lecsippantott valamit, gondolom egy vonalkódot, és máris a jóárasított áron kaptam a benzint.
teljesen jól hozza a zajos ember pártpropaganda szintjét, aminek elképesztően magas valóságtartalma van, de összességében mégsem ér semmit sem
szereti mindenki a grill kajár akkor miért ne
megkeresem a félkész grillrácsot amit 2007-ben elkezdtem csinálni és spórolunk is meg faszákat eszünk
tárcsának is levágok a lábából 20 centit és azt is lehet fával működtetni, már elvágtam pár éve egy olajos hordót tűzhelynek kint van valahol a csatorna parton majd megkeresem a gazban, az pont fasza lesz
Amúgy van faápoló ismerős, ők most tértek át akkusra, mert egy év alatt nullára amortizálnak egy benzinmotorost, az akkussal meg nincs ilyen gond, és a macera is kevesebb vele.
Persze ők sem a 100éves tölgyek kivágására használják hanem gallyazásra.
Egy vidéki robogós arról panaszkodott, hogy július 30-a óta hatósági áron nem, csak piaci áron adnak ki neki üzemanyagot. Ennek pedig az az oka, hogy
a robogóknak nincs forgalmi engedélyük, így azt nem is tudják bemutatni a benzinkúton, annak igazolására, hogy a jármű magyar természetes személy birtokában van, aki jogosult a 480-as üzemanyagra.
Hiába vitték az adásvételi szerződést, és a kgfb-igazolást, így sem kaptak olcsón benzint. Mint írta, a környékükön sokan járnak robogóval dolgozni, mert az keveset fogyaszt, és így olcsóbb a bejárás.
Bujdos Eszter szerint nem egyértelmű a rendelet, ezért fordulhat elő, hogy a robogósoknak nem adnak hatósági áras benzint. Úgy véli, a magyar kgfb-s igazolással a magyar honosságot el kellene fogadni. Tudomása szerint van kút, amely a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) állásfoglalását kérte ebben a kérdésben.
https://index.hu/gazdasag/2022...
:-)
HA feltalálnák a levegővel működő autót, akkor a kieső bevételeket rátennék a (mert a levegőre nem tudnák) vagyonadóra, súlyadóra, műszaki vizsgára.
Írd azt, mindenki a saját cseresznyéjének a kovácsa, és különben is, a pénznek nincs szaga.
A részemről tisztán együttérzésileg volt csak, hogy ne mondhassák, én nem csinálok semmit.
napi 3-4 ember írogat a fészbukon hogy vagy nem termel vagy töredékét mint 1-2 évvel ezelőtt
én csak egy embert ismerek személyesen aki megszívta mert nem termel
tiéd meg fasza szóval átlagolva nem vészes a helyzet
És nekem a kutas a pulton lecsippantott valamit, gondolom egy vonalkódot, és máris a jóárasított áron kaptam a benzint.
amint működik adom a pénzt
de én max aláírni vagyok hajlandó a szerződéseket